la 02-05-2025 12:41 PM - editat ultima oară la 02-05-2025 02:30 PM de MihaelaA
Buna ziua. Se poate face ceva dacă sunt sunată ? Să nu fac cost suplimentar ? Ca cu atacul cibernetic 🙂 tot sunt sunată încontinuu.N-am de sti daca e hacker sau nu ca tot numere normale sună 🙂
la 02-05-2025 12:46 PM
Buna @user_18054876,
Trebuie tinut cont de faptul ca, daca te suna cineva, nu se vor genera costuri suplimentare. Se pot genera costuri doar daca ii apelezi, iar acel numar nu este din tara, sau este cu taxa.
La partea de furt de date, singura conditie este ca daca iti va cere cineva datele personale, ulterior sa te pacaleasca ca este de la o firma de unde ar fi, NU OFERI ACELE DATE. Nici cele bancare, nici cele personale. Ce poti face este sa blochezi numarul si sa depui plangere la o sectie de politie din localitatea ta, unde mentionezi cele intamplate.
Sper ca te-am ajutat cu aceste informatii si iti doresc o zi placuta,
Gabubu
la 02-05-2025 12:46 PM
Buna @user_18054876,
Trebuie tinut cont de faptul ca, daca te suna cineva, nu se vor genera costuri suplimentare. Se pot genera costuri doar daca ii apelezi, iar acel numar nu este din tara, sau este cu taxa.
La partea de furt de date, singura conditie este ca daca iti va cere cineva datele personale, ulterior sa te pacaleasca ca este de la o firma de unde ar fi, NU OFERI ACELE DATE. Nici cele bancare, nici cele personale. Ce poti face este sa blochezi numarul si sa depui plangere la o sectie de politie din localitatea ta, unde mentionezi cele intamplate.
Sper ca te-am ajutat cu aceste informatii si iti doresc o zi placuta,
Gabubu
la 02-05-2025 01:03 PM
@user_18054876: Dacă ești în țară (România) și primești vreun apel, poți răspunde fără probleme: NU vor fi costuri suplimentare. Nu îți recomand să răspunzi cu "DA", eventual un "Alo" sau lași să se prezinte.....
De la numerele suspecte de obicei cu format internațional nu vei auzi nici o voce. O zi cu spor.
la 02-05-2025 01:12 PM
Salutare!
Și pe mine mă sună unii care au treabă cu mine și alții care n-au nicio treabă! La cea de-a doua categorie, le închid repede și îi blochez. Poți face la fel și tu!
Succes!
la 02-05-2025 02:04 PM
Salut,
Dacă primești un apel de la un număr necunoscut, mai ales cu prefix internațional sau neobișnuit, cel mai bine este să eviți să răspunzi.
Nu returna apelurile către astfel de numere, unele pot fi numere cu tarif special, ceea ce poate duce la costuri ridicate.
Folosește aplicații ce permit funcții avansate de blocare a apelurilor (Orange phone /True caller etc).
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor