la 17-01-2025 01:54 PM
Salut, intreb si eu daca se poate crea o retea mesh intre routerul ORO ZTE F6600R impreuna cu TP Link Deco X10. Incerc sa conectez acest dispozitiv pentru a extinde reteaua in toata casa si nu gasesc setarile pentru a realiza acest lucru.
Multumesc anticipat.
la 17-01-2025 03:45 PM
@VladDia: Bun venit în Comunitate. Cele descrise de tine sunt destul de sumar. Unde este problema? Trebuie configurat x10-le și conectat la rețeaua WiFi a routerului. De care etapă de configurare nu reușești să treci?
la 17-01-2025 03:50 PM
Dupa configurarea si instalarea routerului mesh TP Link nu reusesc sa retransmit retelele din routerul ZTE F6600R .As vrea ca prin acest router nou instalat sa imi maresc si sa am aceeasi retea in toata casa. in momentul acesta am 2 retele diferite, chiar daca TP Link este conecat prin cablu de routerul ZTE.
Multumesc.
la 17-01-2025 04:56 PM
În cazul în care nu ai observat și dacă rețin bine, ZTE 6600R pare-mi-se nu face agregarea între WLAN și LAN, adică din start echipamentele din rețeaua WiFi nu vor fi în aceiași rețea cu cele conectate la porturile LAN. Deci depinde ce utilizezi mai mult de la router: LAN sau WLAN.
la 17-01-2025 03:58 PM
Salut @VladDia,
Sa inteleg ca ai acest produs?
la 17-01-2025 04:15 PM
Exact. Acest router il am.
la 17-01-2025 05:11 PM
Merci! Am verificat si nu poti face sistem mesh cu cele 2 device-uri.
Astfel ai trei optiuni:
1. Conectezi modulul mesh la portul de ethernet, adica il conectezi prin cablu la routerul ZTE F6600R si il configurezi normal dupa care dezactivezi reteau wifi de pe router si ramai cu cea de pe modulul tp-link daca te satisface acoperirea.
2. Urmezi aceeasi pasi ca la optiunea 1 dar pastrezi ambele retele wifi, dar nu va functiona ca un sistem Mesh.
3. Iti mai cumperi un modul tp-link si abia atunci poti spune ca ai un sistem mesh configurat, ramai cu configuratia de pe tp-link iar wifi-ul de pe router il dezactivezi.
Exemplul meu: eu am un router de la Huawei in care am conectat prin cablu un sistem mesh de la Google, ce are in componenta 1 router si inca 2 module cu rol de a extinde reteaua, astfel am un sistem mesh din 3 module. Am dezactivat pe routerul Huawei reteau WIFI transmisa si am pastrat doar ce am configurat pe cele 3 module.
Daca ai nevoie de aistenta suplimentara poti apela la tp-link:
Pentru utilizatorii din România.
Telefon suport tehnic:
+40 31 101 12 90
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor