anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Probleme primire SMS ORO > Digi Spania

arsradu
#StarMember

Salut Comunitate!

Dintre cei care au sau stiu de problema asta, aveti idee de ce nu se primesc SMS-urile trimise din Orange catre numere de Digi Spania?

De trimis se trimit. Nu se primeste eroare. Dar efectiv nu ajung. Mesajele din Digi in ORO ajung fara probleme. 

Stie cineva ceva de problema asta? Exista o explicatie?

Evident, exista metode alternative de comunicare, dar intrebarea (si problema) se refera specific la trimiterea de SMS (nu RCS, SMS) din ORO si primirea lor in Digi Spania. Sau…daca stiti de vreun operator local care are aceeasi problema, consider ca ar fi un bun punct de plecare. 

Client Orange
1 Soluţie acceptată‚

arsradu
#StarMember

Problema s-a rezolvat cu ajutorul dept Tehnic Orange.

Multe multumiri cu ocazia asta! 🙂

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

9 Răspunsuri 9

Pololică
#StarMember

Digi in Spania este MVNO. Nu stiu daca are legatura sau nu, dar Orange ES ar fi in proces de fuziune cu MasMovil de anul trecut.

Plus, ca Digi au lansat luna trecuta serviciile 5G in Spania. Pot fi mici sincope o perioada, dar pot fi acorduri de interconectare la care mai trebuie sa se lucreze.

Totusi, o informatie preventiva: la un moment dat, Digi schimba numerele de Spania cu numere de Romania (si parca si invers) cand numarul se conecta la reteaua respectiva (din Digi ES se transforma in numar de Romania cand se conecta la antene de Romania si invers) si poate rutarea mesajelor nu se face corespunzator.

Poate ar fi necesara o proba de la alta retea (poate Voda/Telekom) catre Digi ES.

PS: trec peste intrebarile cu corectitudinea numarului la care se trimise, daca s-a incercat raspunderea (replay) la mesajele primite sau daca numarul poate primi SMS-uri de la alte numere/retele.

Situatia e mai veche decat 5G-ul. 🙂 E de cativa ani buni. Numerele sunt corecte, zic eu. E acelasi numar de la care s-a primit SMS. Deci....da, numarul trebuie sa fie corect. De la alte numere....e mai complicat. Pentru ca, pana ieri, raspunsul ar fi fost nu. Ieri s-a incercat intr-un alt telefon (fost telefon codat in Movistar, cu soft branded Movistar) si...pentru un motiv anume, mesajele interne Digi - Digi au inceput sa se primeasca. Mesajele de la mine in schimb...in continuare nu. Pe acelasi telefon. Deci....nu prea vad ce ar putea sa fie de la telefon. Pe de alta parte, pare sa fi rezolvat problema de trimitere/primire din Digi in Digi.

Din alta retea nu am incercat sa trimit catre acelasi numar de Digi ES. Dar o sa incerc eventual si asta.

Si eu zic ca e o problema de routare. Dar nu ma prind de ce mesajele dinspre Digi spre ORO ajung ok, si nu si invers. Nu e aceeasi ruta? O iau pe ocolite la primire si direct la trimitere? :))

Digi este MVNO al cui, ai idee? Pe ce suport functioneaza?

Client Orange

Teoretic, trimiterea de SMS nu se trimite direct la destinatar, ci la centrul SMS (SMSC) si de la SMSC catre numarul respectiv (care, presupun, ca receptia o face similar: mai intai la SMSC si apoi la numar).

Cred ca am gasit o mica explicatie (depinde unde se afla/este conectat numarul): https://www.digimobil.es/douanumere

Legat de reteaua folosita, vad ca folosesc infrastructura Telefonica (in mod ciudat, atat pe partea fixa, cat si pe partea mobila).

https://www.media-max.ro/acoperire-retea-digi-spania/

 

Aha, deci ar avea sens ca un telefon codat (sau cel putin branded) Movistar sa aiba alt rezultat decat un telefon luat la liber, non-branded. Good to know! Mersi frumos! 🙂

Pagina de mai sus inteleg ca se refera la numere de Romania, in roaming in Spania. Aici vorbim de numere de Digi Spania. Adica, numere spaniole, nu numere romanesti. Cred ca sunt doau situatii diferite.

Client Orange

Sper ca ai vazut ca terminatia este .es si ca in josul paginii este in espaniola, nu? 😄

Wait. Stai ca ai dreptate. :)) Este roaming, dar invers. Pentru clientii Digi Spain plecati in roaming in Romania. Am citit total pe dos. My bad. :))

Ideea e asa: pana ieri, DIGI-DIGI pe telefoane non-branded, nu mergea. Acelasi comportament ca si ORO - DIGI. Evident, vorbim doar de Digi ES aici.

Ieri s-a incercat trimiterea de SMS DIGI-DIGI cu al doilea SIM de DIGI intr-un telefon branded Movistar...si a mers. Din pacate, in continuare nu merg cele primite din ORO, dar macar cele din DIGI in DIGI acum se primesc.

Cred ca mai are vreo setare pe undeva...dar nu ma prind ce anume, si unde... Cred ca are un proxy pe undeva.

Evident, ideea aici ar fi sa se primeasca indiferent de telefon, si de expeditor. Adica, nu vreau sa-i fac setari, si pe urma sa mearga doar ORO - DIGI nu si DIGI - DIGI. :)) Dar mi s-a parut interesant ca a mers asa.

 

Client Orange

O chestie comuna am vazut ca Digi Romania (operator normal0 si Lyca Romania (operator virtual) aveau in comun in urma cu niste ani: in anumte tari trebuia schimbat IMSI.

Poate trebuie sa faca ceva de genul asta (stiu, linkul e de acum 15 ani, dar...)

Trebuie incercat. 🙂 Mersi frumos!

Client Orange

arsradu
#StarMember

Problema s-a rezolvat cu ajutorul dept Tehnic Orange.

Multe multumiri cu ocazia asta! 🙂

Client Orange