anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Voi ce imprimantă LASER ați alege?

FLo1
#StarMember

Salutare dragi membri ai Comunității Orange. Vin cu o întrebare destul de simplă dar cu o oarecare dilemă în ceea ce mă privește. Mai exact: achiziția unei imprimante multifuncționale LASER. Tema este simplă, iar condițiile destul de restrictive (unele din motive personale și.... colaterale).

Așadar, dacă ar fi să alegeți ca și criteriu principal performața unui anumit model, pe care l-ați alege?

Condiții: OBLIGATORIU www.emag.ro (cum menționam, motive personale, nu neapărat un moft). Caracteristici: pagina A4, conectivitate: cel puțin WiFi (Ethernet LAN și USB e un plus), suport ADF (atât scan cât și copy), full duplex; funcții principale: Print / Scan / Copy (Fax nu e neapărat, dar dacă nu se poate fără.... e ok). Buget maxim 2000 - 2500 leiColor sau monocrom.... discutabil în funcție de avantajele fiecărei alternative.  Pe cât posibil, un model ceva mai de actualitate astfel încât ”urmașul” lui Win11 să nu se ”prefacă” a nu recunoaște device-ul 🙂 .... cred că înțelegeți. AAaaa, utilizarea este ocazională (adică nu zilnic și nici zeci/sute de pagini săptămânal), deci nu foarte intensă (motiv pentru care nu optez pentru un model cu jet de cerneală care s-ar usca de la un print la altul)

Având în vedere criteriile menționate, dilema ar fi MODELUL: să fie XEROX? HP? RICOH? CANON? BROTHER? Câte ceva au fiecare, dar care să fie cea... aleasă? La unele am observat că diferă și calitatea printului în funcție de driver și model. Iar de aici și această incertitudine. Un criteriu deloc de neglijat ar fi și prețul ulterior al consumabilelor, dar mai întâi să se cunoască marca / modelul.

Cu alte clarificări revin pe parcurs.... în funcție de recomandări. Mulțumesc și numai de bine.

1 Soluţie acceptată‚

RafaHelper
#StarMember

Salut! Eu am un brother din 2014, nu are wifi e doar laser monocrom. Funcționează perfect si astazi.

Mi se pare ca tu joci in alta liga cu buget de 2000 lei. Cand vorbesti de uz personal mai mult de 500 de lei nu ar trebui să investești intr-o imprimantă.

Vizualizare soluţie în postul original

53 Răspunsuri 53

arsradu
#StarMember

Salut Flo!

Am revenit cu poze ale print-urilor de pe Brother si HP. Eu am pus acele lupe pe poze, sa se poata vedea mai bine detaliile. Oricum, se poate da si zoom pe poza, daca e nevoie de mai mult.

Mai jos ai HP-ul (pentru un motiv anume print-ul de pe iPhone are o margine mai mare decat cel de pe Mac, astfel incat pare mai mic...). Posibil sa fie ceva specific pentru fisierul asta de test, si felul in care interpreteaza iPhone-ul PDF-urile. Am mai avut o problema similara mai demult. Nu i-am dat de cap. Dar oricum, ne intereseaza calitatea print-ului aici. Si din punctul asta de vedere, nu e nicio diferenta intre cele doua.

Stanga: print de pe iPhone. Dreapta: print de pe Mac.

IMG_2876-edit.jpeg

La Brother in schimb, este o diferenta intre print de pe telefon, cu aplicatia Brother, si print de pe Mac. Si am sesizat doua probleme:

1. contrastul.
    Print-ul de pe Mac e mai contrastant (as zice normal). Cel de pe iPhone arata mai "spalacit".
  2. sharpness-ul.
    Print-ul de pe Mac e sharp, asa cum ar trebui. Print-ul de pe iPhone are margini "zimtate". Ca si cum ar fi la o rezolutie mai mica. Problema e ca nu se poate ajusta (eu unul n-am gasit o setare in sensul asta) calitatea print-ului.

Stanga: print de pe iPhone. Dreapta: print de pe Mac.

IMG_2877-edited.jpeg

Ca idee, toate print-urile au fost facute cu setarile default.

Client Orange

Mulțumesc Radu pentru detaliile chiar interesante și utile. Ai atins chiar acele incertitudini pentru care am deschis topicul. Adică, indiferent de marcă/model: 1.Are/Nu are suport pentru print de pe mobil? 2.Are posibilitatea reglării de contrast/sharp astfel încât, la nevoie calitatea să poată fi ajustată la maxim, indiferent de consum toner. 3.Consumabile scumpe sau ieftine? Explicație: nu aș vrea ca din 2-3tonere să ating scorul imprimantei. 4.Caracteristicile menționate inițial rămân valabile chiar dacă ajung să dau mai mult: nu cumpăr anual așa ceva.

