anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

spoofing: cineva s- afolosit de nr meu de telefon sa sune pe altcineva

simonaww26
Junior entuziast

Buna ziua. Tocmai m-a sunat o doamna zicandu-mi ca eu am sunat-o. Eu nu am efectuat nici un apel catre dna aceasta. Ce solutii sunt de la Orange? Nu, nu apas pe link-uri suspecte in general. Multumesc frumos!

5 Răspunsuri 5

Pololică
#StarMember

Salutare!

Spoofing-ul e mai complex de atat. Si pe mine m-a sunat cineva (pe numarul de munca) si mi-a zis ca am sunat eu. Initial nu am vazut, dar inainte de apel am avut un apel ratat (telefonul nici macar nu s-a aprins), apoi apelul cu pricina. Aceeasi "schema": cica as fi apelat eu.

Ma gandesc ca ori se verifica daca numarul este activ, ori verifica daca pot folosi numarul respectiv pentru cine stie ce.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Tind sa cred ca dna ce m-a sunat e de o anumita varsta si nu ar fi avut aceasta intentie. Oricum a folosit un limbaj colorat cand s-a intrebat ca oare cine sa o fi sunat. Cred ca ma alegeam si cu cateva insulte nedorite.. Sunt curioasa daca ne poate ajuta cineva 😄

Vocea poate fi alterata electronic, deci nu exista o garantie ca "bunicuta care vinde patrunjel la piata" si intreaba cine a sunat nu este un Terminator plin de muschi...

Oricum, am tot fost sunat in ultimul an (atat pe numarul personal, cat si pe numarul de firma) de diverse persoane si am o retinere in a crede vocile respective (unele erau evident distorsionate, altele... ceva nu se lega intre voce si fundal).

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Da, stiu ce zici perfect. Vocea era curata si nimic nu era pe fundal deci 50/50 ca a fost o persoana reala cu vocea sa reala 😄

Vio73
#StarMember

Salutare!

Și eu am fost sunat de vreo 2-3 ori anul acesta pe motiv că aș fi sunat eu.

Am spus că nu am sunat pe nimeni, am închis și am blocat numărul.

Probabil că sunt unii cu mintea odihnită, care se gândesc la tot felul de lucruri necurate pe care să le pună în aplicare.

Cred că poți bloca numărul și asta este!

Baftă multă!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.