anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cine suna de la 0214330000?

Blue12
Senior

Buna ziua!

Am fost apelat de numarul 0214330000. Conform portabilitate.ro, acesta este un numar aflat in reteaua Orange Romania Communications. Nu am raspuns la apel, fiindca nu am niciun motiv sa o fac.

Am cautat online "recenzii" pentru acest numar. Iata cateva:

"e vrajeala..o baba care se da ca i de la orange si am castigat mega promotie"

"Este un escroc care se da drept reprezentant Orange si iti cere la telefon date personale"

"De pe acest numar suna o escroaca care se da a fi ba de la ING ba de la Orange si incearca sa obtina date financiare, trebuie raportat la politie"

Gasiti mai multe recenzii online. Intrebarea mea este: apartine acest numar de telefon Serviciului Clienti Orange? Chiar acum, in timp ce scriu, ma suna a doua oara. Daca acest numar nu este unul de asistenta Orange, de ce indivizii care suna oamenii de pe acesta se dau a fii consultanti Orange? De unde au acces la datele clientilor? E evident de unde, poate le-au fost vandute....imprumutate, sau mai degraba furate? Cine stie? Cand eram la Telekom tot asa ma sunau unii si aveau acces la baza mea de date desi nu erau numere Telekom. Le-am facut o sesizare si s-a rezolvat problema, numerele respective au fost suspendate. 

Deci: Cine ma suna?

1 Soluţie acceptată‚

Numarul e de fix. Si…cel mai probabil, daca esti fost client Telekom, de acolo au si numarul. Nu stiu daca numarul 335 (pentru GDPR) se aplica si in cazul tau. Dar cred ca n-ar strica sa incerci sa-ti ajustezi preferintele GDPR. Pentru orice eventualitate.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

15 Răspunsuri 15

Pentru clientii OROC, setarea acordului pentru prelucrarea datelor personale se face din MyOrange Fix, varianta web. Daca apelez 335, spune ca numarul format nu exista.

Din MyOrange Fix varianta web>meniul principal>setari cont>administrare acorduri.

" Acord prelucrare date personale pentru primirea de comunicări comerciale din partea Orange" se seteaza pe NU, apoi salvare.

"Acord pentru primirea de comunicări comerciale din partea partenerilor Orange din alte industrii" se seteaza pe NU, apoi salvare