anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Asus rog phne 7 - apel 4G

Iulian78
Junior entuziast

Știe cineva daca la asus rog phne 7 când apelezi o persoana și am semnal le telefon 4 g sau 5g de ce îmi schimba semnalul de la 5 g in h in momentul apelului?

După ce închid apelul semnalul de rețea revine la 5 g sau 4 g

70 Răspunsuri 70

arsradu
Fost #StarMember

Da, nu ma mira. 🙂 Si pe mine Motorola ma trimitea tot la operator. Cum ziceam mai sus, am facut du-te vino intre operator si producator vreo jumatate de an, pana sa gasesc singur solutia.

Problema e la ei. Iar testul cu alt operator e irelevant, din punctul meu de vedere, pentru ca serviciile alea se activeaza pentru fiecare operator in parte.

Deci, chiar daca sa zicem ca o sa mearga cu o cartela de Vodafone, asta nu rezolva problema ta la Orange. :)) 

In service nu rezolva nimic, pentru ca ceea ce ai nevoie este un dezvoltator care sa adauge suport software pentru softul tau, intr-un update viitor. Nu stiu sa aiba programatori in service. Ca urmare, dupa parerea mea, nu are rost sa-ti trimiti telefonul in service. Pierzi date, dureaza mult, si nu rezolva problema. Poti sa incerci, daca vrei. Doar ca, dupa parerea mea, nu are cum sa iti rezolve problema.

Deci, du-te si intreaba-i daca softul lor are suport integrat pentru Orange RO (specific). MCC-MNC: 226-10. Sau daca ar trebui sa-l aiba. Eu sunt destul de sigur ca nu are, pentru ca daca ar fi avut, serviciile s-ar fi activat automat. Daca nu este, cere-le sa-l adauge (suportul). Asta e tot.

Din punctul meu de vedere, nu e nevoie nici sa trimiti telefonul in service, si nici sa testezi cu alt operator (nu vad relevanta unui astfel de test). Dar poti incerca, binenteles. Si daca sa zicem ca merge pe Vodafone, care ar fi recomandarea celor de la Asus, sa treci pe Vodafone ca sa-ti mearga serviciile? :)))

Client Orange

Iulian78
Junior entuziast

Buna ziua,

Pentru mai multe informatii despre Volte puteti 

Exista posibilitatea ca operatorul dvs. de telefonie mobila, sau modelul telefonului sa nu suporte Volte pe teritoriul Romaniei.

Va rugam sa va adresati catre cei de la Asus Romania sau catre operatorul de telefonie mobila.

iulian timofte a scris:
Buna ziua !Dețin un telefon asus rog phne 7 care este în garanție Problema lui este ,când fac un apel semnalul telefonului scade brusc de la 4 sau 5g direct la H,și am impresia că nu funcționează apelul 4g sau volteAveți idee ,trebuie sa vin cu el in service?sau așa funcționează telefonul asta?Va mulțumesc!

------------------
Va Multumesc/Best Regards,
Bogdan Stochian
Customer Support Service

Splaiul Independenței 319, București 060044, Sema Parc

Iulian78
Junior entuziast

Ață au răspuns cei de la service

arsradu
Fost #StarMember

Da, eu ziceam sa iei legatura cu cei de la Asus. Cei din service nu au cu ce sa te ajute (dupa cum poti observa). 🙂

De asemenea, nu e nevoie de nume si prenume. :))

Dar cred ca mesajul de mai sus e un pic incomplet....?

Avem: "Pentru mai multe informatii despre Volte puteti .....". Putem. Dar ce anume?

