anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Cum configurez un UPS cu management?

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

De ceva timp, am un UPS Njoy (not enjoying it that much anymore), de 900W (UPS NJOY Keen 1500, 1500VA/900W, cam asta ar fi "modelul"), cu management.

Toate bune si frumoase, isi face treaba perfect ca si UPS. Dar partea de management...nu pare sa mearga deloc. Sau cel putin nu reusesc eu sa-l fac sa mearga.

Solutia software propusa de producator este cea de aici (PowerMaster+...varianta Management, din cate am presupus eu).

Conectica este formata dintr-un port USB (tip B), si doua porturi LAN (IN si OUT).

Buuun. Am descarcat manualul de folosire al UPS-ului, unde nu spune nimic de configurare. Doar sa descarc softul de pe site-ul de mai sus.

Zis si facut. Doar ca aici m-am impotmolit.

Am descarcat si instalat programul PowerMaster+, am descarcat manualul de folosire corespunzator...si in continuare nu ma ajuta deloc. Pentru ca la partea de "Add Device"....nu-mi apare nimic. Din screenshot-ul lor, ar trebui sa vad ceva de genul asta. Dar la mine nu apare niciun device in lista. Oricat as da refresh.

arsradu_0-1703079839816.png

 

Am incercat conectare si pe USB si pe LAN. Pe LAN nu se aprinde niciun bec cum ca ar face ceva. Deci nu pare sa comunice in niciun fel. Si, ca rezultat, nu-mi apare UPS-ul in niciun fel.

Sa inteleg ca partea de management e doar "de forma" sau e ceva ce imi scapa mie?

De asemenea, doar o curiozitate, in manualul lui, scrie sa nu conectezi un prelungitor cu protectie la el. Aveti idee de ce? Tot acolo am un alt mesaj legat de imprimantele laser in special. Nu prea am inteles ce au in mod deosebit...dar am lasat imprimanta separat. Oricum cred ca ar fi consumat mai mult decat putea duce UPS-ul asta.

arsradu_0-1703080307022.png

 

Ideea e ca prelungitorul in care am conectat calculatorul (nu Mac-ul, un alt Desktop PC) este fix un astfel de prelungitor. Am presupus ca acea protectie e binevenite. Nu ma gandeam ca o sa interfereze cu functionalitatea UPS-ului. Aveti idee de ce se intampla asta?

Mai are cineva asa ceva (sau similar) pe acasa? Ati reusit sa-l configurati si sa-l accesati de pe un PC? In cazul meu, PC-ul e un Mac cu MacOS, dar pot testa si de pe Windows, daca credeti ca face vreo diferenta. Ideea e ca eu n-am reusit sa adaug UPS-ul in programul de management. Si de acolo, nici nu pot sa vad informatiile de care a nevoie.

Daca aveti habar, as aprecia foarte mult un raspuns. Eu unul n-am mai lucrat cu astfel de echipamente, si in principiu eram doar curios cum sta cu incarcarea avand in vedere echipamentele conectate la el.

Update:

Pentru cei care vor citi pagina asta pe viitor, se pare ca e mai utila versiunea PowerMaster+ LOCAL decat Management. Dar functionalitatea e aceeasi si problema (la fel ca si solutia), raman aceleasi.

Client Orange
1 Soluţie acceptată‚

Pololică
#StarMember

Vad ca pe site-ul producatorului, Managementul este prin USB.

Presupun ca ai instalat drivere si tot tacamul, nu?

https://www.njoy.global/product/keen-1500?variants%5B53%5D=1&el=resources

 

Vizualizare soluţie în postul original

7 Răspunsuri 7

Pololică
#StarMember

Vad ca pe site-ul producatorului, Managementul este prin USB.

Presupun ca ai instalat drivere si tot tacamul, nu?

https://www.njoy.global/product/keen-1500?variants%5B53%5D=1&el=resources

 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Oook... Binenteles ca n-am instalat driverul. Si din cate observ....nu are varianta de Mac....? Sau ar trebui sa fie inclus cu acel soft?

Nu inteleg, deci programul de management are versiune de Mac, dar driver-ul e doar pentru Windows? Are you f... kidding me?! :))

O sa incerc de pe Windows. Cel mai probabil asta era problema.

Client Orange

Join the club!

Ca sa-l citez pe Henry Ford: livram in orice culaore cu conditia ca ea [culoarea] sa fie neagra...

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Binenteles ca acum merge. Multumesc. 🙂

Client Orange

Problema ta mi-a adus aminte de primul meu calculator (de acum 19 ani...). Il facusem din bucati si dupa ce l-am asamblat, ma uitam ca ... cu un prieten si ne intrebam de ce nu porneste. L-am dus si in service de i-au facut update de bios si tot nu pornea.

Ghici care era "problema"... Nu pusesem stecherul de alimentare in priza... Totul la interior era mufat cum trebuie, doar ca ce era cel mai evident nu era conectat.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

:))))) Dap.... Cam asa si la mine. Am presupus (obisnuit de pe mac) ca acel software de management vine si cu driver. Ei bine, nu doar ca nu vine cu driver, dar driver-ul furnizat de producator e doar pentru Windows. Ceea ce face ca acea compatibilitate cu Mac-ul de care ma bucuram atat sa fie absolut in zadar. :))

Client Orange

Enjoy pentru achiziție Radu. Să le luăm pe rând:

1 Plug and play e doar pe USB mai nou. RJ45 nu este și nu va fi plug and play. Deci pentru management local USB e soluția indiferent de device.

2. a) Continuare.... despre prize: imprimantele în standby consumă suficient de mult cât să pensioneze un UPS înainte de vârstă. O priză smart te poate convinge. Eu deja mă joc cu ele la diverse aparate din casă. b) Despre alte deviceuri cu împământare  cred că se recomandă "neconectarea" la UPS pentru a nu fi o eventuală "descărcare" efectuată prin UPS, iar acesta să fie în situația de a prelua "șocul" respectiv, care nu merge în împământarea prizei. c) Cât privește echipamentele gen notebook... toate au împământare, adică acele cabluri standardizate deja. Device-ul în cauză e ok, la restul era recomandarea de a fi de alt tip, motivând cele de mai sus. 🙂