la 30-08-2026 01:52 AM
la 01-09-2026 04:33 PM
Desfășurarea aventurii mele cu activarea bridge:
Primul apel: Sun, explic frumos că vreau bridge enable. O doamnă foarte amabilă îmi spune că a apăsat niște butoane magice și că „gata, e activat”. Evident… nu s-a schimbat absolut nimic.
Al doilea apel: Reiau povestea, spun că prima dată nu s-a întâmplat nimic. Altă doamnă drăguță îmi confirmă că acum l-a activat, pentru că operatorul anterior nu ar fi activat „corespunzător” (whatever that means). Spoiler: tot nimic.
Al treilea apel: Vorbesc cu un domn la fel de amabil. După ceva discuții, îmi spune brusc că „bridge nu merge cu IP static”. Bun, deci altă informație nouă.
Revin pe forum: Scriu aici ce mi s-a spus, iar Viper îmi confirmă că, de fapt, merge și cu IP static. Deci informația de la telefon… meh.
Al patrulea apel: O doamnă drăguță îmi spune că trimite sesizarea mai departe „în intern”. Sună promițător.
Sunt sunat de un domn: În sfârșit cineva care părea că știe exact despre ce vorbesc. Discutăm tehnic, îi explic pașii, îmi spune că revine cu un telefon.
Telefonul final: Mă sună o doamnă care îmi confirmă că acum totul e în regulă. Coincidență sau nu, cu ~20 de minute înainte îmi picase internetul pentru scurt timp. Surpriză plăcută: echipamentul meu a primit același IP static, iar ONT-ul Orange este oficial în Bridge Mode.
Trebuie un pic de insistență până ajunge sesizarea la cineva care chiar știe ce face și poate verifica remote că echipamentul este în bridge — nu doar apăsarea „butonului magic” pe care l-au folosit toți operatorii anteriori.
Tutorialele de pe aici sunt inutile în cazul ăsta, totul se face remote. Pe echipamentul personal doar setezi WAN-ul pe DHCP sau pui manual IP-ul static pe care îl aveai.
la 30-08-2026 07:32 PM
N-am scapat de ce imi era frica.
Probabil nu a stiut sa imi dea un raspuns si mi-a spus ca nu este compatibil cu IP fix si la revedere.
Am vazut mai multe exemple de router ZTE (cu toate setarile enabled) unde configurari tu bridge-ul.
Practic din ce am vazut pasezi acel WAN catre o interfata virtuala care este atasata interfetei LAN fizice.
Insa cei de la Orange am dezactivat foarte multe din optiuni.
Probabil imi ramane sa gasesc o modalitate de a intra SSH pe router si sa fac aceste modificari singur.
la 01-09-2026 04:33 PM
Desfășurarea aventurii mele cu activarea bridge:
Primul apel: Sun, explic frumos că vreau bridge enable. O doamnă foarte amabilă îmi spune că a apăsat niște butoane magice și că „gata, e activat”. Evident… nu s-a schimbat absolut nimic.
Al doilea apel: Reiau povestea, spun că prima dată nu s-a întâmplat nimic. Altă doamnă drăguță îmi confirmă că acum l-a activat, pentru că operatorul anterior nu ar fi activat „corespunzător” (whatever that means). Spoiler: tot nimic.
Al treilea apel: Vorbesc cu un domn la fel de amabil. După ceva discuții, îmi spune brusc că „bridge nu merge cu IP static”. Bun, deci altă informație nouă.
Revin pe forum: Scriu aici ce mi s-a spus, iar Viper îmi confirmă că, de fapt, merge și cu IP static. Deci informația de la telefon… meh.
Al patrulea apel: O doamnă drăguță îmi spune că trimite sesizarea mai departe „în intern”. Sună promițător.
Sunt sunat de un domn: În sfârșit cineva care părea că știe exact despre ce vorbesc. Discutăm tehnic, îi explic pașii, îmi spune că revine cu un telefon.
Telefonul final: Mă sună o doamnă care îmi confirmă că acum totul e în regulă. Coincidență sau nu, cu ~20 de minute înainte îmi picase internetul pentru scurt timp. Surpriză plăcută: echipamentul meu a primit același IP static, iar ONT-ul Orange este oficial în Bridge Mode.
Trebuie un pic de insistență până ajunge sesizarea la cineva care chiar știe ce face și poate verifica remote că echipamentul este în bridge — nu doar apăsarea „butonului magic” pe care l-au folosit toți operatorii anteriori.
Tutorialele de pe aici sunt inutile în cazul ăsta, totul se face remote. Pe echipamentul personal doar setezi WAN-ul pe DHCP sau pui manual IP-ul static pe care îl aveai.
la 01-09-2026 04:36 PM
Ma bucur că ai reușit, asa cum am menționat la început, insistența ajută 🙂.
Zi frumoasă să ai.
la 01-09-2026 04:39 PM
Dacă pui IP-ul static, manual, s-ar putea să funcționeze doar pentru cel mult 24 de ore. Daca la ei nu apare lease-ul activ, zboară și ruta acelui IP către tine.
Cel puțin pe IPv6 așa e 100%, pe IPv4 nu-mi amintesc exact comportamentul, n-am făcut prea multe teste.
la 01-09-2026 04:46 PM
Am sa vad ce se intampla.
Momentan am configurat IP static + DNS prin DHCP
Cel putin asta cred ca face optiunea asta 🙂
la 01-09-2026 04:49 PM
Recomand să muți de pe Static pe DHCP.
la 02-09-2026 11:19 AM
Ai avut dreptate, dupa 24h probabil lease time-ul expira iar conexiunea pica.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor