anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Login in Comunitate redirect in My Orange?

arsradu
#StarMember

Salut Comunitate!

Incerc sa confirm o problema, si eram curios daca apare la toata lumea.

Problema: la login in Comunitate (important de mentionat ca trebuie sa fie login INTAI in Comunitate), utilizatorul este redirectat in contul sau My Orange, in loc de Comunitate.

Conditii de test: browser Chrome (sau bazat pe Chromium), cu update-uri la zi, sau cat de cat actualizat

In testele facute de mine, problema se reproduce si pe telefon, si pe PC. Dar cu aceeasi conditie. Sa fie Chrome/Chromium-based, si o versiune mai recenta.

Cat de recenta? Ei bine, pare sa se reproduca pe Chrome 118.x.x.x, 110.x.x.x, dar si 120.x.x.x (unstable). Cu toate astea, nu se intampla pe versiuni foarte vechi (ex: 97.x.x.x).

Deci, daca aveti un Android si folositi browserul Chrome sau folositi Chrome pe desktop (MacOS/Windows, probabil si Linux), si este actualizat, sunt curios daca la voi se reproduce.

Cel mai des veti intalni problema daca aveti tab-ul Comuntiatii salvat deja in browser. Dar nu numai. Poate sa fie si o accesare noua a paginii, si va va trimite tot in My Orange.

A mai intalnit cineva problema asta? Ma poate ajuta cu un test pe device-urile personale?

Pasi de testat:

  1. confirmat ca browserul este Chrome (sau Chromium-based, de exemplu Brave, Edge si altele)
  2. confirmat ca versiunea este recenta (sau la zi)
  3. accesat INTAI Comunitatea Orange (comunitate.orange.ro)*
  4. verificat rezultatul (redirect corect in Comunitate, sau in contul My Orange?)

* E important sa accesati intai pagina Comunitatii si sa treceti prin partea de login. Pentru ca daca intrati in My Orange, si apoi in Comunitate, veti fi deja logati in Comunitate, si nu se mai reproduce problema.

Multumesc frumos, in avans, celor care sunt dispusi sa ajute cu un mic test de cateva minute. 🙂

Puteti face testul si pe telefon, si pe PC. Ce va e mai la indemana. Sau amandoua, daca le aveti pe amandoua la indemana.

Scopul testului este de a vedea daca problema este generala, la toti userii, sau doar la unii dintre ei.

Mersi frumos!

Client Orange
1 Soluţie acceptată‚

Salut! Colegii ne-au spus că situația s-a rezolvat. Poți verifica, te rog? Mulțumim.

Vizualizare soluţie în postul original

118 Răspunsuri 118

Pololică
#StarMember

Salut!

Facut test pe Firefox (119.0 64bit, Windows 11), login in comunitate prin redirectionare catre pagina standard login MyOrange (orange.ro/accounts/login.... si cum se mai continua). Are destule cookie-uri la care nu pot "renunta" din motive de parole mostenite.

La fel si pe mobil (Browser Huawei 14.0.2.311, actualizat ieri, 25.10).

O sa incerc si de acasa (firefox sub Ubuntu 22.04.3), dar ma astept sa fie la fel pasii de logare. Tot acasa, daca vrei, as putea testa mai multe browsere (exceptandu-le pe cele pe care s-au facut deja teste, evident).

Salut Pololica!

Mersi frumos de feedback!

Testul este exclusiv pentru Chrome/Chromium-based browsers (Brave, Edge - versiunea noua, etc). Deci...nu Firefox. 🙂 Pe Firefox nu se manifesta.

Deci, daca ai posibilitatea, m-ar interesa ce se intampla in cazul tau, pe Chrome (Android si/sau PC). Si eventual sa fie login dupa ce a expirat sesiunea (adica nu imediat acum, de exemplu).

Client Orange

Pe telefonul de munca (Chrome 50.0.2661.89/Huawei CUN-L01, adica Y5II), face acelasi lucru: butonul de login din comunitate ma redirectioneaza catre loginul orange. Nu insist cu actualizarile intrucat telefonul este "limitat" la Android 5.1.

Mai incerc acasa in partea a doua a zilei sa vedem ce iese.

Multumesc foarte mult! 🙂 

Client Orange

Doar ca o mica paranteza, e normal ca butonul de Login din Comunitate sa te duca pe Login-ul Orange (SSO)....pentru ca e acelasi login si pentru Comunitate, si pentru contul My Orange. Partea asta e ok.

Ideea e ca dupa ce te loghezi....sa ajungi in Comunitate, acolo de unde ai initiat login-ul, nu in contul tau My Orange.

Asta doar ca o mica clarificare, ca sa nu fie niciun fel de confuzie. 😄

Client Orange

Corect Radu.

Pai, la mine pasii sunt asa (cel putin pasii cu care m-am bagat in seama, atat pe telefonul cu Chrome, cat si pe Huawei, respectiv PC cu Firefox):

  • intru in comunitate (nelogat)
  • apas butonul de conectare (login) si ma redirectioneaza care orange.ro/accounts.... (si restul)
  • introduc datele de acces (mail [in cazul meu] sau numar telefon si parola) si apas din nou autentificare
  • dupa verificarea in sistem ca mailul si parola sunt ce trebuie sunt redirectionat automat in comunitate (practic, nu intru in MyOrange, desi, daca intru pe orange.ro si apoi in MyOrange, intru direct in contul meu)

 

Corect. Pentru a înțelege, problema diferită e la ultimul punct: adică după validarea credențialelor, redirectul se face în MyOrange, nu în Comunitate, deși inițial s-a accesat (sau era accesată) Comunitatea, nu MyOrange.

Exact. Totul ok pana la ultimul punct.

La ultimul punct, flow-ul ar trebui sa fie asa:

1. daca ai intrat din Comunitate si te-ai logat, dupa login trebuie sa fii trimis in Comunitate (nu se intampla pe Chrome). Asta incercam sa testam.

2. daca intri din My Orange, dupa login, redirectul trebuie sa fie in My Orange. Partea asta merge ok.

Si de retinut ca daca esti deja logat in My Orange, vei fi automat logat si in Comunitate (asta e normal). Dar intrucat problema se manifesta doar la login in Comunitate, ca sa ne asiguram ca treci prin pasii de login, e important ca primul login sa fie in Comunitate. Dupa aia, daca vrei, poti sa intri si in My Orange. Dar nu invers! Altfel nu se mai reproduce problema.

Deci, problema e doar cand incerci sa accesezi Comunitatea, ca nelogat, te loghezi, si in loc sa fii redirectionat in Comunitate, esti redirectionat in My Orange.

Client Orange

Scriu de pe Brave (sursa Snap). Nu a deviat de la pasii descrisi: a intrat direct in comunitate dupa login. Mai jos datele tehnice a celor doua browsere, plus sistemul de acasa.

Screenshot from 2023-10-26 20-07-02.pngScreenshot from 2023-10-26 20-12-08.pngScreenshot from 2023-10-26 20-07-48.png

Excelent! Mersi frumos.

Inseamna ca e combo intre browser si cont.

Inca o data, mersi frumos de test! 🙂

Client Orange

No problem!

Sa ai tu "norocul" asta si autentificarea sa devieze spre contul de MyOrange?...

Aia e. Ca nu e doar la mine. :)) De-aia am si deschis topicul asta. Dar se pare ca e mai complicat decat credeam. Pentru ca nu e doar pe versiuni recente de Chrome (sau Chromium based). Tine si de contul de client, aparent…

Client Orange

Cred că Orange, subtil, îți face curte sa treci de pe prepay pe abonament, te ademenește. 🙂 Sunt curioasa daca ceilalți care experimentează aceeași problema sunt pe prepay sau în afara perioadei contractuale. 😉

Pai, Flo e prepay (sau si prepay), dar stiu ca Razvan e abonat, daca nu ma insel. Si la el se reproduce problema. Vio pe de alta parte e abonat, si la el nu se reproduce. La fel si Rafa. Nu mai inteleg nimic. :))

Client Orange