la 17-06-2020 04:46 PM
la 17-06-2020 05:42 PM
la 17-06-2020 05:45 PM
la 17-06-2020 05:47 PM
la 17-06-2020 05:54 PM
la 17-06-2020 05:54 PM
la 17-06-2020 06:03 PM
la 17-06-2020 06:16 PM
la 17-06-2020 06:20 PM
la 17-06-2020 06:20 PM
la 17-06-2020 06:48 PM
@simple_dreams, mulțumim pentru postare și pentru feedback!
Este normal ca în orice domeniu să existe atât mulțumiri cât și nemulțumiri. Este important pentru noi să cunoaștem aceste situații pentru că ne ajută să ne îmbunătățim și să găsim cele mai bune soluții. Într-adevăr, nevoile fiecăruia dintre noi sunt specifice și ele trebuie adresate și tratate individual.
Vom trimite sesizarea ta colegilor noștri de la Serviciul Clienți.
la 17-06-2020 07:00 PM
la 17-06-2020 08:23 PM
Salut,
Imi permit sa ma bag si eu scurt in seama 🙂
- Nevoile individuale nu se judeca. Tin minte ca am patit ceva similar la Telekom in 2015, cand aveam nevoie de net nelimitat la un abonament mobil - indiferent de costuri. De ce Telekom? Erau singurii care aveau acoperire unde aveam nevoie si a caror retea "ducea" nevoile mele de atunci. Am testat toti operatorii. La fel de bine, cu alta ocazie, cei de la UPC s-au uitat ciudat la mine cand le-am zis ca am nevoie de upload, ca eu urc frecvent sute de gigabytes si nu imi permit sa stau si sa fac upload cu 20mbps, cat imi ofera ei. Cum ziceam, fiecare om are nevoile lui. Atata timp cat din asta imi castig painea, am dreptul sa fiu pretentios in alegerea facuta.
- De fiecare data am ales sa NU fiu contactat in scop de marketing sau pentru ofertarea de servicii. Asta fix pentru ca nu imi place sa fiu sunat, sa primesc mesaje sau sa ma enervez pentru servicii de care nu am nevoie. Sa stii ca am mult mai multa liniste de cand am solicitat in mod express sa NU fiu contactat.
- Atunci cand totusi am intrat in legatura cu un consultant - in general atunci cand acesta o apela pe sotie, ca ea a tinut mortis sa nu ma copieze - daca acesta era obraznic il rugam sa repete numele sau si ii aduceam la cunostinta ca urmeaza sa ii fac reclamatie. Apoi de fiecare data am facut reclamatie. Am patit asta o data la Orange, o data la Vodafone si o data la Telekom (la Telekom am fost suficient de nebun sa caut country manager-ul si sa ii trimit pe mail alaturi de confirmarea primita in urma unei petitii la ANPC - atat de tare m-au enervat)
- Cu Digi ma judec acum si tot in urma incompetentei si nepasarii angajatilor - prin hartii pot dovedi ca e vina lor, iar eu sunt acoperit.
Unde vreau sa ajung?
1. Toti, dar absolut toti operatorii au o problema cu calitatea. Aceasta se duce rau de tot in jos (cum ziceau colegii mai sus: sunt externalizate serviciile, sunt angajati oameni care nu isi dau interesul sau care nu se pricep sau care pun target-ul personal mai presus de adevar - motivele sunt multe si nu toate in controlul companiei), insa apoi compania restructureaza si corecteaza problemele pentru 1-2 ani, apoi calitatea iar scade urat. Cred ca este ciclic. Nu ai ce face in acest sens. Limiteaza contactul pe cat poti, cere sa nu te contacteze din propria initiativa. Atunci cand intrec limita este necesar sa le faci reclamatie - nici operatorii nu tolereaza lipsa bunului simt sau tentativele de inselaciune venite din partea angajatilor sau a contractorilor pentru ca risca atat reputatia cat si pierderi financiare daca problemele sunt raportate mai departe - la urma urmei apelurile sunt inregistrate. Daca incearca sa te ia peste picior, reteaza-le din scurt. Atata timp cat eu, in calitate de furnizor de servicii, intotdeauna impun un anumit ton in fata clientilor, imi permit oricand in calitate de client sa pun pauza in discutie si sa atrag atentia ca tonul nu este profesional, ca vocabularul nu este potrivit, ca observ incoerenta logica asociata cu inselaciunea sau ca discutia s-a incheiat si doresc sa fiu pus in legatura cu managerul. Da, am avut situatii in care m-am ridicat frumos si l-am intrebat pe client: ma platesti sa iti rezolv problema; vrei sa vorbesti tu si sa ai dreptate sau vrei sa ma lasi sa lucrez? Daca vrei sa vorbesti, eu acum plec si te invit sa discuti cu managerul meu - uite aici contactul acestuia. Daca vrei sa rezolvi, lasa-ma sa coordonez eu problema si hai sa revenim la un ton profesional!
2. Toti operatorii vor sa faca business. Unii au o strategie mai buna, altii mai proasta iar altii pur si simplu opereaza haotic. Dar toti vor sa faca business cu tine. Nu are sens sa te enervezi ca intr-un loc obtii ceea ce vrei iar in altul nu. Si eu am aceleasi frustrari. Am ajuns sa "migrez" dintr-o parte in alta, incercand sa imi fie mie mai bine. E aberant ca pe PrePay ai facilitati mai bune decat pe abonament. Costurile abonamentelor au crescut pe linie... am abonamente vechi pe care nu le prelungesc pentru ca nu gasesc nimic similar fara sa dublez costul. Toate astea sunt valide si sunt sigur ca exista mult mai multe scenarii, dar degeaba ne certam cu un angajat sau cu un altul. Intotdeauna strategia mea a fost "inteleg ce imi spuneti. Va rog sa deschideti o sesizare in care sa mentionati ca nemultumirea mea este X". Nu se schimba nimic cu o sesizare, dar acestea ajung intr-un sistem si sunt centralizate. Teoretic, candva, la nivel de management este cineva care observa tendinte si probleme sistemice. Acolo este locul unde se pot obtine schimbari, insa in timp, corelate cu strategia de business si fara impact imediat asupra utilizatorului suparat.
Fac o ultima paranteza si ma opresc aici: in urma cu ceva timp am incercat sa scot bani de la un bancomat; banii mi-au fost retrasi din cont insa bancomatul nu mi i-a eliberat. Am sunat la banca si mi s-a comunicat ca in termen maxim de 30 de zile situatia va fi clarificata si voi avea banii in cont. Am facut doua sesizari: bancomat defect + solutia oferita nu corespunde asteptarilor mele pentru ca eu am nevoie de banii mei si imi trebuie o solutie pe loc, nu peste o luna. La fix o saptamana dupa incident iar merg sa scot bani, iar era singurul bancomat disponibil, iar nu imi da banii. Sun la banca, consultantul isi cere scuze pentru situatie, imi explica faptul ca asteapta dupa echipa de pe teren, ca nu poate urgenta insa imi returneaza banii pe loc. Imi place sa cred ca daca nu alegeam de prima data sa deschid sesizarea legata de satisfactia modului in care a fost solutionata problema mea nu avea loc aceasta schimbare. Iar problema era de procedura sau de instruire, nicidecum de rautate din partea angajatului - nu cred ca rezolvam nimic certandu-ma cu omul la telefon 🙂
la 17-06-2020 08:52 PM
la 17-06-2020 09:28 PM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor