anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Concursul aniversar probe

Alexandru13
Explorator

 

Salutare tuturor,

Aș dori să discutam puțin despre concursul curent (aniversarea) din comunitatea Orange. Observ că membrii Star au un avantaj semnificativ datorită punctelor acumulate și numărului mare de soluții acceptate. Deși nou-veniții pot obține puncte prin like-uri, log in și comentarii, este mult mai dificil pentru ei să ofere răspunsuri considerate soluții, din cauza lipsei de experiență, pentru a trece de proba de rezistență. Consider că acest lucru limitează șansele celor noi de a câștiga și, în cele din urmă, de a se simți încurajați să participe activ în comunitate. Poate ar fi util să găsim modalități de a echilibra șansele de câștig, astfel încât să încurajăm și să recompensăm contribuțiile tuturor membrilor, indiferent de vechime.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și aștept cu interes opiniile și sugestiile voastre.

100 Răspunsuri 100

Atunci care e scopul? Eu cred ca voiai parerea celorlalti, in speranta ca vei declansa un scandal, care sa duca la schimbarea conditiilor concursului.

Da, vreau părerile voastre,  evident,  dar nu sa fac un scandal și sa primesc hate pentru ca eu am considerat că ceva nu este echitabil pentru toți. 

 

Pololică
#StarMember

Un subiect cu risc mare de polemică. 

Ca să fiu succint:

  • Concursul începe de la 0 (ca la contoarele de lumină sau gaz: ce a fost până la începutul concursului nu va fi luat în considerare)
  • Eu am mai multe răspunsuri marcate ca soluții ca membru non star decât ca "înstelat". 

Decizia unei soluții ar trebui să aparțină celui care a pus întrebarea (ca și concurs), dar avem colegi de comunitate care nu au mai revenit cu marcarea răspunsului și ar fi puțin ciudat pentru cei care participă la concurs și țin să aibă soluții marcate.

Totuși, dacă faci o statistică, s-ar putea să vezi mulți concursomani activi doar în perioada concursurilor, ulterior intrând la apă. 

Ești de acord ca marcarea unui răspuns ca  și  solutie de către o persoană terță poate fi considerată subiectivă?

Singurii terți care pot marca un răspuns sunt moderatorii (de fapt, un răspuns poate fi marcat doar de inițiator sau de un moderator). 

Legat de subiectivism: aș vrea să detaliezi la ce te gândești deoarece intervenția moderatorilor... intervine atunci când inițiatorul nu mai revine cu marcarea soluției sau se intervine cu o soluție oficială (ceva de genul: conform articol X din contractul general de utilizare sau conform procedurii...), adică ceva mai specific din punct de vedere juridic (sau cel mai apropiat). 

Un moderator nu "oferă" cu dedicație soluțiile tocmai pentru a nu dezavantaja pe cineva în perioada concursurilor. 

Mă refer pe perioada concursului interventiile ar trebui sa fie minime.

Sper că este destul de evident că intervențiile sunt minime și în afara concursurilor. Doar se corectează atunci când se pot crea confuzii sau limbajul nu este cel mai inspirat.

PS: nu mă aștept să fiu crezut pe cuvânt, ci o mică "cercetare de piață" ar trebui să fie îndeajuns pentru a verifica spusele mele. Consider că suntem într-o comunitate îndeajuns de transparentă cât să poți verifica singur dacă ce zic este real sau nu. 

Tocmai că am verificat intervențiile din ultima luna.

Majoritatea interventiilor (modificare topic sau marcare solutie) am vazut ca sunt la subiecte care ... ar avea nevoie de examenele care sunt in perioada asta (adica Examenul National/Capacitate). Nu ar fi avut noima in intrebare (unele s-au rezumat doar la titlul de subiect, fara niciun continut).

Mai sunt interventii unde cei 7 ani de acasa au cam fugit sau ar fi incalcat regulamentul.

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Ne bucură foarte mult interesul vostru pentru concursul aniversar și vă încurajăm pe toți să participați.

Vă asigurăm că șansele sunt egale pentru toată lumea, atât pentru membri noi cât și pentru cei mai vechi, neexistând condiții legate de vechimea sau experiența în Comunitate.

Vă recomandăm să citiți cu atenție regulamentul concursului pentru a vedea care sunt condițiile de eligibilitate pentru fiecare probă în parte.

În ceea ce privește soluțiile, conform paragrafului 9.5, "Echipa Comunității Orange își rezervă dreptul de a elimina marcajul de soluție pe răspunsurile incorecte, incomplete sau care nu sunt conforme cu Termenii și Condițiile Comunității și Principiile Comunității. De asemenea, își rezervă dreptul de a marca un alt răspuns ca soluție, sau de a marca un răspuns ca soluție pe o întrebare care nu are marcaj de soluție."

Baftă tuturor!

Suntem aici dacă mai sunt întrebări sau nelămuriri.

Marcarea solutiilor de către organizator nu este fairplay (aici mă refer doar pe perioada concursului).

Chiar daca raspunsul marcat ca solutie este incorect sau incomplet? Unde ar mai fi relevanta de a mai fi solutie.

Totusi, daca tinta este doar bifarea cerintelor pe perioada unui concurs fara a fi si ca solutia sa fie completa si corecta, atunci, din punctul meu de vedere, avem o problema intrucat, dupa terminarea concursului, respectivul raspuns (incomplet si incorect) va fi citit side  alti utilizatori/clienti Orange care vor considera ca respectivul raspuns este corect, desi ei se pot impiedica de o problema similara si rezolvarea sa difere semnificativ. In conditiile respective, vor deveni clienti suparati si, posibil, frustrati de ceea ce citesc.

Chiar în acest moment există o soluție incorecta.

Nu vad relevanta.

Idea unei soluții ar fi să-l ajute in primul rand pe cel care a inițiat topicul.

Deoarece o soluție nu poate fi universala.

Te rog pune un link unde crezi ca solutia aleasa este gresita. Daca consideri ca este gresita, posteaza acolo si  scrie si motivul pentru care crezi ca este gresit aleasa.

Daca ai fi urmărit cu atenție ai fi văzut.

Nu despre asta este vorba. Daca inițiatorul topicului a fost mulțumit este in regula.

Pe mine ma interesează ca soluțiile date de mine sa fie corecte.