anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iOS cere logare in iCloud de fiecare data cand pornesc telefonul

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Salut, Comunitate!

A mai intalnit cineva problema asta? De ceva timp (si nu pare sa aiba vreo legatura cu vreun update de iOS sau ceva), la fiecare pornire a telefonului (sau cel putin in fiecare zi, nu neaparat la fiecare restart, dar dupa restart in general apare problema asta), telefonul cere parola contului de iCloud (screenshot atasat).

Contul este deja logat. Si am incercat deja sa ma deloghez si reloghez. Tot apare.

Acum ceva vreme, aveam aceeasi problema cu un cont de mail. Tot asa. Cerea parola, cu toate ca era deja logat. Am reusit sa rezolv problema de pe Mac, stergand contul din iCloud Keychain. Chestia e ca am incercat sa fac acelasi lucru si in cazul asta, si nu pare sa fi rezolvat problema.

Cei care aveti iPhone, v-ati confruntat cu problema asta? Ati gasit vreo solutie? Ca idee, am cautat si pe google. Dar solutiile oferite acolo nu au functionat la mine.

Nu afecteaza cu nimic folosirea telefonului. Si poti sa dai Cancel. Nu trebuie sa introduci parola. Dar e enervant sa-ti apara in fiecare zi chestia asta, in conditiile in care, teoretic, ar trebui sa fie totul ok.
Client Orange
1 Soluţie acceptată‚

Pololică
#StarMember
Probabil o fi un bug. A aparut IOS 16.1 beta si mai repara din probleme.

Vizualizare soluţie în postul original

14 Răspunsuri 14

Pololică
#StarMember
De aproximativ 5 ani de cand am in jurul meu constant persoane cu IPhone (din care 2 am folosit personal IPhone), nu mi-a cerut o secunda relogarea la ICloud. O recomandare: iesi din ICloud de pe telefon, sterge asocierea din Mac si apoi mai intra o data pe telefon. Alta solutie nu-mi trece. Eventual schimba parola de ID a contului de Apple (poate ti-a spart cineva parola???).

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Ar fi trebuit sa-mi faca pop-up si pe Mac. Sunt logat cu acelasi cont si acolo. Dar nu cred ca e de acolo. Pentru ca ai 2FA pe cont. Iti trimite pop-up de fiecare data cand vrei sa te loghezi. Plus ca cere confirmare de pe alte device-uri. Dar numai pe iOS imi face asa... Si cu siguranta nu sunt singurul. :)) Altfel nu gaseam atatea tutoriale online legate de chestia asta. Singura problema e ca ce zic ei sa incerc, nu prea merge la mine. :)) O sa mai incerc cateva chestii (inclusiv ce ai zis tu, in caz ca nu gasesc deja o alta solutie). Poate reusesc sa-i dau de cap. Oricum, mersi frumos de feedback!
Client Orange

mihai_13
Maestru
da Radu - am un coleg care are aifon(:)13 pro si are aceiasi problema - mi- am amintit acum de "chestia" asta , nu m-a interesat deloc problema lui si nici nu l-am intrebat daca a rezolvat-o (i hate iphone) - dar ca sa stii ca nu esti singurul.

Suren
Explorator
Salut. Sunt curios dacă ai aflat ceva.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Nope... Nimic. Am incercat si scos device-ul de pe cont, si sterse parolele din Keychain. Nu merge nimic. Ceea ce e foarte tare e ca odata ce te loghezi, nu te mai deranjeaza cu chestia aia...pana a doua zi. De-aia nici nu ti-am raspuns aseara. Pentru ca am vrut sa vad daca apare de dimineata. Si...da, apare. :( Update: am dat disable si re-enable iMessage si Facetime, restart la telefon, si momentan vad ca nu mai apare. Sa vedem cat tine...
Client Orange

Pololică
#StarMember
Probabil o fi un bug. A aparut IOS 16.1 beta si mai repara din probleme.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Cel mai probabil este un bug. Dar pare sa fie ceva de server (pe partea de iCloud), mai degraba, decat ceva software. In experienta mea de pana acum, chestiile de genul asta persista si dupa update-uri. Inca nu am incercat 16.1 Beta. Dar daca nu gasesc nicio solutie (sau ce am incercat pana acum nu da rezultate), o sa incerc si asta, pentru orice eventualitate.
Client Orange

Pololică
#StarMember
Daca nu esti adeptul Beta, as recomanda sa mai astepti. Poti sa te inscri oricand in program si sa raportezi de acolo problema (pentru mine era mai usor sa raportez problemele prin programul Beta decat din versiunea standard)..

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Am avut cam toate versiunile de iOS din ultimii ani de cand au fost lansate in Iunie, pana la versiunea finala. Am tot raportat bug-uri la Apple, si pe iOS si pe MacOS. Nu e o problema sa instalez un beta. Dar, ca sa pot sa izolez ca lumea problema, am nevoie momentan sa raman la versiunea curenta (finala). Daca nu reusesc cu nimic, o sa incerc si un Beta. Dar ideea ca ultima data cand le-am trimis celor de la Apple feedback cu o problema similara, nu mi-a raspuns nimeni. A trebuit sa ma descurc singur.
Client Orange

Pololică
#StarMember
Mie mi-au raspuns (direct, prin aplicatia de feedback) o singura data. Restul raportarilor s-au rezolvat prin actualizare de IOs (in general, intampinam problemele in Beta 2 sau 3 si pana la versiunea finala aveam rezolvarea. Ma gandesc ca mai erau si altii, nu eram singurul "nebun" de pe plantatie).

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Aia e... Ca nu raspund mereu, dar nici nu rezolva. Ceea ce e un pic frustrant. :)) Unele chestii pe care le-am dat erau lucruri pe care le observasera si altii. Altele...nu. In general, bug-urile care sunt raportate de mai multa lume tind sa fie rezolvate. Celelalte, ori nu se rezolva deloc, ori sunt trimise la coada listei si rezolvate eventual in urmatorul update major de OS. Eu am bug-uri de MacOS inca din Mojave (lansat in 2019), care nu s-au rezolvat nici pana in Ventura (2022). Si sunt destul de sigur ca nu e doar la mine. Dar...pur si simplu le-au ignorat cu succes. Ma rog, o sa vad ce fac cu problema asta de iOS. Momentan vad ca n-a mai aparut.
Client Orange

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
IOS 16.1 beta pare sa fi rezolvat problema asta.
Client Orange

Pololică
#StarMember
Sa pastrezi un ochi deschis. Problema poate fi rezolvata, dar (fiind beta care aduce diverse optiuni sau beneficii softului) s-ar putea sa buseasca in alta parte (de obicei, primul beta din septembrie mai mult verifica o parte din corectii decat strica).

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Are un mic glitch, cand inchizi telefonul. Dar e super nesemnificativ. Evident ca, intre cele doua, prefer sa-mi rezolve bug-ul, chiar daca, odata cu asta, introduce alte mici probleme. Pana acum, in afara de acel glitch n-am observat alte probleme. Dar da, ca orice Beta, poate rezolva probleme, si poate introduce probleme noi. Niciun soft nu e lipsit de bug-uri.
Client Orange