anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

setari DHCP router ZTE

roby11
Junior entuziast

Salutate!

Am o problema cu routerul zte orange. Unele dispozitive nu se conecteaza la el, la alt router functioneaza.

Dupa mai multe incercari si setari am gasit ca la zte inceput dhcp  este 192.168.1.10, si daca setez 192.168.0.1, pierd conexiunea si trebuie sa dau reset la setarile initiale, practic nu accepta.

Am dispozitive care au ip de forma 192.168.0.xx si functioneaza perfect la alte routeredar nu pot sa setez sa obtina altele si nici singure nu obtin altele cu 1.1...poate dupa ce expira....

Cum pot proceda?

1 Soluţie acceptată‚

Inseamna că interferează cu configurația rețelei Orange. Nu stiu dacă ai ce să faci în cazul ăsta. Dar poti suna la ei începând de luni si vezi daca au vreo soluție. 
Daca nu, mi-e teamă că singura soluție ramane sa vezi daca poti modifica ceva la acele device-uri. Sa nu mai fie atât de pretențioase. :)) Saaau…alt router. Dar cred ca toate sunt configurate asa pentru Orange. Deci doar sa schimbi operatorul eventual. Dar suna intai si vezi poate au ei vreo solutie. 

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

15 Răspunsuri 15

arsradu
#StarMember

Salut,

Nu prea inteleg ce incerci sa faci, dar problema ta nu cred ca are legatura cu routerul.

IP-ul routerului propriu zis este...cat? 192.168.0.1? Daca da, lasa-l asa.

IP range pentru DHCP incepe de la 192.168.1.10? M-as mira...

Cred ca undeva s-au incalecat niste setari. Incearca sa resetezi routerul la default.

IP-urile pe care si le iau device-urile conectate la cel router, nu ar trebui sa interfereze niciodata cu IP-ul lui.

Ca exemplu, in cazul meu (nu am net de la Orange, dar e doar un exemplu), IP-ul routerului propriu zis (IP-ul de LAN) este 192.168.0.1. Clasic. Iar IP-urile pe care le atribuie prin DHCP incep de la 100, adica 192.168.0.100 (pana la 249). Niciun device (daca nu cumva ai incercat sa setezi tu ceva custom, nu ar trebui sa-si ia IP local sub 100, si cu atat mai putin 192.168.0.1 (IP-ul router-ului propriu-zis).

Deci, sugestia mea, verifica setarile, ajusteaza daca e ceva de ajustat, daca nu merge, da-i o resetare (ar trebui sa ai in spate un buton de reset). 

Client Orange

roby11
Junior entuziast

Nu vreau sa fac nimic deosebit ci doar sa am toate dispozitivele conectate si sa am net si cu acest router.

da, dhcp-ul incepe la acest router cu 192.168.1.10 atunci cand dai reset la setarile din fabrica. Eu am unele dispozitive smart ce pot alege doar 192.168.0.xx, deci nu se conecteaza.

Ca sa modific acele dispozitive sa poata lua ceva de genul 192.168.1.xx ar fi multa munca si risc de brick...resoftari etc

In concret nu pot utiliza acest router daca nu pot alege eu dhcp range...

Aha. Oook... Nu am mai intalnit problema asta. Pe de alta parte, nu am auzit sa fie problema cu device-uri care primesc IP de la router de forma x.x.1.x. Nu ar trebui sa fie nicio problema daca IP-ul nu e cu x.x.0.x. Dar din nou, nu am suficienta experienta in sensul asta, asa ca nu stiu.

Bun, atunci ce poti incerca ar fi sa setezi IP-ul router-ului pe 192.168.0.1...daca permite. Si range-ul de la cat vrei tu, dar sa fie x.x.0.10 (de exemplu), adica nu x.x.1.10.

Client Orange

roby11
Junior entuziast

am incercat, dar daca schimb la router in 192.168.0.1, nu mai merge nimic, trebuie reset...

Inseamna că interferează cu configurația rețelei Orange. Nu stiu dacă ai ce să faci în cazul ăsta. Dar poti suna la ei începând de luni si vezi daca au vreo soluție. 
Daca nu, mi-e teamă că singura soluție ramane sa vezi daca poti modifica ceva la acele device-uri. Sa nu mai fie atât de pretențioase. :)) Saaau…alt router. Dar cred ca toate sunt configurate asa pentru Orange. Deci doar sa schimbi operatorul eventual. Dar suna intai si vezi poate au ei vreo solutie. 

