anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

290 Răspunsuri 290

taur
Începător
Tehnologia digitală va provoca sau provoacă deja modificări în nomenclatorul de meserii, multe dintre ele vor dispărea, oamenii se vor recalifica pe noi meserii ce includ folosirea tehnologiei digitale. Cred că va fi un salt înainte și mă rog să îl prind și să mă bucur de el

Coanelu03
Începător
Dupa parerea mea odata cu dezvoltarea si mai mult a tehnologiei digitale vor mai disparea anumite joburi din prezent iar pt cele ramase va fi clar o imbunatatire.

kriszzz
Începător
Cu dezvoltarea tehnologiei vor apare atat lucruri bune ,cat si lucruri mai putin bune pentru umaniatate si in general pentru planeta. Sa speram ca vor fi mai multe lucruri bune!

robyroberto1
Începător
Tehnologia digitala isi va pune foarte mult amprenta asupra profesiilor viitoare. Vom fi martorii unei robotizari in masa, multe dintre profesiile actuale vor disparea. Evolutia digitala este atat pozitiva dar are si efectele negative asupra pietii muncii. Un lucru este cert, vom dezvolta inteligenta artificiala.

dddd
Începător
Tehnologia digitală în viitor își va pune amprenta si ne va usura viata,dar in același timp contactul uman va fi tot mai redus.

asty
Începător
Pe măsură ce inteligența artificială și învățarea automată crește, acest lucru poate avea un impact negativ asupra disponibilității pentru locuri de muncă, determinând o creștere a șomajului. Pentru adolescenții care vor intra pe piața muncii în următorul deceniu, acest lucru ar putea să îi dezavantajeze.

MIHAIL
Începător
Viitorul este și va fi influentat de tehnologia digitala pentru că este în puterea firii oamenilor de a se perfecționa și de a și ușura munca,mereu aparand noi tehnologii tot mai performante

Sanducu
Începător
Tehnologia este vitală pentru dezvoltare,comunicare,samd. Ai tehnologie, ești cu un pas înainte.

Monik_3
Începător
Sunt convinsa ca fara tehnologie avansata nu vom putea merge mai departe. Atat pentru servici cat si in viata reala.

Bigu
Junior
Datorită pandemiei partea digitală a evoluat chiar obligatoriu în unele domenii, din cauza pandemiei partea cu socializarea intre oameni s-a redus drastic. Internet of Things este fără discuție viitorul. Tehnologia și digitalizarea trebuie sa evolueze și să meargă mână în mână cu restul de activități pentru dezvoltare.

Popa_Adrian_1
Junior
Fara urma de indoiala cercetarea stiintifica si inovarea reprezinta motorul dezvoltarii societatii.Baza dezvoltarii tarilor avansate din punct de vedere tehnologic este cercetarea stiintifica.Uneori,rezultatele cercetarii si inovarii au preturi mari,poate prohibitive pentru tarile mai putin dezvoltate.Tehnologia digitala va influenta in mod pozitiv profesiile viitorului, vor exista produse inovatoare cu performante tehnice superioare celor prezente,iar dividendele vor fi in favoarea oamenilor. Vom munci poate mai putin ,dar mai performant,vom utiliza produse inovatoare cu grad mare de productivitate.

RODUCAADRIAN
Începător
Eu cred că tehnologia va fi dezvoltată, pentru a ajuta de fapt oamenii să obțină o bunăstare mai mare. De fapt eu cred că tehnologia va continua să conecteze oamenii și să creeze relații. În consecință, oamenii vor obține împlinirea din aceste relații digitale. De asemenea, oamenii vor avea acces mai ușor la informații, educație și divertisment. Tehnologia digitală va avea un impact pozitiv prin oferirea oamenilor oportunități de a utiliza resursele și instrumentele de sănătate, știință și siguranță. O serie de meserii vor deveni din ce in ce mai populare , in timp ce altele vor disparea.

SuperstarDrive1
Junior entuziast
Tot ceea ce se dezvolta in acest moment in domeniul tehnologiei are o influenta fasta sau mai putin fasta in privinta job-urilor viitorului deoarece acest avans tehnologic colosal usureaza munca in companii dar are un tais dublu unde aceasta usurare defapt scapa de ineficienta unor oameni care intr-un final isi vor pierde locul de munca prin digitalizarea companiilor indiferent de mediu de afaceri despre care vorbim. Viitorul tehnologic oricum va insemna o reducere de costuri uriase pentru companii, inovatie mai multa cat si cresterea calitatii produsului si sau serviciului oferit tocmai prin perfectionarea acestor tehnologii inovatoare si in consecinta robotii si noile tehnologii ne vor inlocui treptat si vom asista doar la procesele tehnologice ale acestora si ne vom putea bucura de aceste inovatii dar cu pretul saraciei si a neputintei oamenilor ce nu vor mai avea un obiect de activitate deci nici un venit stabil cu care sa poata trai decent.

Adela
Angajat Orange
Digitalizarea este un fenomen social al secolului XXI care a transformat, treptat, modul de raportare a individului la profesii prin mijloace (tehnologie) si rezultate scontate (produse, solutii sau business-uri). De asemenea, inclusiv interactiunea umana s-a adaptat atributelor tehnologiei (se lucreaza virtual prin utilizarea avatarurilor formand portaluri de acces nelimitat de timp sau spatiu). Profesiile viitorului vor raspunde la noile nevoi umane: - nevoia de a controla resursele limitate si de a le reproduce intr-o maniera inedita (de exemplu, mancarea sintetica) - nevoia de a calatori in timp si spatiu cu o viteza mare, sau de a comprima timpul - creativitatea (profesiile vor pune accentul pe explorarea potentialului uman prin arta, inovatie si restructurare a realitatii). - omniprezenta (individul poate exersa doua sau mai multe profesii in acelasi timp in arii geografice diferite) - comunicarea multidimensionala (codul folosit in programare va fi un limbaj tehnologic al individului asa cum sunt invatate/exersate competentele de limbi straine) Identitatea profesionala va fi, pe de-o parte, anonimizata de procesele de digitalizare, iar pe de alta parte, va fi puternic autonoma. De asemenea, apar profesii noi (sursa INACO): - controlor de drone - pilot pentru turism in spatiu - controlor de traffic pentru masinile autonome - consultant Securitate IT - dezvoltator de energie alternativa etc Mediul de business se reconfigureaza virtual fara sa implice, neaparat, deschiderea sediilor fizice cu birouri, iar programul de lucru este unul flexibil bazat pe calitatea rezultatelor livrate/performanta. Angajatul este un co-creator al businessului, ci nu un executant pasiv. Astfel, invatarea este dinamica, permanenta si se realizeaza in mediul de operare cu tehnologia. Fiecare profesie va fi un icon de reprezentare al viitorului: sectoarele de activitate vor fi transformate de aparitia robotilor (fie sub forme de programe, fie sub forma de echipamente, fie umanoizi) dotati cu AI care au capacitatea de a memora procese/proceduri si corectarea erorilor. In concluzie, tehnologia este un produs al mintii umane si este folosita in sistemul social cu rolul de a facilita, de a intermedia si de transforma evolutia umana. Acestea sunt niste aspecte extrem de pozitive fara de care calitatea vietii nu s-ar fi ridicat la cotele cele mai mari (actuale). Ca masura de protectie si echilibru, individul uman trebuie sa invete riscurile excesului si sa se educe cu privire la consumul de tehnologie si sa-i acorde rolul de instrument, ci nu de surogat al realitatii. Asadar, profesiile care tin de ingrijirea starii de bine/sanatatea/stiinta de a ne integra in noul mediu, vor fi de asemenea complementare si foarte relevante in procesul de digitalizare al viitorului. Fie ca vorbim de profesii tehnice sau non-tehnice (educatie, entertainment, etc), digitalizarea va prelua o parte sau aproape integral modalitatea de exersare a acestora. In acest context, omul este beneficiar direct al tehnologiei si coordonatorul acesteia, cu orizonturi noi spre starea lui de bine, protectia mediului, explorarea universului, preocuparea fata de alte forme de existenta/viata si aprofundarea unor stiinte noi. Consider ca viitorul digital este o forma de antrenament al inteligentei umane si de reconfigurare a fiintei umane.

ddd123
Începător
Tehnologiile viitorului vor elimina complet profesiile caracterizate prin munca fizica si / sau repetitiva.