anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Inlocuire sim PrePay diaspora

Cristian_Deutsc
Junior entuziast
Salutare!
Cum se poate inlocui un sim? Stau in Germania si telefonul meu nu mai recunoaste cartela sim.Trebuie mers personal in Romania la magazin pentru asta? Sau se poate si prin posta?
Multumesc !
1 Soluţie acceptată‚

BlackWolf
Maestru
Salut Cristian! Cel mai probabil ti s-a demagnetizat cartela si nu mai ai ce face cu ea. Din pacate trebuie sa o inlocuiesti intr-un magazin fizic din Romania, deci vei putea rezolva problema deabia cand vii in tara.....

Vizualizare soluţie în postul original

39 Răspunsuri 39

BlackWolf
Maestru
Da, stiu. Asa se spune "in popor", ca sim-urile "se demagnetizeaza" in loc de "se defecteaza". E termenul cel mai folosit de oameni, chiar si de catre cei din magazin sau call-center, chiar daca nu e corect. Uite aici cateva exemple: https://threelittledigs.net/ce-faci-cand-ti-se-demagnetizeaza-cartela/ http://blog-stefan.com/cartela-demagnetizata-ce-pot-sa-fac/ https://www.cristianiosub.ro/lectia-zilei-de-astazi-demagnetizarea-cartelei-sim

arsradu
Fost #StarMember
Am trecut si eu prin cateva dintre acele articole. :) Sunt curios totusi daca a testat cineva efectiv chestia asta. Cum se magnetizeaza/demagnetizeaza un SIM? Si cand anume devine nefunctional? Ce anume (dpdv magnetic) il face nefunctional? Din punctul meu de vedere, ca sa se demagnetizeze, trebuie sa fie magnetic si magnetizat in primul rand. Altfel, tare am impresia ca toata chestia asta cu magnetizarea/demagnetizarea nu e altceva decat un mit. Si o scuza a producatorului/operatorului pentru o vulnerabilitate a SIM-ului. Dar, binenteles, e doar o parere. 🙂
Client Orange

BlackWolf
Maestru
Cristian, vad ca poti cere si online din contul My Orange o cartela sim noua, dar din pacate tot asa, trebuie sa fii in Romania sau sa pui adresa de livrare la cineva din Romania si el sa ti-o trimita dupa. Ai aici un tutorial: https://www.orange.ro/help/cum-pot-sa-schimb-o-cartela-sim-care-nu-mai-functioneaza-din-contul-meu-my-orange-15068

BlackWolf
Maestru
Radu, chestia cu "demagnetizarea" e un mit si o scuza a operatorilor pentru calitatea slaba a cartelelor sim. Trebuie sa se acopere cumva. La toti operatorii e valabila chestia asta. Cartela sim are in componenta doar metale neferoase, materiale semiconductoare si plastic, nu are cum sa se magnetizeze sau demagnetizeze, doar sa se defecteze. Pentru a se magnetiza sau demagnetiza ar trebui sa contina materiale feroase magnetice. Am editat putin si comentariul meu anterior deorece era scris in graba

Cristian_Deutsc
Junior entuziast
Va multumesc pentru raspunsuri, sunt placut surprins ca am descoperit o comunitate frumoasa. Ideea e ca nu prea am ce face, faza cu „demagnetizarea“ am mai patit o cu alte cartele de a lungul timpului la alti operatori. Partea nasoala e ca am pierdut toate numerele … Noi sa fim sanatosi ! Si alta chestie, pe unele aplicatii eram logar cu nr de telefon, pe care i al de unde nu i !

BlackWolf
Maestru
Cu mare placere, multumim si noi! Bine ai venit in comunitatea noastra! Da, chestia cu "demagnetizarea" inca se intampla frecvent la toti operatorii, din pacate, asta e nasol. Am patit si eu si toata lumea. Nu ai numerele salvate si in contul Google si in telefon? Eu de exemplu am copii in 3 locuri, Google, telefon si cartela. Pai acuma din pacate unde erai autentificat cu nr de telefon, daca iti trimite mereu cod de verificare, nu mai poti intra pana nu schimbi cartela. Sanatatea e cea mai importanta, restul se rezolva toate fara probleme, stai linistit!

