Am fost nevoit, din motive intemeiate, sa repozitionez antena TV satelit pt Orange, in sensul ca am amplasat-o pe un loc mai inalt decat fusese intial (de pe un stalp de aproximativ 2,5 m inaltime, am pus-o pe un suport fixat de un perete exterior al casei, la mansarda (aprox 5 m inaltime). Pentru ca detin un Satfinder Satlink WS6933 - din pasiune, nu sunt profesionist - am reusit sa receptionez satelitul pt Orange, obtinand la S=81% si la Q=70%. Va intreb daca acesta este maximum de reglaj, cu mentiunea ca nu am alte obstacole (copaci, case etc mai aproape de 20-30 m de locul amplasarii). Un alt aspect este ca aceste rezultate le obtin cu 4-5 m cablu coaxial pus la LNB (am montat unul cu 4 iesiri, universal, cu 0,1 dB - de acest tip https://www.emag.ro/lnb-universal-4-iesiri-0-1-db-goobay-lnb-sat-quad-gbay/pd/DRYB05BBM/), insa la una dintre iesiri am dus un cablu de vreo 20 m si semnalul s-a redus cu vreo 6-7 procente. Receptia e ok, insa mi-e teama ca pe timp de furtuna sa nu am surprize neplacute. Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat.