anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

cont Gmail închis sau mesaj phishing?

svetalex
Maestru
Am primit un email pe adresa de Gmail de la „Echipa contului Microsift” prin care am fost informată de faptul că mi-a fost închis contul și că pot crea un nou cont accesând un link.
A mai primit cineva un astfel de mesaj sau este unul de tip phishing? În ce condiții s-ar putea închide un cont?
1 Soluţie acceptată‚

Neaplicabil
Primul lucru cand vrei sa vezi daca un email e spam/phishing sau legit, e sa verifici adresa de email de pe care s-a trimis. In cazul asta, numele "Echipa contului Microsoft" are cu siguranta o adresa de email in spate. Vezi daca e pe domeniul @microsoft.com sau ceva oficial (o adresa oficiala ar putea fi de forma support@microsoft.com), sau ceva in genul @aew434fasdasq2325.com. Cum faci asta? Foarte simplu. Dai click pe sectiunea de sus cu numele si ar trebui sa-ti deschida un mic chenar (pare ca folosesti aplicatia Gmail, deci asta ar trebui sa se intample) cu urmatoarele detalii: From: Numele si adresa de email a expeditorului. De aici ne intereseaza adresa de email in mod deosebit. To: aici va fi numele si adresa ta de email Date: data la care s-a primit email-ul Encryption type: cel mai probabil aici iti va aparea Standard Encryption (TLS). Verifica de la ce adresa ai primit email-ul si in functie de asta poti sa determini daca e de incredere sau nu. Personal, eu am primit o gramada de email-uri de genul asta pe contul meu de Microsoft. Si erau spam. Deci, nu m-ar mira sa fie la fel si la tine. 🙂

Vizualizare soluţie în postul original

16 Răspunsuri 16

Ascary
Campion certificat
Mai cititi si regulile Microsoft din cand in cand. De cand cu smart-urile lumea a cam uitat de Windows

FLo1
#StarMember
Uite în atasament încă un exemplu de încercare al "băieților deștepți", de această dată oferit prin NETFLIX. :)))) Totuși, adresa de email (nu doar numele scris ciudat), dar și conținutul din email ar trebui să dea de gândit înaintea oricărei acțiuni.
Dorești o Comunitate Orange mai bună? Marchează soluția întrebărilor inițiate de tine și oferă un like celor care te-au ajutat!