anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Conectare 2 routere prin cablu de retea

Victorila
Junior

Buna ziua,

Am un abonament internet cu sim cu router huawei.

Vreau sa am wifi la o distanra mai mare de 50m.

Am legat inca un router prin cablu de retea la primul router. Primul router are afresa 192.168.1.1

La cel de al 2 lea router am pus ba adresa 192.168.1.1 ba adresa 192.168.1.51 si intr-un final am avut internet in al 2 lea router prin intermefiul primului router.

Problema este ca desi am reusit de 2 ori sa am net in routerul 2  de fiecare data in ziua urmatoare nu am mai avut net nici in primul router.

Ca sa am net in primul router, din nou, am scos cablul de retea dintre cele 2 routere.

Cum fac sa rezolv problema ?

 

Multumesc anticipat

Victor

1 Soluţie acceptată‚

Salut,

Am dezactivat DHCP-ul si am pus adresa din aceeasi clasa (192.168.1.2) si acelasi gateway si functioneaza. Ptoblema era cu DHCP- ul pornit.

Multumesc pentru sfat.

O z buna!

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

Vio73
#StarMember

Salutare!

Cablul este unul bun, de calitate? Pentru că la o așa distanță este necesar un cablu utp bun.

Eu folosesc la vreo 40 m și nu am probleme, doar că am internet prin fibră.

Cablu e cat.5. E ok ?

Da. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Ca idee, daca primul router are adresa x.x.1.1 al doilea trebuie sa aiba x.x.1.2.

Problemele care ar putea sa apara sunt in general cauzate de serverul DHCP. Deci, lasa-l pornit la primul router, el va fi cel care iti va da IP-uri pentru device-urile conectate la retea, si dezactiveaza-l pentru cel de-al doilea, altfel o sa creeze conflict.

Vezi daca merge asa.

Client Orange

Salut,

Am dezactivat DHCP-ul si am pus adresa din aceeasi clasa (192.168.1.2) si acelasi gateway si functioneaza. Ptoblema era cu DHCP- ul pornit.

Multumesc pentru sfat.

O z buna!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Ma bucur ca te-am putut ajuta. 🙂

Client Orange

@Victorila: Vei descoperi cândva că nu e corect cele constatate. Știi când? Atunci când, fie pe wifi sau pe cablu (LAN), vei conecta la primul router un device care să-și ia IP-ul 192.168.1.2. Atunci vei avea durpriza unui conflict prin care "router2" va sughița, dar să reții că aceasta este cauza. Sfat: dacă ai impune doar IP-urile definite să se conecteze, la primul router n-ai mai conecta nimic pe wifi. Dezavantaj IP static. 

Ca idee: o soluție parțială nu este o soluție ideală.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Nu stiu cum e configurată rețeaua in cazul asta...dar in general, IP-urile alocate de catre router incep de la x.x.x.100. Tocmai ca sa nu se suprapuna cu IP-ul routerului propriu zis. Eu unul n-am avut niciodata problema asta. Dar din nou, IP-ul routerului nu se suprapune cu IP-urile alocate altor device-uri. Nu vad de ce ar fi o exceptie in cazul asta.

Client Orange

Configurația e complicată ca să nu fie simplă. Ar fi putut să conecteze chiar și router2 exclusiv în LAN și lucra ca un switch, luându-și IP direct din clasa "routerului1", dar coectat în WAN e o altă distracție distinctă. Putea utiliza/configura routerul chiar și cu DMZ, dar fiecare cum preferă. Mai simplu era cu un repeater, dar nu mai contează. Oricum conflictul pe IP nu o să apară cu routerul2 prezent în rețea implicit.

Multumesc pentru sfat. Oricum, toate configurarile facute sunt notate, cu clase de ip, gateway, etc.

FLo1
#StarMember

@Victorila: Bun venit în Comunitate. Ca idee, nu impui ca adresă WAN în router2 adresa de DNS din router1. Am înțeles că router1 e configurat ok și funcțional. Atunci cu router2 configurat cu un WAN pe DHCP, la restul e floare la ureche, adică restul configurărilor sunt implicite. Revino dacă e neclar ceva sau să menționezi dacă ai reușit. 

Salut 

Am reusit cu DHCP-ul oprit si cu adresa router 2 din aceeasi clasa cu router 1 si acelasi gateway.

Multumesc,

O zi buna

delfinas
#StarMember

Eu tot nu inteleg de ce iti trebuie inca un router legat la unul care primeste semnal 4G, deci deja un semnal slab. Acel semnal slab sa-l impati cu alt router, fie el si pe cblu, mi se pare ca e cam degeaba. Ai luat in calcul un amplificator de semnal?

Salut,

Am camere de supraveghere intr- un foisor si am cumparat alte camere de supraveghere pentru casa. Semnalul wifi nu ajunge din foisor unde este routerul 1 pana in casa.

Am reusit cu cablu de retea si cu solutia de pe forum.

Nu am gasit amplificator de semnal pe 12v.

O zi buna!