01-04-2024 09:38 PM - editat 01-04-2024 09:47 PM
Există multe modalități de utilizare a resurselor oferite prin abonamentele / opțiunile PPY pe care ORANGE le oferă clienților săi. Observând diversitatea alternativelor oferite ca pachete predefinite pentru clienții săi de către ORANGE, la o separare nu foarte minuțioasă și nici pretențioasă a modului de utilizare de către fiecare în general al acestor resurse, am constatat că există unele tipare:
3. În cealaltă extremă, ”Profesionistul școlit” consideră că ”vorba multă, sărăcia omului” astfel că utilizează resursele de voce (minute naționale) pentru strictul necesar, iar în rest își desfășoară activitatea compunând/trimițând emailuri, documentându-se și comunicând în scris pe grupuri de chat, pentru a putea oferi SHARE/LIKE, dar și pentru că acesta consideră că ”verba volant, scripta manent”.
4. ”Artistul vizionar”, consideră că o ”poză face cât o mie de cuvinte”, și preferă rețelele de socializare pentru a-și ”promova” și face cunoscută prezența și activitatea proprie. Fire introvertită, înflorește doar la sunetul unei notificări de ”LIKE” oferită pozelor de pe contul său.
5. O tipologie interesantă regăsită printre noi este ”Vedeta din anonimat”. Pentru aceasta, orice vorbă, orice gând este transmis doar VIDEO. Nu este neapărat extrovertit, însă dorește să vadă și să fie văzută de către cel/cea cu care discută, indiferent unde se află: acasă sau în public, în mașină / magazin / instituții publice / alte locații, aceasta va apela permanent video. În acest sens consumă ”date mobile pe pâine”, atât de trei ori pe zi, dar în special între gustările zilei, atunci când are cel mai mult timp pentru a vorbi cu ”oglinda” telefonului său.
6. Închei seria cu ”Artistul de pe scenă”: Acesta utilizează 100% ”resurse de date” și cu greu se poate stăpâni să nu filmeze ceva. Atunci când nu filmează, fie este filmat, fie vizionează un film, bineînțeles online. Dependența de ”online” cu greu îl ține la distanță de ”datele mobile”, de fapt orice variantă (alta decât net nelimitat) i se pare o îngrădire a libertății sale de exprimare.
Nu există neapărat o ”rasă” pură”, fiecare având în funcție de vârsta și provocările vieții câte puțin sau mai mult din fiecare tip de comportament. Personal mă regăsesc printre primele 2-3 tipare: utilizez resurse de voce (minute) dar nevoia de mobilitate mă obligă uneori să utilizez internetul pe telefon, nu doar pe calculator/la birou.
Te simți omis și vrei să completezi lista? Sau vrei doar să confirmi vreo bănuială?
Înscrie a ta părere
Pe topic aici la vedere
Ca să știm cum te numești
În top de te regăsești.
la 01-04-2024 09:52 PM
Eu sunt ”Profesionistul școlit” combinat cu un pic de ”Artistul vizionar”, pt ca ma pasioneaza fotografia si mai postez din cand in cand, daca sunt multumita de "capodopera". Nu sunt in goana dupa like-uri, dar vreau sa arat si altora ce chestii interesante am surprins. Apropos, pe Instagram sunt delfinas2005. 😉
la 01-04-2024 09:57 PM
Mulțumesc @delfinas . Ca o remarcă, mă refeream aici la cei care utilizează resursele în scop personal, pentru ”delectarea” și bucuriile personale. Adică vreau să exclud ”îndatoririle profesionale” de care suntem mulți legați și, inevitabil, obligați să utilizăm într-un anume mod resursele, fie ele chiar și de pe telefon/cont personal.
la 01-04-2024 10:08 PM
Salut!
Și eu sunt ”Profesionistul școlit”. Nu sunt adeptul vorbitului îndelungat la telefon.
la 06-04-2024 10:19 AM
Profesionistul scolit cu colegii, rezolvatorul de dileme cu clientii 🙂
la 08-04-2024 09:10 AM
În funcție de context... înțeleg că te adaptezi cerințelor ”postului” 🙂 În mare parte și la mine ”the same”.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor