anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Scam Codul pentru vinted.fr: 2046. Valabil 5 minute.

AndreiC_1
Junior entuziast

Salut. De 2 zile primesc continuu sms-uri cu “textul:Codul pentru vinted.fr: xxxx. Valabil 5 minute.” Numarul de la care primesc este 1762. 
Este un numar de la care primesc de la: paypal, Revolut, Airbnb, flip … nu pot sa-l blochez.  

Am contactat serviciul de relatii clienti orange si spun ca ei vad doar sms-urile generate de Orange. 
Deja incepe sa fie enervant sa primesc astfel de mesaje continuu. Are cineva idee cum pot fi stopate ? Multumesc anticipat. 

 

29 Răspunsuri 29

Este corect. Dar cum primează banul și vum nu se face primăvară cu o floare..... la un număr scurt tot vor avea acces. Pentru că ideea era să nu mai primești mesaje de la vinted.fr, nu e vinovat nici numărul și nici Orange. 

solutii temporare ar fi  salvezi nr scurt cu un nume de ex "spam" dupa care intri in agenda si setezi "mute" acest numar sau suntet "silent"    -  ar mai  fi varianta sa blochezi nr  cat timp nu-ti este de folos  iar cand ai nevoie il deblochezi ...

AndreiC_1
Junior entuziast

Am primit un raspuns de la Orange si astept sa vedem mai departe. 
Au spus:

“Andrei, pentru numarul 1762, te rugam sa contactezi compania NTH Mobile, la numarul de telefon 0318262751 sau la adresa de e-mail support.ro@silverlines.info, pentru mai multe informatii despre serviciile oferite. “

 

Si raspunsul acelei organizatii…

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Pai evident ca nu au gasit nicio inregistrare. Problema nu e cu numarul. E cu cei care trimit mesaje prin acel numar si care au acces la baza de date cu numere de telefon.

Client Orange

După cum am menționat: fluxul va înceta la un moment dat, când inițiatorul își dă seama că nu obține rezultatul dorit. Până atunci orice spirite agitate sunt consum energetic inutil. Dar alegerea aparține fiecăruia. O zi cu spor. 

AndreiC_1
Junior entuziast

Sunt deranjante acele sms-uri la ore nepotrivite si chiar nu le pot bloca. Ma indoiesc sa nu existe nicio modalitate de la niciun provider.  Cel care genereaza cu siguranta nu face manual ci face cu un script, astept ca poate se opreste scriptul ? Nu pare o solutie fezabila. Si daca primesc si de la alt numar ? Ce fac, astept ca poate se plictiseste si o tin asa la nesfarsit ?
Mai caut …daca am rezolvare o sa revin, poate au ajut si alte persoane in acest sens. 

@AndreiC_1: Să nu amestecăm borcanele. Blocarea unor astfel de numere de către operator va avea ulterior reacția ta de ”deblocare”: tocmai ce menționai că și alte aplicații utile ție folosesc acel număr. Apoi, tocmai că generatorul care utilizează expedierea mesajelor prin acel număr poate să se schimbe, sau nu va fi permanent pe același număr, asemeni unei centrale telefonice cu mai multe ieșiri. Dacă nu crezi.... succes.

Poți totuși pune numărul cu excepție de notificare (vizuală sau sunet). Oricum, atunci când apelezi și îl utilizezi pentru vreun cod REAL transmis de tine, vei fi cu el direct accesat / pentru citire.

Este similar cu apelurile de SriLanka și alte țări din Africa de unde unii utilizatori primesc apeluri nocturne, fără a se putea face ceva în acest sens.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Sunt destul de sigur ca nu e singurul numar pe care se trimit mesaje de genul asta. Acum ceva timp, am deschis un topic similar pentru un alt numar, cu alte mesaje de genul asta aici. Din nou, ma indoiesc ca sunt legitime. Dar si daca ar fi, sunt la fel de deranjante.

De asemenea, din punctul meu de vedere, nu cred ca exista ore potrivite pentru mesaje de genul asta. :)) Eu unul nu vreau spam. Deloc. La nicio ora. Indiferent cat de potrivita sau nepotrivita ar fi. Pentru spam, nicio ora nu e potrivita.

Problema e ca atata timp cat nu se ajunge la sursa acelor mesaje...nu avem foarte multe optiuni. Si uitandu-ma pe net, se pare ca acelasi numar este folosit (de mult timp) si pentru alte mesaje de spam si scam. Deci se pare ca scriptul nu s-a plictisit inca. Si ma indoiesc ca o sa se plictiseasca prea curand.

Adica, lasand la o parte riscurile ce pot aparea din accesarea unui link trimis in mesaje de genul asta (nu e cazul aici, dar dupa cum ziceam, acelasi numar e folosit si pentru mesaje scam/phishing), in continuare e enervant ca le primesc oameni care n-au nevoie de ele. Mi se pare un consum inutil de energie si stres inutil pe partea destinatarilor.

Client Orange

@arsradu: În general astfel de SMS-uri sunt doar informative (text), de obicei cu un cod solicitat de pe diverse platforme. Adică fără link-uri sau redirecționări, solicitări de date sau apeluri.

theco
Începător

Mesajele nu sunt trimise de Vinted. Linkul din mesaj este către, un site unde ți se fura datele. Orice link trebuie să fie cu https ca să fie cat de cat de încredere. Cel din mesaj este fără, adică asta:

http://vinted.fr

Dana17
Începător

Bună.  Aceiași problema o am și eu. Ma interesează si pe mine cum scap de aceste sms-uri.

AndreiC_1
Junior entuziast

Salut,

Eu temporar am blocat acel numar scurt de telefon. Deoarece il folosesc si pentru alte aplicatii, deblochez temporar numarul, primesc notificarea dorita si apoi il blochez din nou. 
Solutia este inca in investigare la Orange. 
In momentul in care o sa am un raspuns oficial scris (nu doar telefonic) o sa postez aici. 

AndreiC_1
Junior entuziast

Asa cum spuneam anterior, am revenit cu rezolvarea. Raspunsul atasat. 
O zi buna. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

E si asta o varianta. Nu stiu daca si cea mai buna, dar probabil e tot ce puteau face pe partea lor.

De ce nu e ok? Pentru ca nu site-ul e de vina. Si cel mai probabil mesajele sunt fake. Adica nu sunt trimise de vinted. Deci, in momentul asta au blocat traficul pentru vinted....si poate sa vina si trafic legitim de la ei, care acum n-o sa mai vina. E adevarat, in felul asta, nu mai primesti mesaje cu continut care par a veni de la "vinted". Dar nici continutul legitim nu va mai veni de la ei, in caz ca foloseau acelasi numar de telefon.

De asemenea, nu rezolva problema generala cu mesaje similare trimise prin alte numere scurte.

Dar...e bine si asa. Macar n-o sa te mai spameze cu mesaje de la vinted. :))

Client Orange