anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ați auzit că Uniunea Europeană dorește să adopte standardul USB-C?

Anonim
Neaplicabil

Uniunea Europeană dorește ca toate device-urile vândute în Europa să folosească standardul USB-C.

Sursa:

https://gadget.ro/uniunea-europeana-doreste-ca-toate-device-urile-vandute-pe-teritoriul-sau-sa-foloseasca-standardul-usb-c/

12 Răspunsuri 12

teacher_
#StarMember
Va mai trece timp până se ajunge la asta.... In Romania inca majoritatea telefoanelor mid range au mufa de tip Jack și încărcător clasic usb.

Ascary
Campion certificat
Atata timp cat producatorii de gadgeturi,telefoane merg inca pe dublu standard e greu sa impui doar un singur standard. Va mai dura o vreme pana ce acest proiect de lege va fi implementat. Eu folosesc 3 standarde,micro USB,USB-C si Lighting pentru iPad.Cam cum ar vrea CE sa ma uniformizeze? Cam greu...in conditiile in care pana si gigantul Google scoate inca gadgeturi cu alimentare pe micro USB. Cum acestea le schimbam rar,la 6-7 ani,cam tot atata timp cred ca va trece pana ce singurul standard dorit de CE va fi actualizat. Intrebarea se pune insa: standardul USB-C nu va fi oare inlocuit cu unul mai performant? Oare producatorii vor bate pasul pe loc in aceasta privinta? Nu cred...cine stie ce vor mai scoate. Nici incarcarea wireless nu cred ca va ultima variantă.Sigur vor scoate si altceva...si atunci la ce bun sa uniformizam?

FaraUnID
Campion certificat
Si clasicul microUSB a fost standardizat in spatiul comunitar tot la nivel de UE deoarece, pana atunci cam toti producatorii aveau model propiu de mufa pentru incarcator, iar in momentul in care incarcatorul original ceda era foarte greu sa gasesti un alt incarcator pentru acesta. Existau chiar diferente de mufa incarcator de la un model la altul chiar daca discutam despre acelasi producator. Cele compatibile erau extrem de poaste dpv calitativ si prajeau bateria din telefon, iar cele originale erau destul de scumpe astfel incat preferai sa schimbi telefonul decat sa cumperi un incarcator original pentru telefonul vechi. Cat priveste standardizarea USB-C, comisia europeana a facut recomandari catre producatori pentru ca acestia sa ajunga la de buna voie la un numitor comun in standardizarea conectorului de alimentare, inca din anul 2014. Insa abordarea bazata pe aliniere voluntara la noile tendinte nu a dat rezultate, majoritatea producatorilor jucând în continuare dupa propriile reguli. Deja foarte aproape de votul final, decizia transpusa în proiect de lege ar putea in aplicare chiar din cursul acestui an. Cam ce s-a intamplat si in cazul eliminarii taxelor de roaming - operatorii nu au reusit sa ajunga la un numitor comun de buna voie - deloc surprinzator - astfel incat a fost nevoie de o lege aka obligativitate in acest sens si nimeni nu a mai avut de comentat pe acest subiect.

Vio73
#StarMember & October Problem Solver
Mi se pare o idee bună, dar să vedem dacă se va pune și în practică.

FLo1
#StarMember
Relaxare dragilor. Desi personal mi se pare mai ok USB-C, inca n-am vazut baterie externa cu USB-C (eventual cu adaptor). Mai pe scurt, tot micro USB-ul e in floare. Si va mai fi mult timp. Dar e doar o parere...

Jay
Campion certificat
Avand in vedere rapiditate cu care se misca tehnologia, cine stie ce mai apare, poate incarcarea cu puterea mintii.. Cred ca este suficient ca sunt putine tipuri de mufe si, ca nu este fiecare dispozitiv cu modelul lui..

Ascary
Campion certificat
Va dati seama ca ar fi super sa fie un singur standard,dar cum poate obliga CE China sau SUA sa mearga doar pe USB-C ? Bine,sa nu le mai permita intrarea produselor neconforme in spatiul CE insa cred ca e greu.

Razvan
#StarMember
Unde este lege, nu-i tocmeală, cu siguranță se va implementa și acest standard.

FaraUnID
Campion certificat

Parlamentul European a votat ieri pentru o reglementare a standardelor de încărcare a dispozitivelor electronice, rezultatul fiind 582 voturi pentru şi 40 împotrivă. Comisia Europeană va trebui acum să creeze un proiect de lege care să fie adoptat în luna iulie, prin care port-ul USB Type-C va deveni standard pe teritoriul Uniunii Europene. Desigur, reprezentanţii Apple nu sunt mulţumiţi de această situaţie, publicând o nouă declaraţie oficială prin care explică partea negativă a unei legi în acest sens.

