anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ziua Mondială a Emoticoanelor! 🎉😊

DanielaH
Moderator

Salut!

Știați că astăzi este Ziua Emoticoanelor? La mulți ani! 🎉 Cu ajutorul lor conversațiile noastre au devenit mult mai frumoase și mai savuroase.

Am mai vorbit aici despre emoticoane, dar între timp am mai aflat câteva lucruri noi despre ele și vreau să le împărtășesc astăzi cu voi. Această zi specială a fost inventată în 2014 de Jeremy Burge, fondatorul “Emojipedia”, cuvânt devenit aproape de dicționar 😊. De atunci, în fiecare an, Ziua Mondială a Emoticoanelor ne aduce în prim plan aceste mici simboluri care ne ajută să ne exprimăm emoțiile într-un mod mai simplu și mai rapid, astfel încât discuțiile online să fie mai vii și mai pline de culoare! 🌈

De unde vine denumirea de “emoticon” sau “emotigramă”? Este un cuvânt compus, format din „emoție” și „pictogramă” sau „emoție” și „icoană”, adică o față sau un chip aflat în diverse stări emotive. Ulterior au apărut și emoticoanele „fără chip” (uman), reprezentând animale, plante și multe alte desene simbolice.

Fie că e vorba de un simplu 😊, un 😂 care ne face să râdem cu poftă sau o ❤️ care transmite afecțiune, emoticoanele au devenit de mult prietenii noștri în conversațiile zilnice.

Hai să le sărbătorim împreună pe acest topic! Vă invit, ca și data trecută, să ne spuneți în rubrica de comentarii dacă le folosiți sau nu și care este emoticonul vostru preferat sau cel care vă reprezintă cel mai bine astăzi. 🎭👇

Și nu uitați: un emoticon bine ales poate schimba complet tonul unei discuții și poate aduce un zâmbet pe fața cuiva 😊

P.S. incep eu cu emoticonul meu preferat

DanielaH_0-1752745560560.png

11 Răspunsuri 11

Vio73
#StarMember

Foarte interesant, nu știam că există o zi și pentru așa ceva.

Eu îl folosesc cel mai des pe acesta:

Vio73_0-1752748253291.jpeg

Pololică
#StarMember

Daca tot ne intoarcem la originile egiptene, ce pot sa zic: Live Long and Prosper! 🖖

MihaiC99
Campion

Disciplinat din fire, urmez indicațiile. 🫡😉

alexeugeniu
Explorator entuziast

Cel mai des emoticon pe care îl folosesc și pentru a face ziua mai frumoasă interlocutorului cu care vorbesc este "zâmbetul" 😀.Happy smiley day!

Dimitrie569
Cunoscător certificat

De multe ori asociez abuzul de emoji (emojiuri la fiecare propoziție) cu mesajele spam de dreapta (ai câștigat nu-știu-ce, etc.). 😅

De multe ori, când scriu un mesaj și nu includ un emoji, de ex. de fericire, de râs, etc. Am senzația că cel care va citi va crede că sunt morocănos/supărat/piatră sau chiar nervos.

Cel mai utilizat emoji al meu (de obicei utilizat în comentariile de pe youtube) este: (dați mai jos)

😅

FLo1
#StarMember

Frumos remember. Un emoji preferat? 👍

1000014784.jpg

Anca07
#StarMember

Interesant topic, multumim Daniela, si la cat mai multi ani pentru emoji:D

Al meu preferat este: 🤭

Mereu ma duce cu gandul la acel caine din desene animate, Mutley🤭

Jay
Campion certificat

Greu de ales preferatul, dar unul dintre ei ar fi acesta.. care flutura din gene.. Jay_0-1752766017899.png

Si cum spune si @Anca07 unul care ma duce cu gandul la Mutley.. in cazul meu acestea doua combinate 

Jay_1-1752766414334.png + Jay_2-1752766548363.png 

pentru ca mi-l amintesc asa cum radea el pe sub "labumanuta".. 

Pe acestea le si folosesc cel mai des.. pe primul n-am cum, pentru ca nu cred ca mai exista.. 😁

Razvan
#StarMember

Interesant, mulțumesc frumos pentru informație cu ziua emoji.

Emoji preferat de mine ☺️🤗

teacher_
#StarMember

Happy emoticon day.  Si mie îmi place să folosesc emoji, chiar foarte mult 🙈😎🎉

Cocolino2010
Junior

🤗 Acesta este emoticon-ul meu preferat.

"O îmbrățișare pentru toată lumea"