Problema este cu telefonul, cu siguranta. Operatorul suporta serviciile, si le-a si activat (dovada ca iti merge totul perfect daca activezi serviciile manual in telefon). Singura problema e ca ar trebui sa se activeze automat. 🙂

Client Orange

Iulian78
Junior entuziast

Am sunat la cei de la asus și au spus că ei nu mă poate ajuta și că să mă duc la eMag de unde am luat tel. Să îl schimbe

Am intrat le ei pe site și serviceul lor e tot depaneuro cei cu care am vb deja

arsradu
Fost #StarMember

Off off, mai mai.... :)))) Nu ma gandeam ca o sa fie atat de dificil pentru Asus sa preia pur si simplu o sugestie din partea cuiva si sa o trimita mai departe.

Ideea e ca si daca il schimbi la eMag....il vor schimba cu unul la fel. Ca doar de unde sa ia altul? Banuiesc ca e acelasi lot.

Adica...poti incerca. Dar mi se pare la fel de inutil ca si trimiterea in service. 

Imi poti da te rog build-ul de Android pe care ruleaza telefonul tau? Ar trebui sa ai informatia asta in Settings > About Phone > Build Number. 

Ma gandesc ca poate nu se activeaza serviciile pentru ca telefonul e cumparat (de eMag) din afara, sau nu e pentru zona noastra. Si atunci...are sens sa nu mearga. In cel mai rau caz, si doar daca telefonul e nou (in termenul de retur), poti sa faci retur telefonului, la eMag, si sa-l iei din alta sursa (daca il gasesti). Cu toate ca, din cate am vazut, nu prea e de gasit pe la noi. Ceea ce s-ar putea sa fie exact motivul pentru care nu ti se activeaza setarile respective. Dar sa-l schimbi cu altul, tot de la eMag...eu zic ca nu are rost.

Update:

Pare sa fie la Vexio la Asus si la Flax Computers. Ma rog, cu diferente de pret si optiuni.

Client Orange

Iulian78
Junior entuziast

WW_33.0820.810.225

Este Nr versiunii

arsradu
Fost #StarMember

Mda.... este versiunea WW...adica worldwide. Adica nu specifica pentru Romania (sau Europa).

O sa ma mai uit si eu sa vad daca exista o versiune specifica. Dar ma indoiesc. Pentru ca, daca ar fi fost...teoretic trebuia sa fie deja instalata. Daca nu este....tot ce poti sa faci este mail la suport Asus sa adauge serviciile cu un update de soft...la un moment dat.

Asta daca vor. Dar cautand o solutie pentru tine, am dat si peste postarea de pe forumul Asus cu codul si toate cele. Si era cineva care zicea ca nu functioneaza serviciile in Romania. Bine, era vorba de un Zenphone. Dar pare sa fie o problema generala. Mai demult am avut si un topic al cuiva in Comunitate, tot cu un Asus (nu ROG, dar tot un Asus). Si aceeasi problema.

Deci, ce vreau sa spun e ca problema pare sa fie veche, si e cu siguranta de la producator.

Solutii:

1. temporara (dar enervanta pentru ca efectul dispare la restart) e cea cu cod.
  2. intre timp, dat mail la Asus cu sugestie de implementare. Din cate am putut eu sa vad, niciun operator din Romania nu are suport pe telefoanele Asus. Deci, si daca ai fi incercat cu alt operator, rezultatul ar fi fost acelasi. De asemenea, inca o data, confirma faptul ca nu ai nevoie nici de service, nici de inlocuirea telefonului. Ai nevoie de un build de Android specific pentru regiunea asta, sau specific pentru operatorii din Romania. Atata timp cat Asus nu va scoate o versiune cu suport pentru ei...n-o sa ai o solutie pe termen lung, din pacate.
  3. intrucat nu par sa se grabeasca cei de la Asus sa adauge suport (probabil ca nici vanzarile nu sunt foarte mari in Romania)....recomandarea mea pe termen lung ar fi sa incerci sa gasesti un alt producator. Ca idee, Motorola de exemplu are suport nativ in Romania (cel putin de cativa ani incoace). Sau Sony, daca vrei ceva mai fancy.
Client Orange

Iulian78
Junior entuziast

Am vb iar cu cei de la asus 

Ei au spus că nu poate să facă nimic și că ar trebui sa vb cu cei de la Orange că ei să trimită o solicitare către asus sa ceară setări pentru Romania.

Mă doare capul deja

Nu știu dacă să îl trimit la service sa de-a ei negație că să îl pot da retur sau să îl folosesc așa și gata

Am băgat codul acela din nou dar văd că nu mai face nimic

arsradu
Fost #StarMember

Esti conectat la 4G? Daca da, poate are nevoie de un pic de timp (ca si ieri). Nu stiu ce sa zic. Nu am avut Asus pana acum. Si, avand in vedere experientele celorlalti, nu prea ma bate gandul sa-mi iau. :)))

Poti sa trimiti solicitare si catre Orange. Dar ma indoiesc ca vor face asta, in special ca telefonul nu e vandut de ei. In plus, sunt telefoane care nu sunt in portofoliul Orange si care au suport pentru serviciile astea. Ceea ce dovedeste clar ca daca se vrea, se poate. Si fara "interventie" din partea operatorului/operatorilor din Romania.

Singurele solutii in cazul asta raman:

1. suport producator. Dar daca rapunsul lor e: "sa ne contacteze Orange si apoi vedem daca adaugam serviciile"....vei avea mult si bine de asteptat.
  2. retur si luat altceva.

Telefonul e luat de curand? Mai e in perioada de retur (30 de zile parca era la eMag). Sau trebuie trimis in service...si de acolo, Dumnezeu cu mila?

Client Orange

Iulian78
Junior entuziast

Au trecut cele 30 zile ,trebuie trimis la service ei sa dea negație și emagul sa mi de-a banii inapoi

arsradu
Fost #StarMember

Nasol… Incearca si cu o solicitare la Orange, eventual.  Macar sa stii ca ai incercat si asta. Dar cum ziceam, sansele sunt foarte mici sa se miste ceva. Chestiile astea iau foarte mult timp.

Intre timp, daca nu exista alta solutie, trimite-l in service. Ar fi bine daca s-ar rezolva macar asa. Dar tare am impresia ca o sa-i faca cel mult o resoftare, si problema o sa ramana aceeasi. Si avand in vedere ca, tehnic, nu e un defect...nu stiu. Incerc sa-mi pastrez optimismul si sa cred ca se va rezolva intr-un fel sau altul. 🙂

Client Orange

Iulian78
Junior entuziast

Am sunat la Orange la suport tehnic și au spus că nu poate să facă ei o solicitare către asus pentru că ei nu comercializează așa ceva

arsradu
Fost #StarMember

Dap... Ma asteptam. Cumva, e si normal. Daca ei nu il comercializeaza, de ce ar trimite mai departe o solicitare catre Asus, sa adauge niste servicii pe care oricum nu le pot testa, tocmai pentru ca telefonul nu e comercializat de ei?

Atunci....ai variantele ar fi:

1. Te chinui cu el asa, si speri sa se reactiveze serviciile cu acel cod.
  2. Il trimiti in service si speri sa reusesti cumva, eventual, sa-ti recuperezi banii pe el. Dar si acolo va fi cu cantec, pentru ca teoretic telefonul functioneaza in parametri. Nu e un bug (cel putin nu pare sa fie). E lipsa unui feature. Si pare sa fie o problema generala la Asus. Adica nu e o problema ce poate fi rezolvata in service. Dar....poti sa iei legatura cu Asus, sa le spui care e problema, si ca nu mai vrei telefonul, si daca pot sa ajute ei sa-ti recuperezi banii pe el.
  3. Incerci sa-l vinzi si sa-ti recuperezi banii in felul asta.

Stiu ca niciuna dintre variantele astea nu e ideala. Dar alta solutie, in momentul asta, nu am, din pacate. 😞

Client Orange

Mă bucur că ai reușit! Eu am bănuit de la început că nu ai Volte activ și de aia trece automat apelul din 4g in 3g, cum era și logic.

Baftă

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.