Ca idee: Xerox pare să nu fie fiabil și cu consumabile scumpe. Brother e chiar ok, din toate punctele de vedere menționate, însă am o nesiguranță la integrarea cu print-ul de pe mobil (un moft nu neapărat necesar). HP este ok ca experiență, dar am avut și modele care nu permiteau reglajul contrastului. 

Revin pe weekend cu modele concret, dintre HP sau Brother.  Mulțumesc tuturor pentru implicare.

FLo1
#StarMember

Așa cum am menționat, de bine sau nu (vedem după livrare) :))) astăzi am decis: deși oscilam între HP și Brother, mai exact între HP LaserJet 4102DW și Brother MFC-L2862DW (vezi aici comparația), am ales în final modelul HP din mai multe considerente considerate de mine astfel: scan duplex (Brother NU), toner aproximativ la fel ca preț, volum mai mare la print cu un toner în cazul HP, o integrare mai bună cu anumite dispozitive inclusiv mobile (lipsă detalii la Brother), timp de încălzire și print mai favorizant pentru HP (vs Brother). Da, știu, HP-ul este puțin mai mare (comparativ cu Brother), dar aceasta nu a fost de la început un criteriu eliminator. Acum rămâne de văzut după.... livrare. Ca orice nouă achiziție, să sperăm că va fi de bine 🙂 

Mulțumesc tuturor pentru implicare și sfaturi oferite pe parcursul discuției. Să ne ”auzim” cu bine și pe alte subiecte. O seară plăcută.

LE: Încă un ”fix”: am vrut neapărat ceva cu ecran tactil pentru meniu, adică nu cu scris LCD pe 2 rânduri.... ca la modele mai vechi. Și am uitat de-o foto... în cazul că dispare și link-ul nu va mai fi valid: 

FLo1_0-1741546392637.png

alexeugeniu
Explorator entuziast

Salut @FLo1 

Pe varianta asta as fi optat si eu 😁

Mai era un model HP4102FDW, care avea și fax, dar cum faxul e istorie, nu avea rost investiție suplimentară. Așa că am rămas la aceasta, fără fax.

FLo1
#StarMember

Și azi a venit și curierul. De fapt am preferat să o ridic din showroom... pentru că programul de lucru.... În fine, a fost doar o formalitate. 

Acasă a început distracția: plăcerea de a despacheta, asambla, studia, instala, configura și tot ce urmează after party. 

Teama de probleme momentan a fost nejustificată: percutează chiar la câteva secunde din standby, e conectată din start pe Wi-Fi la 5GHz (de fapt s-a instalat direct și a fost detectată automat în rețea pe wifi), a făcut inclusiv update de firmware imediat de la conectare. Însă teama cea mai mare: NU sună ca un "tractor" (mențiune intr-un review) și mai ales, nu face printul color de un gri deschis, spre invizibil. A fost motivul din cauza căruia mă gândeam la Brother,  dar deocamdată e excelentă. BTW: are un Tray pentru alimentarea automată a paginii și alt tray (fantă) pentru alimentarea manuală.

Nici scan-ul nu e rău pentru... home office. Deci per ansamblu...e chiar ok. Urmează să testez copierea (xerox), ADF-ul și detalii despre toner, compatibilități, dar atât pentru azi. 

1000010735.jpg

1000010734.jpg

Salut!

Heey, cineva s-a innoit cu imprimanta! 😄 Bravo! S-o stapanesti cu placere si sa te bucuri de ea cat mai mult timp!

Ziceai ceva de print color...? Sau nu am inteles eu bine? Imprimanta asta nu are color, nu? Sau nu mai stiu eu ce inseamna monocrom? :))

arsradu_0-1741716610697.png

Oricum, la capitolul suport software, sta mai bine decat Brother-ul. Si prin faptul ca are deja suport nativ pentru iOS si Android, nici n-ar trebui sa ai nevoie de vreun soft dedicat de-al lor. Ceea ce inseamna ca n-o sa fii invitat (insistent, as putea spune) sa-ti faci cont, ca sa poti printa ceva de pe telefon.

Deci, din punctul meu de vedere, ai facut o alegere foarte buna. 

Sper sa te tina cat mai mult!

Client Orange

Mulțumesc @arsradu, și DA, partea de software support, dar și acele câteva funcții pe care le găseam cam la aceleași scoruri m-au determinat să rămân pe HP. Print-ul de pe mobil va fi tot un ”next step” pentru testare, dar doream să fiu sigur că există suport pentru așa ceva (în momentul achiziției). Și DA, e monocrom, dar mă refeream la faptul că un print de ”albastru” sau ”roșu” nu apare la ”tiparniță” ca un ”galben” sau ”roz” în greyscale. Cel puțin pe o antică HP 1022 cu astfel de experiențe m-am confruntat. Deci contrastul este chiar excelent, contrar temerilor inițiale achiziției.

Aaa ok! Acum am inteles!

Atunci te asteptam cu mai multe teste si de pe mobil. Si daca ai nevoie de ajutor cu ceva, cu mare placere te ajut. 🙂

Client Orange