anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Concurs de Fotografie 2026 - Tema Lunii: "Clădiri emblematice"

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Salutare tuturor pasionaților de fotografie din Comunitatea Orange! 📷

Vă invităm la o nouă ediție a concursului nostru, în care privim orașele, locurile și amintirile printr-o perspectivă arhitecturală. În perioada următoare, tema este Clădiri emblematice.

Fie că este vorba despre construcții cunoscute sau despre locuri cu valoare personală, ne dorim să surprindeți clădiri care au o semnificație aparte pentru voi. Pot fi repere urbane, case vechi, blocuri cu poveste sau chiar locuri mai puțin vizibile, dar încărcate de amintiri.

Puteți explora detalii arhitecturale, perspective interesante, contraste între vechi și nou sau modul în care lumina și contextul pun în valoare aceste spații.

Regulile concursului rămân neschimbate:

• Voi sunteți juriul! 🙂 Fotografia care adună cele mai multe aprecieri va fi desemnată câștigătoare.
    În caz de egalitate, voucherul va fi oferit persoanei care a publicat prima fotografie.
  • Autorul imaginii câștigătoare va primi un voucher de 15 euro pentru accesorii sau obiecte conectate din Magazinul Online Orange.
  • Pentru a învăța unii de la alții, vă rugăm să adăugați câteva detalii tehnice:
    • tipul de aparat foto sau telefon folosit
    • setările (ex. diafragmă, ISO, timp de expunere, mod de fotografiere)
    • eventualele editări sau filtre
  • Respectați confidențialitatea: evitați fețe vizibile sau detalii care pot dezvălui identitatea.

Concursul începe astăzi, 18 mai și se încheie pe 15 iunie.

AndreeaAC_0-1779082917667.png

Așteptăm fotografiile voastre și poveștile din spatele lor. 🏙

Pentru inspirație, puteți explora și edițiile anterioare ale concursului.

Fiți creativi și surprindeți locuri care, pentru voi, înseamnă mai mult decât simple clădiri!

Un „te rog” deschide inimi, iar un „mulțumesc” le apropie. 🙂
32 Răspunsuri 32

DanielaH
Moderator

O cladire emblematică pentru mine și probabil pentru mulți alții - corpul "L" al Facultății de Chimie Industrială din Polizu 😀, "casa" faimosului amfiteatru "C.D. Nenițescu".

S10

IMG-20260519-WA0012.jpg

Respectă și vei fi respectat(ă), tratează toți membrii așa cum ai vrea și tu să fii tratat(ă).

Cunoastem cladirea, mi-am "pierdut" niste ani buni in acea curte... 🙂

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Radutuby
#StarMember

Clădirea parlamentului din Budapesta.

Huawei P20 Pro.

18800.jpg

18835.jpg

 Clădirea a fost proiectată de renumitul arhitect Imre Steindl între anii 1885–1904, în stil neogotic. Prima ședință a guvernului maghiar a avut loc încă înaintea finalizării construcției, la data de 8 iunie 1896, cu ocazia aniversării unui mileniu de la înființarea statului maghiar.

Sursa informații: https://ro.wikipedia.org/wiki/Parlamentul_din_Budapesta

Out of contest ( inafara concursului)

Behind every connection, light moves in silence.

Radutuby
#StarMember

Serele geodezice de la grădina botanică din Jibou.

https://www.welcometoromania.eu/Jibou/Jibou_Gradina_Botanica_e.htm?utm_source

Lenovo A7010a48. 21.04.2018

19053.jpg

19052.jpg

19050.jpg

 Out of contest ( inafara concursului )

Radutuby
#StarMember

IPhone 15 Pro Max.

"Catedrala din Milano (Duomo di Milano), o impresionantă capodoperă a arhitecturii gotice, renumită pentru fațada sa din marmură albă și numeroasele turle ornamentate."

20341.jpg

20344.jpg

Pololică
#StarMember

IMG_0009.JPEG

Poza in afara concursului (inca ma "reimprietenesc" cu sistemul de operare): Iphone 8, zoom maxim, obiectiv supraangular (presupun UltraWide), F1.8, 4:3 (3024x4032).

Cladirea este Turnul TV din Ruse (vedere din Giurgiu).

PS: pentru cei din sud, numa' zic: Лека нощ, деца! (Leca noșt, deța!)