Client Orange

roby11
Junior entuziast

da, am sa sun sa vad daca e ceva setat de ei, si cu ce scop...

Nu are nimic cu configurația rețelei Orange. 😁😉 E ca și cum un SUB-LAN nu poate avea un IP dintr-o anume clasă doar pentru că LAN-ul din care face parte nu are chef.... ei nah....nici vorbă. Singura problemă care se pune: Routerul Orange permite modificarea IP-ului implicit? Nu am, deci nu pot confirma.

@roby11 : Un lucru știu CLAR: 1. Orange nu va modifica un IP implicit al unui device, ci va recomanda montarea unui altul nerestricționat pe care să fie configurat la alegere. 2. Recomand un bridge și cel puțin ceea ce faci modifici ce vrei cum vrei, fără să depinzi de nimeni. Dar fiecare cum vrea.....

@roby11: Atunci când faci experimente, trebuie să știi să revii și să accesezi deviceurile după configurările făcute. 

1. Oricât ai crede, e mai dificil să modici DNS-ul implicit la un router (și să-l utilizezi așa) decât să modifici clasa de IP a device-urilor cu IP static conectate la acel router.

2. Dacă modifici IP-ul de DNS implicit al unui router, acel router se va accesa cu acel IP MODIFICAT (nicidecum ca până atunci, cel implicit din fabrică). Concret, dacă modifici DNS-ul de la 192.168.1.1 la 192.168.0.1, atunci pentru accesarea routerului vei utiliza 192.168.0.1, iar adresa cu 192.168.1.1 devine istorie. Altfel și normal că nu vei mai putea să accesezi main-ul routerului, acesta având altă adresă ulterior unui restart.

PS: Acele device-uri conectate se pot configura și remote, deci cu un restart... ar fi ca și rezolvat. Am configurat zeci de astfel de jucărele și nu au fost probleme, dar faci cum dorești.

roby11
Junior entuziast

Da, asa este, am tinut cont de modificarea ip-ului de acces.

Device-ul care are un fel de ip fix, practic alege orice dar de forma 192.168.0.xx este greu de reconfigurat este un switch smart, necesita tasmota de doua ori....bataie mare de cap pentru o treaba simpla....

O sa vad ce zice tehnicul de la orange, daca poate sa-mi permita sa aleg 192.168.0.1 la router...

FLo1
#StarMember

@roby11: De ce ai modifica DNS-ul implicit al unui router doar pentru a avea o anume clasă de IP? Dacă device-urile care se conectează la router nu au o problemă prin a se conecta via DHCP, atunci nu vor fi probleme. Sau ai configurat un IP fix de forma 192.169.0.xyz pe device-urile respective? Este singurul motiv plauzibil. Se poate schimba IP-ul routerului, dar nu are rost. Mai bine modifici regula aferentă device-urilor respective (în cazul în care au IP fix). 

Și încă ceva: NU poți avea DNS-ul de o formă și plaja de alocare a adreselor IP de altă formă. 

Revino cu detalii despre ce anume nu merge sau de ce își ia alt IP când routerul e configurat pe DNS 192.168.1.1.

roby11
Junior entuziast

Nu as modifica dhcp range daca ar fi 'standard" si ar porni "de jos" de la 0.1 ca  in cazul altor routere.

probabil ca am o problema cu un dispozitiv care nu stie sa aleaga orice ip, dar cred totusi ca routerul ar trebui sa permita modificari.

 

roby11
Junior entuziast

siggur ca pot sa mai utilizez inca un router "normal" cu cablu din cel orange dar unde ramane ecologia....consum curent aiurea pentru un 0...

Încearcă o priză smart și o programezi când să alimenteze al doilea router.... sau eventual alte device-uri de care nu ai permanent nevoie. Și astfel rezolvi problema ecologiei. Uite aici o recomandare ca priză smart.

arsradu
#StarMember

Intr-adevar, e posibil sa nu suporte router-ul modificari de genul asta. Nu stiu daca are sau nu are legatura cu configuratia retelei. Era doar o presupunere.

Din pacate, bridge in cazul asta nu cred ca ajuta, pentru ca problema pare sa fie acel x.x.1.x. Deci, si daca ai lega mai multe routere, acel 1 va ramane tot acolo. Nu poti avea x.x.1.1 (sa zicem) la primul si x.x.0.1 (ca sa fie compatibil cu device-urile care se vor conecta la el) la al doilea. Daca le legi asa vei avea un x.x.1.1 la primul si un x.x.1.2 la al doilea.

Client Orange