anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum este setat televizorul la televiziunea prin fibră, Wi-Fi sau cablu?

misulik
Junior entuziast

salutare, la voi cum este setat televizorul la televiziunea prin fibră, Wi-Fi sau cablu?

1 Soluţie acceptată‚

Am inteles. Deci avem un TV smart conectat atat prin WIFI cat si prin cablu. Banuiesc ca nu cablu coaxial. Ci cablu UTP (cablu de net). 🙂

In cazul asta, n-are niciun rost sa le pastrezi pe amandoua. Daca e conectat la router prin cablu UTP e absolut suficient. Poti solosi WiFi-ul pentru alte dispozitive mai "mobile" si care pot beneficia de flexibilitatea WiFi-ului.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

31 Răspunsuri 31

misulik
Junior entuziast

televizorul este Horizon și am intrat în toate setările dar nu îmi da posibilitatea de a șterge conexiunea la wifi, doar de a comuta de pe wifi pe cablu. La wifi mi s-a spus că pot conecta doua dispozitive, am televizorul și un telefon, as vrea sa scot televizorul și sa conectez un laptop. 

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Nu stiu ce router ai tu, dar eu stiu ca se pot conecta mai mult de 2 dispozitive prin wifi.

Horizon face din pacate foarte multe modele. 🙂 Unele mai smart decat altele. Ne-ar ajuta foarte mult un model ca sa vedem exact ce setari are. Dar mi s-ar parea ciudat sa nu aiba nicio optiune de inchidere a conexiunii WiFi, cu totul, sau de stergere a imperecherii cu o anumita retea de WiFi.

Ca idee, nu stiu sa existe vreo limita (oricum, nu e 2) la numarul de dispozitive conectate la WiFi. Deci, din punctul asta de vedere, nu-i nicio problema.

De asemenea, poti sa comuti prioritatea de pe WiFi, pe cablu (LAN). Si ar trebui sa fie ok si asa. In caz ca nu reusesti sa dezactivezi/deconectezi WiFi-ul. 🙂

Client Orange

@misulik: "Atenția" ne-a fost bulversată din momentul în care am aflat că "la TV clasic ma refer", și uimitor "e conectat prin Wi-Fi". Ne-ai dat de înțeles că trabantul este mașină electrică. 

misulik
Junior entuziast

,, la TV clasic ma refer,, a fost un răspuns pentru colegul care credea ca vreau sa folosesc aplicația pe televizor.... în fine 

misulik
Junior entuziast

17027406806683108189218751440837.jpg

17027407259087849544000987243946.jpg

17027407692994946303581116371808.jpg

17027408095122575897496528516470.jpg

 cam despre aceste aparate este vorba 

Buuun! Asa e mult mai bine.

Conform manualului acelui televizor, activarea/dezactivarea conexiunii de WiFi se face din Setari Retea/Internet > Tip Retea > stanga/dreapta > Dezactivat

Mai multe detalii mai jos, sau in manualul de aici. Pagina 22 (13 in PDF)

arsradu_0-1702743075441.png

Acuma, cu problema de conectare a mai multor dispozitive la WiFi, hai sa vedem. Ce se intampla mai exact cand incerci sa te conectezi? Folosesti reteaua de 2.4GHz sau pe cea de 5GHz? Pentru obiecte smart (lampa smart, bec smart etc) ideala este banda de 2.4GHz. Pentru laptop/telefon (presupunand ca suporta) recomandat este banda de 5GHz.

Client Orange

misulik
Junior entuziast

pur și simplu nu se conectează mai mult de doua dispozitive... 

mulțumesc tuturor pentru răspunsuri... 🙏

Hmmm.... Poate exista o limitare pe router. Altfel...n-ar trebui sa fie probleme. Cu siguranta nu e o problema cunoscuta sau normala pentru wifi.

Recomand eventual o resetare a router-ului.

Client Orange

misulik
Junior entuziast

cablul LAN trebuie să fie conectat la TV sau poate fi pus la laptop, în broșura router-ului arata ca este pentru laptop sau PC.. 

Poate fi oricare dintre ele. In brosura banuiesc ca au luat doar cateva exemple.

Portul e important sa fie acela de net/LAN (RJ45). Deci, daca este un port compatibil (si in cazul tau este), se poate conecta la orice echipament care suporta acel tip de port.

Client Orange

misulik
Junior entuziast

dar TV-ul va funcționa (va recepționa programele în continuare?), pentru că am văzut ca mai are un cablu ce vine de la router. 

@misulik: canalele sunt recepționate datorită celuilalt cablu (coaxialul de RF), nu de la cablul de UTP de rețea. Acum, dacă vei conecta cablul de rețea nu se va schimba nimic dacă nu comuți opțiunea de pe wifi pe cablu. Restul rămâne identic.

Da, tu ai nevoie de antena (cablul acela alb) pentru partea de TV si de cablul galben pentru partea de internet. Daca lasi doar antena, vei avea doar partea de TV, fara partea de internet. Si daca scoti antena, vei avea doar internet, nu si TV. :))

Deci da, pentru o experienta completa, trebuie amandoua. Sau combinata antena cu WIFI-ul. Dar am decis ca mai bine pastram WIFI-ul pentru alte dispozitive. Deci, asa cum e acum eu zic ca e cel mai bine.

Client Orange

misulik
Junior entuziast

știu ca pare ciudat dar nu pot conecta mai multe dispozitive la wifi...