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Ai schimbat tabăra? Hmm. 🙂 Once you go iOS, cam greu să mai vrei altceva, bine, nu și în cazul meu, eu conviețuiesc cu ambele OS-uri.🤷‍ 😀

Din pacate, a cam trebuit. Am avut nevoie saptamana trecuta de cateva operatiuni in George (BCR) si ING HomeBank si nu le aveam disponibile pe Huawei. Adica aplicatiile ruleaza, doar ca vreo 2 sau 3 optiuni nu sunt disponibile pe Huawei sau am pagina alba (blank). Asa mi-a ramas cartela pe IPhone (stiu, e mai vechi, dar...). 

La BCR mi-au spus ca nu se stie cand se implementeaza respctivele optiuni, iar ING (prin MIcroG) teoretic nu au in vizor telefoanele Huawei. Mergand pe istoricul cu Microsoft WIndows Mobile, raspunsul BCR mi s-a parut doar o periere a unui refuz ca se va implementa. Nu-i condamn, telefonul meu Huawei merge cu Android 10, iar cele mai noi Huawei-uri (cu EMUI) doar cu Android 12.

PS: daca nu aveam nevoie in mod express de optiunile respective, nu faceam pasul. In sucursala BCR mi-au spus ca as fi putut incerca prin varianta web, dar tot la aplicatie ajungeam sa ma impotmolesc la semnare...

PS 2: tocmai ce am in curs un review la un ceas Huawei GT 6 si poate e mai bine (pot compara cu mai multe modalitati de setare si comunicare).

EDITARE: Huawei-ul Nova 8i a schimbat un ... Iphone SE (2016). Deci, in ultimii 6 ani, am avut Iphone (2 ani), Huawei (4 ani), Iphone...

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

O daaa, foarte bună alegere GT6, aștept cu interes review-ul tău. Am avut ceasuri Huawei până la GT3 Pro, după care am trecut în tabăra Casio.😀

Radutuby
#StarMember

Samsung S25 Ultra. Palatul telefoanelor București. 

21083.jpg

21225.jpg

Istoric și recorduri: A fost construită între anii 1929 și 1934, fiind proiectată de arhitecții americani Louis S. Weeks și Walter Froy, alături de arhitectul român Edmond van Saanen Algi. La momentul finalizării, cu o înălțime de 52,5 metri, a fost cea mai înaltă clădire din București (până în anii '50) și prima structură înaltă pe schelet metalic din țară.

Sursa informații:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Palatul_Telefoanelor_din_Bucure%C8%99ti?hl=en-US

Crina78
Începător

b719f5d2-059f-4e14-97f0-03b5edb0ddff-1_all_3880.jpg

 parcul Herastrau Bucuresti

Locul cu cele mai mari emotii traite.fie de bucurie fie de tristete.acolo s au scris cele mai multe povesti.

Telefon Samsung A26

E ok poza, dar ai una și cu o  cladire sau cu o parte mai mare din parc?

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

delfinas
#StarMember

IMG_20260531_154217_edit_217134167317584.jpg

In afara concursului 

Honor Magic 6 Pro 

Grand Hotel Bucharest , fostul Hotel Intercontinental 

Hotelul a fost construit între 1968 și 1971, în colaborare cu Intercontinental Hotel Corporation, având o înălțime de 88 de metri și 23 de etaje.

Hotelul InterContinental a fost inaugurat oficial pe 14 mai 1971, în prezența primarului Capitalei, a altor oficialități române și a președintelui firmei Tower International, principalul investitor. Primul oaspete al hotelului a fost înregistrat pe 20 februarie 1971, fiind un cetățean american.

În 2007, hotelul a trecut de la un contract de tip franciză la un contract de management cu lanțul Intercontinental Hotels Group. Pe 1 ianuarie 2022 hotelul a devenit Grand Hotel Bucharest, în urma încheierii contractului de management cu Intercontinental Hotels Group.

delfinas
#StarMember

In afara concursului 

Teatrul Național din București  

Honor Magic 6 Pro

IMG_20260531_154455_edit_217040321689912.jpg

Actuala clădire a teatrului a fost inaugurată în versiunea ei originală în decembrie 1973, modificată apoi considerabil în 1983-84, revenindu-se la forma inițială exterioară în 2012-2014.

Se află în centrul capitalei , lângă fostul Hotel Intercontinental, vis-a-vis de Universitatea din București.

DanielaH
Moderator

Catedrala Metropolitana din Timișoara - S10

TM.jpg

Respectă și vei fi respectat(ă), tratează toți membrii așa cum ai vrea și tu să fii tratat(ă).