anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sfaturi utile despre cum sa alegi corect oferta Orange, potrivita nevoilor tale

Anonim
Neaplicabil

Observ ca destul de multi clienti nu fac cele mai bune alegeri atunci cand vine vorba de beneficiile de care au nevoie vs pretul lunar pe care urmeaza sa-l plateasca sau chiar il platesc deja.

 

As vrea sa sa venim in intampinarea clientilor sau viitorilor clienti Orange pentru a-i ajuta sa aleaga ce li se potriveste mai bine, in functie de modul lor de utilizare al respectivelor terminale.

 

Treaba e simpla, totul se reduce la consumul lunar estimat, daca folosesti multe date sau nu, daca folosesti vocea si/ sau mesajele mai intens si daca ai sau nu nevoie de beneficii in roaming.

 

Orange are in portofoliul sau actual servicii preplatite, cat si pe baza de abonament. Noutatea pe langa acestea doua vine de la Yoxo, abonamentul care se poate contracta direct din aplicatie, e fara perioada contractuala si pretul e in lei. Mai multe imediat.

 

Pentru o mai buna si usoara intelegere, am sa le despart in trei categorii:

 

PrePay (cartela):

  • ai avantajul de a folosi lunar o cantitate prestabilita de minute, mesaje si date, platita in avans, la cursul euro + TVA

 

PostPaid (abonament):

  • ai avantajul de a folosi lunar o cantitate de beneficii mai mare, in speta nelimitat minute si mesaje nationale, in anumite situatii in functie de oferta chiar si in roaming in SEE, dar si net inclus, care, tot in functie de oferta, poate deveni nelimitat
  • pretul lunar este cu TVA inclus, iar acesta se poate personaliza, la fel ca si oferta, dupa necesitatile clientului
  • se pot obtine si alte beneficii care dedicate, de exemplu reduceri suplimentare la contract sau pentru achizitie de terminal

 

Abonamentul hibrid Yoxo:

  • ai la dispozitie un abonament format din mai multe variante prestabilite, cu nelimitat resurse de voce si mesaje nationale, acces in roaming SEE (in functie de oferta), dar si o cantitate de net inclus
  • acest abonament este avantajos pentru ca nu are tariful in euro, ci in lei, dar nici nu se pot face costuri suplimentare sub nicio forma
  • se poate contracta direct din aplicatia dedicata, de oriunde ai acces la net

 

Acum, judecand dupa aceste trei variante putem vedea clar ca totul se rezuma la cat folosesti sau cat estimezi ca vei folosi lunar, pentru ca tu sa poti alege ce e mai bun si sa nu platesti suplimentar ceea ce nu ai nevoie.

 

Eu personal recomand cartela PrePay clientilor care nu folosesc foarte multe date, aici discut despre valori de genul 400-500 GB lunar in sus, pentru ca oricum sunt deja bonusuri de date in cantitate foarte buna si este ok pentru mare parte din clienti, minutele nationale nu sunt nelimitate, la fel nici SMS-urile, dar depinde de consumul fiecaruia, deci cel mai probabil si acestea vor fi suficiente. De asemenea, e o solutie buna pentru clientii care nu vor contract.


La categoria abonamente, eu in principal consider ca se adreseaza celor care folosesc mult resursele incluse (voce, mesaje si in special date mobile), deoarece cu noile oferte le poti avea pe toate nelimitat, fara a mai sta cu ochii pe Cronos sa vezi cat ai consumat. E, de asemenea, comod pentru ca nu mai ai grija reincarcarilor lunare si poti obtine tarife avantajoase, in functie de oferta negociata. Pentru cei interesati se pot achizitiona si diverse terminale cu discount. Fata de PrePay, aici se pot face costuri suplimentare si, de asemenea, ai perioada contractuala minima.

 

Abonamentul Yoxo consider ca se potriveste unui mix dintre cele doua categorii deoarece nu poti face cost suplimentar, dar nu ai nici grija reincarcarilor lunare, tot ce ai de facut e sa ai bani suficienti pentru plata abonamentului pe cardul inrolat in aplicatie. Si aici gasim nelimitat minute si mesaje nationale, ceea ce e un plus fata de cartela, dar totodata noutatea vine la modul de bonusare al datelor mobile neconsumate - primesti banii inapoi pe fiecare GB neutilizat, folosit ca reducere la factura urmatoare. Daca ai nevoie de date extra, poti achizitiona oricand pachete suplimentare.La fel si daca ai nevoie de roaming. Pe langa asta, la acest abonament tarifarea lunara e in lei, deci nu depinzi de fluctuatia de curs euro.
De asemenea, se poate contracta direct din aplicatie si tot de aici il poti modifica oricand doresti sau chiar inchide, daca nu il mai vrei.
Ca dezavantaje momentan pot enumera faptul ca mai sunt inca unele probleme cum ar fi lipsa mesageriei vocale si faptul ca nu se pot adauga inca multiple numere pe un singur cont, deci pentru fiecare numar Yoxo ai nevoie de mail dedicat. Per total, Yoxo iti permite sa folosesti reteaua Orange la cele mai mici costuri, daca nu folosesti tot netul inclus si te bazezi mai mult pe nelimitatul de pe voce si SMS.

 

Ca o nota personala, pentru clientii care opteaza pentru acest abonament, eu recomand varianta maxima de pret, momentan este cea la 39 lei, intrucat are si roaming inclus, iar daca nu folosesti tot traficul oricum ajungi la acelasi pret ca la abonamentul de 19 lei, doar ca nu iti pierzi oferta in cazul in care se schimba si vor mai creste preturile. De asemenea, in cazul in care se intampla sa folosesti intr-o luna o cantitate mai mare de date vei avea de unde sa faci asta fara sa adaugi pachet suplimentar. 🙂

9 Răspunsuri 9

Razvan
#StarMember
Mulțumesc pentru informația condesata simple 🙂

Anonim
Neaplicabil
Cu placere, pacat ca nu pot formata textul in asa fel incat sa nu fie asa obositor de citit atat de mult... 🙂 Nu imi permite site-ul.

Anonim
Neaplicabil
Tot ca o nota, as putea adauga pentru cei interesati de eSIM, Number Share si alte optiuni asemenea ca nu se pot folosi nici pe platforma de prepaid, dar nici pe cea Yoxo. Aceste functionalitati de retea sunt oferite strict abonatilor cu contracte clasice. 🙂 La fel si in cazul celor interesati de accesul in reteaua 5G, este disponibil numai la postpaid (abonamente). Este de inteles, deoarece sunt costuri suplimentare, iar banii vin de clientii care aduc stabilitatea financiara, lunar, pe baza unor contracte.

DanielaH
Moderator
@simple_dreams, mulțumim pentru postare și sfaturi! Am editat noi textul astfel încât să fie mai ușor de urmărit.

Anonim
Neaplicabil
Multumesc mult, acum e altceva. 🙂

Vio73
#StarMember
Foarte binevenite lămuririle suplimentare! Mulțumim, simple!

RafaHelper
#StarMember
Interesant si cuprinzator, eu unul mi-as dori sa vad abonamente mai ieftine care sa ofere doar minute sau doar internet.

Laura_cio
Senior
Foarte bine explicat! Mulțumim!

Roxy_3
Explorator entuziast
Daca mergi într-un orange shop sau daca iei legatura cu un consultant iti poate detalia toate ofertele.