anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ubiquiti Dream Router 7 + GPON-ONU-34-20BI si CATV

liam_alex
Junior
Salut! Am văzut că un membru al forumului a înlocuit complet routerul ZTE de la Orange cu un modul SFP compatibil cu Ubiquiti DM7. Aș dori să fac și eu această schimbare, dar am o nelămurire legată de serviciul CATV, care acum intră în ZTE și apoi merge spre televizor.
Cum pot elimina routerul ZTE în această configurație? De asemenea, există un decodor sau echipament Orange care să preia semnalul TV direct, fără a mai trece prin router? Menționez că am un televizor Sony KD-43X75WL și știu că există varianta unui CAM (card CI+).
1 Soluţie acceptată‚

liam_alex
Junior

Revin cu un mic update:

Desfășurarea aventurii mele cu activarea bridge:

1. Primul apel: Sun, explic frumos că vreau bridge enable. O doamnă foarte amabilă îmi spune că a apăsat niște butoane magice și că „gata, e activat”. Evident… nu s-a schimbat absolut nimic.

2. Al doilea apel: Reiau povestea, spun că prima dată nu s-a întâmplat nimic. Altă doamnă drăguță îmi confirmă că acum l-a activat, pentru că operatorul anterior nu ar fi activat „corespunzător” (whatever that means). Spoiler: tot nimic.

3. Al treilea apel: Vorbesc cu un domn la fel de amabil. După ceva discuții, îmi spune brusc că „bridge nu merge cu IP static”. Bun, deci altă informație nouă.

4. Revin pe forum: Scriu aici ce mi s-a spus, iar Viper îmi confirmă că, de fapt, merge și cu IP static. Deci informația de la telefon… meh.

5. Al patrulea apel: O doamnă drăguță îmi spune că trimite sesizarea mai departe „în intern”. Sună promițător.

6. Sunt sunat de un domn: În sfârșit cineva care părea că știe exact despre ce vorbesc. Discutăm tehnic, îi explic pașii, îmi spune că revine cu un telefon.

7. Telefonul final: Mă sună o doamnă care îmi confirmă că acum totul e în regulă. Coincidență sau nu, cu ~20 de minute înainte îmi picase internetul pentru scurt timp. Surpriză plăcută: echipamentul meu a primit același IP static, iar ONT-ul Orange este oficial în Bridge Mode.

Concluzie:

Trebuie un pic de insistență până ajunge sesizarea la cineva care chiar știe ce face și poate verifica remote că echipamentul este în bridge — nu doar apăsarea „butonului magic” pe care l-au folosit toți operatorii anteriori.

Tutorialele de pe aici sunt inutile în cazul ăsta, totul se face remote. Pe echipamentul personal doar setezi WAN-ul pe DHCP sau pui manual IP-ul static pe care îl aveai.

Vizualizare soluţie în postul original

21 Răspunsuri 21

liam_alex
Junior

N-am scapat de ce imi era frica. 
Probabil nu a stiut sa imi dea un raspuns si mi-a spus ca nu este compatibil cu IP fix si la revedere. 
Am vazut mai multe exemple de router ZTE (cu toate setarile enabled) unde configurari tu bridge-ul. 
Practic din ce am vazut pasezi acel WAN catre o interfata virtuala care este atasata interfetei LAN fizice. 
Insa cei de la Orange am dezactivat foarte multe din optiuni. 
Probabil imi ramane sa gasesc o modalitate de a intra SSH pe router si sa fac aceste modificari singur. 

liam_alex
Junior

Revin cu un mic update:

Desfășurarea aventurii mele cu activarea bridge:

1. Primul apel: Sun, explic frumos că vreau bridge enable. O doamnă foarte amabilă îmi spune că a apăsat niște butoane magice și că „gata, e activat”. Evident… nu s-a schimbat absolut nimic.

2. Al doilea apel: Reiau povestea, spun că prima dată nu s-a întâmplat nimic. Altă doamnă drăguță îmi confirmă că acum l-a activat, pentru că operatorul anterior nu ar fi activat „corespunzător” (whatever that means). Spoiler: tot nimic.

3. Al treilea apel: Vorbesc cu un domn la fel de amabil. După ceva discuții, îmi spune brusc că „bridge nu merge cu IP static”. Bun, deci altă informație nouă.

4. Revin pe forum: Scriu aici ce mi s-a spus, iar Viper îmi confirmă că, de fapt, merge și cu IP static. Deci informația de la telefon… meh.

5. Al patrulea apel: O doamnă drăguță îmi spune că trimite sesizarea mai departe „în intern”. Sună promițător.

6. Sunt sunat de un domn: În sfârșit cineva care părea că știe exact despre ce vorbesc. Discutăm tehnic, îi explic pașii, îmi spune că revine cu un telefon.

7. Telefonul final: Mă sună o doamnă care îmi confirmă că acum totul e în regulă. Coincidență sau nu, cu ~20 de minute înainte îmi picase internetul pentru scurt timp. Surpriză plăcută: echipamentul meu a primit același IP static, iar ONT-ul Orange este oficial în Bridge Mode.

Concluzie:

Trebuie un pic de insistență până ajunge sesizarea la cineva care chiar știe ce face și poate verifica remote că echipamentul este în bridge — nu doar apăsarea „butonului magic” pe care l-au folosit toți operatorii anteriori.

Tutorialele de pe aici sunt inutile în cazul ăsta, totul se face remote. Pe echipamentul personal doar setezi WAN-ul pe DHCP sau pui manual IP-ul static pe care îl aveai.

Ma bucur că ai reușit,  asa cum am menționat la început, insistența ajută 🙂.

Zi frumoasă să ai.

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

Viper
Cunoscător certificat

Dacă pui IP-ul static, manual, s-ar putea să funcționeze doar pentru cel mult 24 de ore. Daca la ei nu apare lease-ul activ, zboară și ruta acelui IP către tine.

Cel puțin pe IPv6 așa e 100%, pe IPv4 nu-mi amintesc exact comportamentul, n-am făcut prea multe teste.

liam_alex
Junior

Am sa vad ce se intampla. 
Momentan am configurat IP static + DNS prin DHCP 

liam_alex_0-1788270320452.png

Cel putin asta cred ca face optiunea asta 🙂 

Viper
Cunoscător certificat

Recomand să muți de pe Static pe DHCP.

Ai avut dreptate, dupa 24h probabil lease time-ul expira iar conexiunea pica.