Cristian_Deutsc
Junior entuziast
Numerele le aveam doar pe SIM, posibil o parte din ele si pe telefon. Deci cartela mea e defecta (demagnetizata), scrie NO SIM

arsradu
Fost #StarMember
Partea cu autentificarea (2FA) s-ar putea rezolva cu o aplicatie de genul Google Authenticator sau Microsoft Authenticator, daca platforma pe care incerci sa te loghezi suporta asa ceva. Si atunci, in loc sa-ti trimita codul pe telefon, prin SMS, il ai mereu disponibil, si updatat, in aplicatia respectiva. De asemenea, recomandarea mea ar fi sa-ti sincronizezi contactele in contul de Google. In felul asta, le ai tot timpul cu tine, indiferent de SIM, telefon etc. Acuma, revenind la problema ta, daca telefonul nu mai recunoaste SIM-ul deloc (no SIM, cum ai zis tu), atunci...nu prea ai foarte multe optiuni. Ce as mai incerca eu...ar fi doua lucruri: 1. un alt SIM in acelasi telefon (orice alt SIM suportat de telefon). Daca acolo e vazut si, presupunand ca telefonul nu e codat, isi ia si retea, atunci problema e SIM-ul tau. Daca nu merge nici cu SIM-ul celalalt...ma gandesc sa nu fie cititorul de SIM dinauntru. E rar sa se strice...dar, se poate intampla. E un test de 1 minut, care ar putea sa confirme chestia asta. 2. curatat SIM-ul vechi cu o microfibra curata, si incercat din nou. Daca tot nu vrea, din pacate, singura solutie este inlocuirea SIM-ului fizic. Iar pentru asta, singura varianta mai comoda (care nu implica imputerniciri, procuri si alte cele) ar fi sa-ti dai comanda de SIM, din contul tau My Orange, dupa cum e descris aici: https://www.orange.ro/help/cum-pot-sa-schimb-o-cartela-sim-care-nu-mai-functioneaza-din-contul-meu-my-orange-15068 Poti incerca sa introduci direct adresa de livrare de acolo. Daca nu merge, va trebui sa vorbesti cu cineva de aici, din tara, sa ti-l trimita prin posta/curier dupa ce-l primeste. Si sa-l activezi tu acolo.
Client Orange

delfinas
#StarMember
Cristian, cu plăcere, ne bucurăm sa putem fi de folos!!! Pentru că e un prepay, care de obicei nu e înregistrat pe un nume, ca abonamentul, trebuie sa meargă cineva într-un magazin Orange cu SIM ul defect și să și-l asume pe numele său. Fără SIM ar putea merge oricine sa solicite un alt SIM pe numărul cuiva și s-ar numi furt de identitate. E ca și cum eu as vrea sa deturnez numărul tău de telefon, merg la un magazin Orange , spun că am un prepay cu nr tău, care s-a defectat, și că vreau un alt SIM cu același număr. Daca îl primesc, practic îți folosesc numărul și răspund în numele tau, putand să-ți aduc deservicii. Așa că, dacă ai încredere mare in cineva, trimite-i prin poștă SIM ul defect, să meargă la un magazin Orange și să spună că e al lui, apoi să ți-l trimită tot prin poștă. Bine ar fi daca l-ar putea și testa, pt că eu am pățit sa schimb SIM ul, sa nu l testez pe loc și acasă m-am trezit că și cel nou era defect și a trebuit să merg din nou la magazinul Orange a doua zi, pt că apoi venea anul nou și stăteam mai multe zile fără semnal la telefon.
Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

arsradu
Fost #StarMember
Asa e. Am omis faptul ca vorbim de un prepaid... Procedura de mai sus ar fi mers daca era un SIM de abonament. In cazul asta...cum zicea si delfinas, trimis SIM-ul vechi cuiva de aici, si inlocuit (+ testat) aici, dupa care trimis catre tine. Sau...(si nu am incercat niciodata chestia asta, pentru ca n-am avut nevoie), cu o procura/imputernicire din partea ta. Dar din nou, pentru cineva de aici.
Client Orange

delfinas
#StarMember
Decât să se chinuiască sa obțină o procură de la consulatul român, mai bine vine până aici în vara. Durează tot atât. 🙂 Pentru un prepay care nu e nominal nu merită efortul cu procura.
Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție si/sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Cristian_Deutsc
Junior entuziast
De birocratie am fugit si se pare ca nu scap :))))))

delfinas
#StarMember
Asta e, de ceea ce fugi nu scapi! :))

BlackWolf
Maestru
Cristian, data viitoare sa salvezi contactele si in contul Google, e mai sigur. Da, se pare ca s-a defectat cartela. Da, acum am vazut ca e vorba de Prepay, trebuie sa te bati cu birocratia din Romania, din pacate. Noi suntem obisnuiti :))

FLo1
#StarMember
@Cristian: fiind vorba de un SIM de prepay care oricum ți-e inutil acum, cel mai bine îl "faci pachet" (trimiți într-un plic) la cineva în RO să îl schimbe într-un shop pe baza CI-ului propriu. Proprietarul e posesorul SIM-ului. Ulterior îl activează cu o EO cu roaming și ți-l trimite. Va dura cam o lună dar vei avea un SIM funcțional.
Dorești o Comunitate Orange mai bună? Marchează soluția întrebărilor inițiate de tine și apreciază răspunsurile care te-au ajutat!