anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Nu pot fi contactat din nicio rețea dupa portare

flashule
Junior

Salut, nu pot fi contactat din nicio rețea după ce mi-am portat numarul de telefon din Vodafone la Orange, nici sms-uri nu pot primi..

40 Răspunsuri 40

Salut,

Poți încerca verificarea sim-ului într-un alt telefon.

Am incercat si in alt telefon si tot nimic. Problema este ca am fost portat de curand de la vodafone si problema persista de vineri. Vreau sa stiu daca s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema si cat a durat rezolvarea.

Au fost semnalate astfel de probleme apărute în urma portarii.

Ai un topic deschis în linkul de mai jos:

https://comunitate.orange.ro/t5/yoxo/portare-vodafone-orange-nu-pot-fi-contactat-din-nicio-re%C8%9Be... 

Îi poți contacta pe chat pentru confirmare.

Cristina2002
Junior

Buna ziua! In data 10 aprilie s-a finalizat portarea si de atunci nu pot fi sunata de absolut niciun numar de telefon, indiferent de retea, si nu pot primi niciun sms. Ca atare, nu pot folosi aplicatiile cu autentificare in 2 pasi si multe alte neplaceri create de aceasta problema. Cand se remediaza problema? 

Ca atare nu pot folosi aplicatiile* (typo autocorrect)

Cristina2002
Junior

Draga Orange eu de 5 zile nu pot fi contactata pe voce si sms. Mai ai si tupeul sa imi stergi  mesajul. Ai idee cate neplaceri creezi? Nu poti folosi o aplicatie cu autentificare, nu poti confirma o plata , o programare la doctor. Nu poti fi contactat sub nicio forma in caz de urgenta. Rusine Orange! Din momentul in care am bagat cartela orange a inceput calvarul. Nu am fost notificata de problema, ba mai mult atitudinea din call center e jalnica si primesc raspunsuri de genu: va vom contacta noi. Cum, daca nu pot fi sunata si nu primesc mesajele. Credeam ca vodafone e slaba dar aparent orange e si mai rau. Regret ca am portat numarul la voi. Astept o amenda suficient de mare incat sa nu va mai bateti joc de clienti in halul acesta!

eu deja am facut sesizare ANPC si ANCOM. Va sugerez sa faceti si dumneavoastra. E bataie de joc ce se intampla!

Am facut. Din ce am vorbit in call center nu mi-e clar daca cineva lucreaza activ la problema sau sta intr-o coada de probleme care va fi rezolvata cine stie cand…. 

Cica lucreaza departamentul tehnic de retea….daca exista asa ceva, ca de 4 zile numai scuze am auzit dar efectiv sa mi se comunice ceva concret nu am auzit. Imi pare greu de crezut ca un departament care totusi ar trebui sa aiba oameni capabili sa nu poata rezolva o problema timp de 4 zile….

e deja rusinos….e penibil…

Pololică
#StarMember

O intrebare: cei de la Vodafone au zis ceva? Pare coincidenta cam mare ca numere plecate de la ei si ajunse la Orange sa aiba aceeasi problema.

PS: am portat in toate 4 retele (3 numere cu 076X si unul cu 072X, deci cereri catre fiecare operator initial si experienta destul de mare, zic eu, in ale portarii) si "probleme" au fost doar in ziua portarilor, in sensul ca, pret de 1-2 ore, trimiteam de pe SIM de la operatorul nou, dar primeam inapoi pe SIM-ul de la operatorul vechi (la fel si apelurile). Singura diferenta era ca numarul mai alterna (numarul temporar cu numarul permanent) intre raspunsurile mele. Dar nu dura toata ziua.

Ar fi ideal de vazut daca si vodafone (sau care este operatorul donor [de unde a plecat initial numarul]) are routarea corecta sau a operat ce era de operat din partea lor (adica directioneaza apelurile catre Orange, nu Vodafone).

Eu spre exemplu vin de la digi….deci e in gradina orange….deci…..

Eu am fost portat din Vodafone in Orange (exact cum avem pe tocipul asta) cu 3 numere o data si nu am avut alte probleme in afara de cele indicate mai sus.

Buba e ca atunci cand un numar pleaca dintr-o retea in alta, si numarul nu este routat ("deviat") la apelare catre noua retea sau routarea nu este facuta corect, atunci apar astfel de incidente.

Problema pare sa fie agatata pe undeva. Daca este tehnica si tine de Orange, se va rezolva de catre Orange. Dar daca problema are puncte de plecare Vodafone... as fi curios cum ar trebui sa rezolve Orange (poate o comunicare intre operatori, dar nu stiu prea multe date tehnice).

Totusi, prefixul tau este de Digi sau Vodafone? Ar fi interesant de unde origineaza numarul... (asta daca teoria se confirma).

Pentru tine, clientul, problema pare la Orange, dar, pana nu ai confirmarea ca Digi (sau operatorul de unde ai numarul) nu a operat toate modificarile de traseu ale numarului, e greu de pus degetul pe unul singur. De asta intrebam de operatorul initial daca are ceva de zis.

La mine s-a mers asa. Telekom 10 ani > digi 1 an > Orange de vineri.
Oricum ar fi sa dureze 4 zile o problema si sa nu poti fi apelat sau sa poti plati online din cauza 2FA ca nah, n-ai mesaje...e deja.......

Ma indoiesc ca e vodafone sau alta retea problema. Pare ca e doar incompetenta mare. Inca din 2022 am vazut ca au avut probleme. E mai simplu sa ceara rabdare din partea clientilor decat sa angajeze oameni competenti care sa rezolve o problema in mai putin de 4-5 zile. Poate ca au nevoie de o “motivare” externa, un control. Altfel nu pare sa se rezolve ceva

Citeste-mi comentariile mele legate de Digi. Au deja 6 luni in lucru o reclamatie. Eu am lasat-o balta (tot ce ma tine este un aparat luat pentru sora mea, altfel astept Orange sa-si aduca serviciile fixe sa am de unde alege. Nu ma ajuta controlul (chiar nu ma ajuta daca ii amendeaza). Asa cum pe tine te deranjeaza intarzierea Orange, nici pe mine nu ma ajuta intarzierile altora.

PS: daca arunci un ochi in comunitate, o sa vezi un comentariu de-al meu in care spuneam ca Digi a avut probleme in roaming (Bulgaria, cel putin) cand Orange avea probleme in Grecia (a cam fost tam tam atunci). Culmea e ca o colega, tot cu Digi, a avut probleme similare in alta zona din Bulgaria (eu eram in Gabrovo ea pe la Veliko Tarnovo, oarecum apropiati ca zona, dar perioade diferite din acelasi an). Anul trecut (Sf Constatin si Elena la Nisipurile de Aur, de minivacanta de 15 august, nu am avut probleme (sau cel putin nu s-a plans nimeni ca nu raspund sau sa am eu nevoie sa sun).