la 20-11-2025 06:21 PM - editat ultima oară la 02-12-2025 01:58 PM de DanielaH
Buna seara, de curand am un abonament la internet fix de la Orange prin care mi-au instalat un nou router ZTE6605R. De atunci nu mai reusesc sa scanez de pe imprimanta Konica Bizhub C360 direct pe laptop. De printat de pe laptop pe aceeasi imprimanta functioneaza ok. Imprimanta o am cuplata la router prin cablu, iar router ul comunica cu laptop ul wi-fi. Am facut toate setarile noului router atat pe imprimanta cat si pe calculator, am scos firewall ul de pe calculator sa nu blocheze comunicarea si nimic. Scanarea directa pe calculatoare nu mai functioneaza. Mentionez ca am mai multe calculatoare legate la retea si cu toate intampin acceasi problema. Inainte am avut un router mai vechi de la un alt provider si totul era ok. Singura schimbare consta in inlocuirea router ului. Stie cineva ce ar putea impiedica conexiunea? Vreo setare din router? Multumesc
la 02-12-2025 01:17 PM
Salut @FLo1. Am reusit sa rezolv problema. Din fericire nu era de la router ci de la setarile imprimantei. Am apelat la inginerul care imi intretine imprimantele si a reusit foarte repede sa le reinstaleze. Multumesc oricum pentru sfaturi!
la 20-11-2025 07:45 PM
Salut @AG5. Există o probabilitate a nefucționării cauzată de router și de o caracteristică de tip ”AP isolation” asociată acestui model. Găsești detalii despre acestă caracteristică aici: https://comunitate.orange.ro/t5/echipamente-si-setari/ap-isolation-problem-on-zte-6600/m-p/116414
Îți recomand să utilizezi echipamentele fie pe LAN-ul din router, fie de la un AP conectat la WIFI-ul routerului ZTE6605R.
la 21-11-2025 12:03 PM
Multumesc pentru info @FLo1. Din pacate nu am reusit sa identific in setarile router ului caracteristicile mentionate de tine. Am mai citit in diverse tutoriale ca intr-adevar asta poate fi o problema a noilor modele de router (inlcusiv cele de la DIGI si VODAFONE) din cauza unei optiuni disponibile pe echipamente prin care retelele wireless si ethernet sunt separate, traficul fiind segregat. Am mai citit ca singura solutie este sa semnalezi problema celor de la tehnic de la Orange si o pot rezolva ei. O sa incerc si la ei. Te tin la curent daca functioneaza. Thanks
la 21-11-2025 12:33 PM
Cu plăcere @AG5. Dacă doar imprimanta e mai importantă pe cablu, ai putea merge pe varianta unui AP conectat la WiFi-ul ZTE-ului. Totuși sper să poți face modificarea existentă la router dintre LAN și WLAN, însă cred că doar cu intervenția celor de la suport tehnic. Succes.
la 25-11-2025 12:42 PM
Salut! Dacă vrei să rezolvi rapid problema, îți recomand să activezi hotspotul pe telefon și să conectezi laptopul și scannerul la același hotspot. În cazul acestui ZTE, pentru a funcționa totul corect, fie conectezi un access point prin portul LAN sau Wifi , așa cum ți-a sugerat @FLo1 , fie îl treci în modul bridge și folosești un alt router în spate. Totuși, ca soluție rapidă, varianta cu hotspotul de pe telefon funcționează foarte bine. Baftă!
la 26-11-2025 12:21 PM
Salut @Radutuby. Multumesc pentru info. Din pacate nu pot conecta scanerul prin hotspot din cauza ca imprimanta nu are wifi. Nu as vrea nici sa ma complic cu modul bridge si sa folosesc un alt router in spate. Cum i-am spus si @DanieleiH, am un laptop care pe care reusesc sa scanez in configuratia actuala a retelei, fiind racordat la acelasi router ZTE. Singura deosebire este ca pe acest calculator nu am instalat un firewall dedicat (ESET in cazul celorlalte calculatoare) . Problema este ca am dezactivat firewall-ul de la ESET si tot nu am reusit sa scanez. Acum mai ramane doar partea de setare a imprimantei pentru scanare SMB, care in cazul imprimantelor KONICA BIZHUB asa cum am eu, este destul de complicata. In plus sunt o serie de setari pe care eu le-am cam zapacit de cand tot ma chinui sa rezolv problema asa incat nu mai stiu care sunt cele corecte. Acum am apelat la tehnicianul care se ocupa de mentenanta imprimantelor sa vina sa incerce sa-mi realizeze el setarile poate reuseste ceva. O zi buna!
