anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Update firmware Tp-link MR500

Ticatara
Junior

Am un router Tp-link MR500 cu firmware Orange si problema e ca aproape zilnic se deconecteaza de la retea si nu isi revine decat cu un restart.

Exista cumva o versiune noua de firmware care sa rezolve problema sa o posibilitatea de a trece de la firmware Orange la firmware Tp-link?

Versiunea mea actuala este 1.2.0 0.9.1 v0001.0 Build 221229 Rel.36465n.

Sau orice alta solutie la problema deconectarii periodice de la retea.

29 Răspunsuri 29

Buna.

Ati reusit ceva ? Si eu sunt in aceeasi situatie si caut o rezolvare. Multumesc.

Nu, zace intr-un sertar pana Orange are bunavointa sa scoata un update.

Ca idee, tplink a scos vreo 3 update-uri intre timp, care rezolva problema, dar nu merg pe modelul meu care are firmware customizat Orange.  

Probabil Orange n-o sa mai scoata, asa ca poti sa-l arunci.

Ticatara
Junior

N-am remarcat vreun tipar, e aleator si in mod sigur si ziua, nu doar noaptea. In plus, am un Huawei mai vechi care merge fara probleme in aceeasi locatie.

Motivele pentru care am luat Tp-linkul sunt:

- viteza mai mare: 4G+ fata de 4G simplu la huawei

- simplificarea retelei - stau la casa si am 2 extendere tplink legate wireless la un router tplink legat pe cablu la modemul huawei.  Am vrut sa elimin un router si sa leg extenderele direct de routerul 4G Tplink care suporta extenderele wifi, spre deosebire de huawei.

Am revenit la setup-ul vechi si am bagat routerul in sertar 😞

Dimitrie569
Cunoscător certificat

A rămas aceeași versiune până în ziua de azi 😅

RVik
Începător

FW 1.2.0 is totally unstable, I changed it to OpenWRT and I would say that after one week usage it is 100% stable .

How? From where did you get the firmware, from what i know Openwrt is not available for MR500. 

You can get custom OpenWRT based on MR-600 fw using this guide: https://github.com/thezedt/mr500v1-openwrt

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Actualizare: astăzi (sau cel puțin astăzi am actualizat eu) a fost lansat un update firmware (1.3.0 0.9.1 v0001.0 Build 250422 Rel.52048n) în care s-a remediat această problemă.

Vă mulțumim, orange, pentru update și, dacă puteți, să mai adăugați și suport pentru WPA3 (ca să nu fie luată cutia de mincinoasă și cred că un asemenea update va fi util în contextul geopolitic actual) 😉

ai un link catre firmware-ul Orange ? multumesc

Adita_qwerty
Junior

Multumesc pentru info, am verificat si mi-a aparut si mie. Sper ca rezolva problema cu deconectarile, o sa-l testez.

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Mă bucur că s-au trezit orange. Sper să-și fi făcut o echipă de developeri care să se ocupe cu dezvoltarea și patch-uirea routerelor 4g/4g+ (mai ales în cazul în care se folosește același router pentru toate 🙂

Adita_qwerty
Junior

Dupa aprox 10 zile de testare pot sa confirm ca update-ul rezolva in sfarsit problema deconectarilor - nicio deconectare in perioada asta.

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Mulțumim orange!

Totuși, sper să continue update-urile. Că, cu wpa2, dacă vin computerele cuantice ne sparg inediat routerele.

Mai ales că, din pricini necunoscute, vulnerabilitățile de securitate apar așa, din senin, fără să se facă nimic, peste tot.

capdeguma
Începător

A incercat cineva sa faca upgrade cu bin-ul de pe tp-link.com ? Asta ar fi ultimul lor firware: Archer MR500(EU)_V1_241219

https://www.tp-link.com/ro/support/download/archer-mr500/#Firmware

Adita_qwerty
Junior

Nu te lasa, da o eroare.