anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ransomware-ul Babuk revendică un presupus atac asupra Orange

MihaiC99
Campion

Infractorii cibernetici spun că au „spart” datele Orange duminică, 16 martie, și au furat „toate informațiile legate de orange.com și orange.ro din România”.

atac-cibernetic-hackeri-orange.jpg

Potrivit postării, ransomware-ul Babuk a obținut 4,5 terabytes de informații „foarte detaliate”.

Sursa informațiilor/foto și mai multe detalii pe https://economedia.ro 

Alte surse:

https://cybernews.com/ 

Cybernews a contactat Orange și Comisia Națională Franceză pentru Informatică și Libertati (CNIL) pentru clarificări și va prezenta răspunsurile lor.

Momentan Orange nu a confirmat aceste informații.

Sa sperăm că Orange a îmbunătățit măsurile de siguranță și afirmațiile acestor infractori cibernetici sunt false.

Așteptăm un răspuns oficial și din partea Orange Romania.

1 Soluţie acceptată‚

MihaelaA
Ex Community Manager

Salut tututor! 

Începând de ieri au apărut în online informații despre un atacator care pretinde că ar fi extras date aparținând orange.com și orange.ro.

Până în acest moment, compania Orange nu a fost contactată de către potențiali atacatori și nu a primit solicitări de negociere legate de un potențial incident de securitate cibernetică. Experții noștri au analizat mostrele de fișiere publicate, iar link-ul indicat trimite la aceleași arhive exfiltrate în atacul cibernetic ce a avut loc în luna Februarie.

Colegii monitorizează situația în continuare alături de Grupul Orange și de Directoratul Național de Securitate Cibernetică. 

EDIT: Notificările pe care le primiți sunt transmise în tranșe și sunt personalizate în funcție de recomandările necesare pentru fiecare dintre voi. Vă rugăm să urmați cu atenție indicațiile din notificările primite de voi, deoarece acestea sunt adaptate strict la datele contului vostru.

Vom reveni cu orice informații relevante, dacă va fi necesar.

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

Blue12
Senior

Parca alti operatori ofereau abonamente la 3€ 🤔🤔🤔 si n-am auzit nici de asemenea incidente la ei. Suna bine.

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Viața de lider în telecomunicații 🙂

Victor_7
Junior entuziast

Referitor la asta: schimbare sim nu functioneaza "Eroare, incercati mai tarziu!" si schimbare parola nu functioneaza: ma conectez la cont, dat fiind ca si pot posta acum, parola e buna. Iar cand dau schimbare parola cont: "parola introdusa este incorecta". Dati-o-n m****i ei de treaba!

tot_eu_miki
Începător

Am primit, atat eu cat si sotia, apeluri de pe numerele de telefon de mai jos, iar cand am raspuns am fost intampinati de o voce robotica care ne-a multumit pentru confirmare. Tin sa multumesc si eu Orange Romania pentru implicarea autoritatilor in depistarea celor care folosesc numerele de telefon mentionate mai jos:

apel la data de 18 martie 10:06 (GMT + 01:00), de pe nr: +40758773552

apel la data de 22 martie, de pe nr: +4076081223

apel la data de 23 martie, de pe nr.: +40764013850

MihaelaA
Ex Community Manager

Salut tuturor!

Am văzut că ați specificat notificările primite și ceea ce este nevoie să faceți mai departe. Menționăm faptul că notificările sunt transmise în tranșe și sunt personalizate în funcție de recomandările necesare pentru fiecare dintre voi. Vă rugăm să urmați cu atenție indicațiile din notificările primite de voi, deoarece acestea sunt adaptate strict la datele contului vostru.