la 26-11-2025 12:44 PM
@AG5: Mulțumim pentru actualizarea situației tale, cu regret că nu ai reușit încă o soluție pentru rezolvare. Ca idee, deși nu cred să existe posibilitatea la ZTE-ul în cauză: configurarea unui PrintServer pe router poate ar rezolva situația dorită de tine, dar din nou.... posibil să nu scapi de complicații. Rămâne de văzut ce preferințe / alternative convenabile există la configurația rețelei tale. Numai bine și te așteptăm cu actualizări ale situației descrise aici pe topic.
la 02-12-2025 01:17 PM
Salut @FLo1. Am reusit sa rezolv problema. Din fericire nu era de la router ci de la setarile imprimantei. Am apelat la inginerul care imi intretine imprimantele si a reusit foarte repede sa le reinstaleze. Multumesc oricum pentru sfaturi!
la 02-12-2025 02:46 PM
🙂 Salut @AG5 și mulțumim pentru feedback. 👍Totodată mă bucur că ai găsit soluția pentru rezolvarea situației descrise, una deloc plăcută de gestionat în contextul prezentat. La imprimantă ai reușit să observi ce anume a fost necesar de schimbat/modificat pentru buna funcționare și comunicare dintre notebook și imprimante via router?
Mulțumim și te mai așteptăm în Comunitatea Orange și cu alte contribuții, idei, soluții. Pe curând.
la 02-12-2025 03:58 PM
Ca sa fiu sincer, setarile imprimantei din meniul ei nu au fost modificate, fiind pastrate cele dinainte de schimbarea routerului, cu exceptia id ului noului router de la orange. In schimb au fost schimbate setarile imprimantei din computer, mai exact "imperecherea" computerului cu imprimanta. Asa cum am spus in prezentarile anterioare, imprimantele konica bizhub au niste proceduri destul de complicate de imperechere cu computerul, in special pe procedura de scanare in folder direct pe calculator (SMB). Mai exact exista 3 informatii pe care trebuie sa le treci in setarile imprimantei atunci o accesezi din calculator si anume: Host address, File path si User ID. La "Host address" poti sa treci atat numele calculatorului din system information cat si ip ul calculatorului . Cand mergi pe ip, problema este ca ip ul calculatorului se mai schimba si trebuie sa-l actualizezi din cand in cand in imprimanta. A doua optiune cu numele calculatorului este de preferat. La "File path" trebuie trecuta denumirea folderului unde vrei sa scanezi. Aici este cea mai complicata parte pentru ca la folderul asta prin intrarea in "properties" trebuie sa-i dai diverse comenzi de "share" si "acceptare" in functie de denumirea calculatorui si de User ID-ul creat in mod special pentru asta . La mine, problema era din User ID, caruia trebuia sa-i dau diverse comenzi de acceptare prin setarile de advance sharing, iar daca nu le sti iti prinzi urechile...Cel mai simplu este sa dai share la "everyone", ceea ce am facut si la mine, si scapi in mare de toate problemele legate de comenzile din advance sharing. Cam asta a fost in mare solutia de rezolvare a problemei la mine 🙂
la 02-12-2025 04:09 PM
Mulțumesc. Am folosit si eu share-ul cu ID, nu cu IP, și e chiar ok.
la 25-11-2025 10:27 AM
@AG5, s-a rezolvat situația? Te așteptăm să revii cu vești bune.
la 25-11-2025 11:43 AM
Buna ziua @DanielaH. Din pacate nu am rezolvat problema. Am un singur calculator care reuseste sa scaneze pe vechea setare inainte de schimbarea routerului de la orange (numai cu configurarea pe noul router), si care nu are instalat un firewall dedicat ci doar cel de pe windows, ceea ce ma duce cu gandul ca s-ar putea sa fie mai repede o problema de protectie la firewall ul pe care il am instalat pe celelalte calculatoare. Astfel ca am dezactivat complet si firewall ul de la eset pe unul din calculatoarele pe care il am instalat si tot nu am reusit. Colegii de la tehnic de la orange mi-au spus sa separ cele 2 frecvente de 2,4 si 5 GHZ ceea ce am facut dar tot nu a mers. Mi-au mai spus ceva de o optiune bridge pe noul router dar nu sunt sigur ca se va rezolva problema avand in vedere ca unul din calculatoare functioneaza pe vechile setari fara firewall. Numai daca optiunea asta bridge are vreo influenta asupra ocolirii protectiei firewall ului...
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor