anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Comunitatea Orange vs Serviciul Clienți 300

FLo1
#StarMember

Utilizarea zilnică a serviciilor Orange, ne aduce pe toți dintre noi (clienți sau nu) în situația de a contacta / solicita suport pentru rezolvarea anumitor probleme sau solicitarea de clarificare a diferitelor situații apărute pe contul fiecăruia dintre noi, fie că este utilizator de servicii fixe sau mobile, plătite ca abonament sau prepay.

În acest context, care alternativă de contact ați ales-o mai întâi și care a fost metoda prin care considerați (recomandați) că rezultatul așteptat de dumneavoastră a fost cel dorit?

  • FLo1_2-1712050242744.pngAți contactat Serviciul Clienți (prin apel la 300 / +40374300300) dorind o rezolvare rapidă, considerând că o prezentare (discuție) ”verbală/audio” este mai facilă și mai rapid clarificată? Dacă DA, v-ați lăsat îndrumat(ă) de Djia sau ați așteptat / insistat mai mult timp până să fiți preluați de către un operator? Suportul oferit a fost complet sau limitat la simpla înregistrare a solicitării, cu promisiunea unei reveniri ulterioare?
  • FLo1_0-1712047344573.png Ați accesat Comunitatea Orange căutând vreun răspuns / experiență similară sau ați scris direct, apăsând butonul ”Întreabă Comunitatea”? Știați că în Comunitatea Orange găsiți multe dintre răspunsurile la întrebările dumneavoastră la un click distanță, utilizând o căutare simplă, oricând doriți 24/7, fără limită de program:

FLo1_1-1712047344578.png

  • Ați găsit în Comunitatea Orange răspunsul așteptat la problema apărută, acesta a lipsit sau nu a reprezentat o soluție pentru problema dumneavoastră? Ce durată a luat (în medie) rezolvarea solicitării dumneavoastră (dacă a existat)?
  • Știați de CHAT BOT-ul DJINGO sau ați utilizat acest chat? Dacă NU, care au fost motivele? Dacă DA, soluția oferită a fost în urma unui răspuns al ”robotului”, sau ați apelat la discuția pe chat cu un operator uman (scriind ”transfer” în fereastra de chat)?
  • Oricare ar fi fost soluția oferită (indiferent de metoda aleasă), a fost o soluție imediat acceptată sau un răspuns de compromis care a rezolvat parțial problema descrisă?
  • Considerați necesar a se îmbunătăți/elimina unele variante de comunicare/contact? Aveți ca preferată vreo alternativă în comunicarea / transmiterea unei probleme către operator, indiferent de solicitarea adresată?

Ați avut experiențe cu abordări diferite în alte situații (alte cazuri diferite de Orange) și pe care le puteți exemplifica aici? Consider că orice îmbunătățire se poate aduce unui proces DOAR dacă acestă schimbare este solicitată. În caz contrar va rămâne neschimbată.

Personal, am găsit aici în Comunitatea Orange multe soluții și modalități de rezolvare a unor situații necunoscute inițial pentru mine, fapt care m-a scutit de căutări cu GOOGLE sau chiar de alte analize și întrebări pe siteuri de specialitate / producător. 

27 Răspunsuri 27

da functioneaza a avut sincope  "ce e val ca valul trece"  😋

Muchalucha
Explorator entuziast

Le-am incercat pe toate.

1. la 300 amabilitatea a depasit orice asteptare si m-a surprins placut. Doamnele sunt la inaltime. Am folosit pentru activare servicii, functionalitate. A fost o experienta placuta. Pacat ca se incearca sa se renunte la metoda aceasta. Raman surprins ca unii au avut experiente neplacute.

2. pe email am trimis propunerea mea de oferta tratata cu insensibilitate de agentul Orange. Ma asteptam la avans imens de chiar 80-90% din pret, dar sa inchida tichetul si sa ma trimita pe site sa urmaresc cand intra in stoc telefonul si sa fac din contul Orange ceea ce vreau eu nu m-am asteptat. Asa ca la ofertare nu mai apelez ca nu au ce sa imi ofere si este jignitor.  Nu mai apelez la ofertare si fidelizare. 

 3. chatul din cont este ok, mi-am schimbat data de facturare apeland la el. Este rapid insa scrisul te oboseste si ia timp. Dar nu am ce sa-i reprosez atat timp cat in spatele lui sta o persoana si nu un AI sau Robot. Spre asta se tinde.

4. siteul merge in general, mi-am reinnoit abonamentul fara telefon, dar nu am mai atins 900Mbps niciunde deci tot are o hiba. Nu am reducere la abonament si abonamentul este 5G+ care nu exista. Sau probabil am fost pedepsit ca am refuzat minunata oferta a domnului operator. Nu stiu. Nu mai am viteza mare in locurile unde aveam inainte de reinnoire. Apoi roamingul in SEE si outside SEE nu functioneaza simultan ci pe rand si pe site sa-l activezi este confuz. Daca activezi outside pare ca nu mai ai SEE si invers. Daca plec in Moldova dracie ca va trebui sa sun la 300. Trebuie separate si activate impreuna si clar sa se vada ca exista amandoua si sunt active,   In rest cand mi-am luat noul telefon din alta parte, trecerea de pe esim pe esim s-a desfasurat fara incidente pe site si clar. Am prins curaj apeland la comunitate. Informatiile din Chronos au fost ceva date peste cap prin ianuarie, dar s-a rezolvat tot cu apel la 300 si cred ca si prin chatul din cont. Informatiile sunt detaliate si intelegi ce ai facut si de unde un cost suplimentar la sms, convorbiri si date mobile.Aplicatii nu cumpar cu Orange si nu stiu daca intelegi de unde vine costul in cazul asta.  

5. Despre comunitatea Orange am aflat cautand pe Browser anumite clarificari. Este mai mult de informare si lamurire a mea in ceea ce priveste neclaritatile mele. Uneori te scuteste de a mai apela la Orange pentru anumite probleme invatand din experienta altora. Te mai lamuresti cand anumite aspecte referitoare la servicii iti sunt neclare. Cum functioneaza, ce probleme sunt, noutati, servicii etc. Iti mai descarci si nemultumirea pentru anumite aspecte. Eu nu am avut probleme cu oferta si documentele urcate pe site, dar altcineva a avut si respectiva persoana. va trebui sa isi spuna pasul daca vrea sa o faca. 

6. Orange Store mi se pare comic. Am fost cu tata cand s-a portat si doamna respectiva de la birou parea ca sta pe chat cu altcineva peste ea aflat in alta parte. Respectivii ii spuneau ce sa ceara, cat sa dea si ce sa dea. Asa ca tind sa rezolv in afara Orange Store ca tot aia este. Eventual sa ceri sim, esim si sa faci alte lucruri sa schimbi numarul de telefon si altele care necesita prezenta fizica, dar astea sunt cazuri exceptionale. 

Concluzionand nu cred ca as renunta la ceva din punctele 1-6 pentru ca am apelat la toate. Nu stiu daca as putea sa le ierahizez ca importanta si eficienta. Totusi la 300, site si chat nu as renunta. Emailul este bun pentru situatii clare si exceptionale. Nu pot sa spun ca trebuie sa se renunte la ele. Si citind comentariile induceti ca 300 este cel cel mai rau. 

Mulțumesc @Muchalucha pentru descrierea amănunțită a experiențelor tale de-a lungul timpului referitoare la serviciile accesate de la Orange. Să le comentez și eu pe rând, mai mult ca răspuns la cele menționate de tine, părerea proprie exprimând-o în mai multe ocazii pe diverse topicuri aici în Comunitate. 🙂

1. 300 l-am încercat și eu de câteva ori, dar fie am fost amânat / programat / doar informat, fie am așteptat și nu am mai apucat la ...coadă. 🙂 Mă refer la ”transfer operator”, dar ca limbaj, nu am nimic de reproșat.

2. nu am încercat varianta de email, deci personal nu am feedback pentru confirmare, dar nu cred să fie chiar dificil. E de înțeles că nu reprezintă o comunicare LIVE (real time) dar fiecare mod are părți bune sau rele.

3. ”Chat”... pentru probleme mai complexe eu îl prefer pentru că evit neclaritățile în exprimare / înțelegere, ”atât timp cât în spatele lui stă o persoană nu AI”. Și DA, mă bucur că te împaci cu ideea lui. În fond scopul final este de rezolvare favorabilă a solicitării pentru care apelăm la aceste mijloace de comunicare.

4. La experiențe cu site-ul ... nu știu ce să enumăr. Sunt multiple și în general pozitive.Despre roaming (observând din experiențele altora), recomand doar atât: fără servcii activate în zona de graniță: NU vei știi niciodată ce surprize poți avea, chiar și pe .... Dunăre 🙂 Personal am re-activat serviciile doar la destinație (nu pe traseu), dar e drept, puține deplasări au fost cu auto, majotritatea ”by plane”.

5. Despre acest punct (al experiențelor în Comunitate) mă bucur că îți place și îți recomand să fi PRO-ACTIV, nu PASIV. Ajută, și mai ales, acolo unde nu funcționează ”Ajută-te singur”, funcționează cu siguranță echipa: ”Ajută și vei fi ajutat”. Pe de altă parte, ajutând pe alții te perfecționezi pe tine însuți, deci nu vei avea de ce să regreți.

6. Orange store nu l-am încercat pentru abonamente, ci doar pentru probleme mărunte la care nu există grad/prag de negociere. Pot însă să-ți confirm că nu doar la Orange ci în orice domeniu, ”personalului din vânzări” dacă nu i se lasă un prag (limită) de oscilare / completare / discuție cu cel care solicită un abonament, ei bine,.... acel angajat va fi mereu o ușă rigidă pusă să vândă ceva care nici el n-ar accepta. De ce? Pentru că va greși dacă lasă să plece clientul sau va vinde prea ...”ieftin” resursele, însă iarăși va greși dacă va vinde scump și va avea un client nemulțumit. Din acest motiv acel reprezentat Orange din Store ”era pe chat cu cineva”.... pentru a-i confirma dăcă să accepte și să-i ofere clientului anumite servicii. Asumarea răspunderii este o sarcină greu de purtat....

În concluzie, mă bucur că ești aici alături de Comunitatea Orange, iar personal nu consider că anumite servicii sunt la etreme: cu bulină albă sau neagră. Însă experiențele clienților nu pot fi controlate. La unele poate există și acea marjă de ”noroc”: depinde pe cine ai ca partener de discuții.

Anonim
Neaplicabil

Serviciul clienți 300 și chat Djingo sunt primele la care apelez (apelez la sursa)

Comunitatea este o varianta de rezerva care oferă răspunsuri uneori bune alteori subiective.

Serviciul clienți Orange este de bază nu ezitați să apelați la acesta.

De obicei îmi place să elimin intermediarii.

Mulțumesc @Anonim pentru răspuns. Faptul că trebuie așteptat la 300 sau că nu întotdeauna primești răspunsurile/suportul dorit (din mențiunile altor clienți) te descurajează sau dimpotrivă să utilizezi serviciul disponibil la 300? Faptul că găsești suport 24/7 în Comunitatea Orange nu consideri un avantaj pentru tine? Mă refer la probleme uzuale. Unde sunt necesare analize ale contului tău,  acolo doar personalul Orange poate clarifica situația.

Anonim
Neaplicabil

Intotdeauna primesc suportul dorit ca daca nu stau pe capul lor zi de zi până rezolva problema.😄

Voi trimite sesizari pe toate caile de comunicare pana rezolva problema.😠

Cat despre problemele postate in comunitate 70-80 % pot fi rezolvate  printr-o simpla cautare pe Google.🤔

Sigur există și intervenția moderatorilor in rezolvarea problemelor de comunicare Orange -client ceea ce este super.👍

Deasemenea comunitatea este o sursa de informații putând învața din problemele altor persoane. Poți afla părerea membrilor despre Orange (calitatea serviciilor),modul cum Orange tratează problemele acestora.👍

Comunitatea este locul în care membri își pot împărtăși părerile.👍

Este admirabilă perseverența manifestată în găsirea unei soluții / rezolvarea unei probleme. Însă celor care le lipsesc informațiile necesare pentru rezolvarea acestor probleme mai mărunte este posibil să nu fi avut aceiași experiență și abilități tehnice ca tine. De aceea, asemeni unei echipe (nu doar un grup), Comunitatea Orange încurajează sprijinul reciproc al membrilor săi. Mulțumesc pentru detaliile și timpul acordat acestui topic. O seară plăcută. 

Later edit: Înțeleg că pentru probleme minore legate de Orange preferi căutarea cu Google, nefolosind căutarea in Comunitate (acel search din fereastra principală a Comunității Orange). Înțeleg,  deși am observat mai multe soluții cautând în Comunitate direct, decât cu Google. Poate o fi fost întâmplător).

匿名
Junior entuziast

Nu poate fi o comparație între serviciul clienți Orange și comunitatea Orange.

Serviciul clienți Orange este oferit oficial de către furnizor pentru rezolvarea problemelor apărute în utilizarea serviciilor sale.

In schimb comunitatea este formata majoritar din clienți Orange care nu au acces la datele userului care sesizează o problema.

@匿名: Orice poate fi comparat. Bineînțeles, detalii care implică date ale contului clientului nu vor putea fi detaliate în Comunitatea Orange. Dar dacă ai o situație și nu deții suficiente detalii și informații pentru a întreba / căuta ceva concret, consideri că la Serviciul Clienți vei găsi suportul informațional căutat și mai ales soluția căutată? În multe situații, un răspuns complet depinde inclusiv de modul în care este formulată întrebarea și mai ales de câte detalii sunt oferite. Greșesc?

匿名
Junior entuziast

Mi-am schimbat părerea, serviciul clienți este de toată jena.

Comunitatea este 10 clase peste serviciul clienți.

🙂 @匿名 Ce anume te-a determinat să revii cu o părere total opusă răspunsului inițial? Adică ar interesa dacă sunt anumite detalii, altele decât cele care țin de caracterul personal al anumitor informații specifice unui client și care implicit în Comunitate nu pot fi dezvăluite.

匿名
Junior entuziast

Simplu după 5 luni Serviciul clienți Orange nu este in stare să rezolve o sesizare.

La ultima discuție cu ei pe 20 martie am crezut că au rezolvat problema întâmpinată însă sa dovedit că nu.

In concluzie daca in cinci luni nu reușești să rezolvi o problema și oferi numai compensări îmi arată nivelul echipei Orange.

Azi pe chat nu știau să mai scrie corect (probabil de emoții) după ce le-am arătat istoricul convorbirilor cu răspunsul lor oficial la sesizarea din 20 martie.

Asta e eu plătesc 50 Ron in plus ei mă compensează cu 10 euro.

"Orange e aici"👎

În cazul expus, pot doar considera că erau necesare analize/verificări pe cont, un "task" probabil dificil pentru un "front desk". Dar dacă sesizarea ta a trecut ca "rezolvată", pot doar să recomand sfatul tău: "să te ții scai de ei până se rezolvă". 🙂