Motivul din spatele acestui proiect de lege este poluarea, întrucât în 2016, au fost create 16,6 kilograme de deşeuri electronice per locuitor al Uniunii Europene, pentru un total de 12,3 milioane de tone. Prin adoptarea unui standard comun pentru toate dispozitivele, adaptoarele de priză şi cablurile nu vor mai trebui să fie aruncate odată cu dispozitivul stricat. Având USB-C pe toate, acestea vor putea fi folosite de la dispozitiv la dispozitiv. Totodată, noua lege ar putea sugera ca dispozitivele mobile să nu mai fie livrate cu adaptoare de priză în pachet.

Astăzi, Apple a depus următoarea declaraţie în Parlamentul European:

„Apple susţine inovaţia. Reglementările care împing către uniformitate asupra conectorilor de pe toate smartphone-urile împiedică inovaţia în loc să o încurajeze. Astfel de propuneri sunt dănătoare mediului, nu sunt necesare şi vor fi deranja consumatorii.

Mai mult de un miliard de dispozitive Apple au fost livrate cu un conector Lightning, pe lângă un întreg ecosistem de accesorii şi producători care folosesc Lightning pentru a servi clienţii noştri colectivi. Vrem să ne asigurăm că noua legislaţie nu va rezulta în livrarea unor cabluri care nu sunt necesare sau adaptoare externe în cutia fiecărui dispozitiv, sau care să facă inutilizabile dispozitivele şi accesoriile utilizate de milioane de Europeniu şi sute de milioane de clienţi Apple la nivel mondial. Acest lucru ar rezulta într-un volum fără precedent de deşeuri electronice şi va incomoda utilizatorii. Deranjarea acestei pieţe imense de clienţi va avea consecinţe cu mult peste ceea ce Comisia doreşte să facă.

Din 2009, Apple a condus eforturile industriei de a lucra împreună pentru a promova o soluţie de încărcare comună. Cu apariţia USB Type-C, am promis alături de alte şase companii că toate smartphone-urile noi vor folosi acest standard printr-un conector sau un cablu. Credem că eforturile colective ale multor companii de top sunt mai bune pentru inovaţie, mai bune pentru clienţi şi mai bune pentru mediul înconjurător.”

Apple este singura companie de pe piaţă care foloseşte port-ul, proprietar USB Type-C pe telefoanele şi accesoriile sale, cât şi pe produse ale altor branduri din portofoliu, precum căştile Beats By DRE. Având în vedere că planul companiei de viitor este să renunţe la toate tipurile de conectori, inclusiv la Lightning, pe termen lung, această lege nu va afecta prea mult compania. Pe termen scurt însă, următoarele generaţii de telefoane vor trebui modificate pentru a se alinia la acest standard, sau vor trebui să vină în pachet cu un dongle de la Lightning la USB Type-C, ceva ce va adăuga costuri de producţie în plus.

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/paralamentul-european-a-votat-in-favoarea-unui-port-standard-de-incarcare-pentru-dispozitivele-electronice-in-ciuda-protestelor-apple-18771301/

Sursa 2 - https://www.reuters.com/article/us-eu-regulations-chargers/eu-lawmakers-with-eye-on-apple-call-for-common-mobile-charger-idUSKBN1ZT1VV

Anonim
Neaplicabil
O să le treacă! :) Din ce am înțeles, Apple are implementat deja USB Type-C pe laptop-uri, nu le va fi așa greu să-l introducă și pe smartphone-uri...

Ascary
Campion certificat
Cu aceasta ocazie le-au dat dureri de cap multor producatori 🙂

Neaplicabil

Din punctul de vedere al unui utilizator de iPhone, mi se pare foarte buna masura asta.

De ce ar trebui sa cumpar de la Apple un cablu special (https://www.apple.com/shop/product/MX0K2AM/A/usb-c-to-lightning-cable-1-m?fnode=8b) doar ca sa pot conecta iPhone-ul la un MacBook? De ce nu se poate sa vina in pachet cu el? De ce incarcatorul trebuie sa fie cu USB-A si Lightning, iar MacBook-ul cu USB C la ambele capete? De ce nu puteau sa faca incarcatorul USB-C la Lightning? E clar ca stiu cum se face! Daca au stiut sa implementeze USB-C in iPad Pro, nu puteau sa faca la fel si cu iPhone-urile?

S-a dus de mult sloganul "It just works", cand vine vorba de compatibilitate hardware intre device-urile Apple. Acum "it just doesn't". Nu mai poti, cu cablul inclus in pachet, sa conectezi un iPhone la un MacBook de dupa 2016. N-ai cum. Pentru ca Apple a fost foarte "curajos" sa schimbe dintr-o data TOATE porturile de pe MacBook in porturi USB-C, dar nu le-a mai ramas curaj sa faca acelasi lucru pentru iPhone-uri. Si uite asa, cele doua nu se mai pot conecta unul la altul. Cel putin nu fara un cablu special vandut de ei. Ca doar, na. Sa faca si ei un ban cinstit.