Nu raspunzi si cauti nr de telefon fie pe listaabonatilor.ro, fie direct pe google. Daca l-au raportat si altii, poti sa fii sigur ca e spam/scam.
Chiar zilele trecute am fost sunat de pe un nr cu prefix de Cluj care aparent era ceva survey de la OLX. Doar ca sunt oameni care zic ca au fost injurati cand au refuzat "interviul". :))
In experienta mea, cel mai bine ai mare grija unde iti dai nr de telefon, pentru ca nu stii cine va (mai) avea acces la el in afara celui caruia i l-ai dat. Valabil in special pentru "loterii" in magazine gen Carrefour, Penny, etc.
De asemenea, verifica-ti si ajusteaza preferintele GDPR de pe partea Orange. Eu am avut neplacerea sa ma sune firme de "studii de piata" la vreo saptamana dupa ce am luat cartela. N-are rost sa mai spun ca dupa o saptamana nu avea aproape nimeni nr meu si cu siguranta nu-mi dadusem acordul pentru prelucrarea datelor mele personale in scopuri de marketing sau studii de piata. Indiferent daca sunt legitime sau nu.
Pentru a-ti modifica preferintele GDPR, daca esti pe prepaid, apeleaza 335. Nu stiu daca merge si pe abonament, dar poti incerca.
Mai multe detalii aici: https://www.orange.ro/gdpr/