Este o conexiune mutuală, de cele mai multe ori wireless, între mai multe dispozitive care comunică unele cu altele prin internet sau prin rețeaua lor proprie de senzori loT. Dispozitivele trebuie să poată comunica cu alte dispozitive și trebuie să fie capabile de a captura, colecta, controla sau manipula datele. Așadar, putem spune pe scurt că este o rețea de senzori, mecanisme de acționare și sisteme de control, ce sunt interconectate pentru a obține o mai mare eficiență, siguranță sau confort, comparativ cu situația existentă înainte de a le instala.
Orange a lansat de curând o platforma securizata, care se adresează companiilor și este numită Live Objects, menită să conecteze între ele diverse obiecte, fiind compatibilă cu rețelele 2g/3g/4g.
Studiu de caz pentru folosirea Live Objects și a rețelei LTE-M în industria energetică
În luna noiembrie 2018, Orange a lansat prima rețea națională de tip low-power, LTE-M (Long Term Evolution for Machines), cu acoperire în 3137 de localități. Această tehnologie este indicată pentru cea mai largă gamă de proiecte IoT, în special prin folosirea platformei Live Objects.
Platforma Live Objects și rețeaua LTE-M au fost testate prin proiecte pilot realizate împreună cu unul dintre startup-urile din Orange Fab, pentru a testa funcționalitățile pentru diferite industrii: energie și smart city.
Astfel, BOX2M a instalat în Alba-Iulia și Constanța o soluție de management al energiei electrice, ce acoperă cerințele de tip dispecerat energetic ale unei autorități publice. Transmisia principală este realizată prin rețeaua LTE-M Orange, având și o conexiune secundară prin GSM. Instalarea a fost realizată pe o serie de puncte de aprindere semnificative pentru rețeaua de iluminat a fiecărui oraș.
Sursa:
https://www.orange.ro/newsroom/comunicat/inovatii-1/orange-lanseaza-live-objects-platforma-dedicata-obiectelor-conectate-si-proiectelor-internet-of-things-1089