anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Locuri minunate de petrecut vacanța în România și aplicații de ajutor în călătorii

Razvan
#StarMember

Un loc ideal și pitoresc de petrecut concediul este "Gradina Zmeilor, locul acela in care sa te refugiezi la finalul saptamanii ca sa cutreieri poteci prin padure. Fara telefon, email-uri sau alte device-uri care sa va perturbe intalnirea cu natura.

Aici nu va veti intalni cu personaje legendare, doar formatiuni geologice care au primit acest nume, cel mai probabil de la sateni.

Unde se afla? Marturie a perioadei Halocene, Gradina Zmeilor se afla pe dealul Dumbrava, in apropiere de satul Galgau Almasului, in judetul Salaj. Altfel spus, face parte din Podisul Somesan, cu doar 10 kilometri pana in orasul Jibou."

http://ideipentruvacanta.ro/calator-in-romania-gradina-zmeilor/?fbclid=IwAR1qLXk_FidDZL7kjo8OtwyhmKBImzrEsvtKCe00gtKxwYvkp3fYE5RO3Go

În această vara, ne-am propus să ajungem iar pe meleaguri maramureșene și datorita acestui loc minunat și pitoresc care se aseamănă foarte mult cu cel din Meteora (Grecia).

46 Răspunsuri 46

Ascary
Campion certificat
Sigur aceasta epidemie va afecta grav turismul. Deja rezervarile sunt anulate,curse aeriene la fel,agentii in care nu mai pune piciorul nici un client. Probabil ca singura modalitate mai la indemana este cum spune si Vio,este sa te sui in masina si sa te duci unde-ti place,pe cont propriu.

Miha_Z
#StarMember
@Vio nici eu nu am vazut Cascada Bigar si mi-ar place s-o vad si sa revad si Cazanele Dunarii. Oricum si anul asta din cauza pandemiei, concediul il vom petrece tot in tara. E bine ca avem o tara superba si multe zone frumoase de vizitat.

Neaplicabil
Cascada Bigar. Acum cativa ani. 🙂 Nu foarte multa apa in momentul ala. Dar a fost fain.

Neaplicabil
Si alte cateva locuri si lucruri frumoase de pe aici de pe la noi. Pentru cei carora le e dor de natura. 🙂

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
E un loc mirific această cascadă. Am fost și eu cu ceva vreme în urmă pe acolo și speram să mai ajung anul acesta, dar în ultima vreme mi s-a cam spulberat speranța! Mulțumim foarte mult de prezentare! Superbe poze!

Razvan
#StarMember

Putem adăuga, complexul geologic de la Racoș, Transalpina și fereastra zmeilor pe listă.

De prin țară. 

1. Ferestra zmeilor, 

2. Izvor Râul Argeș,

3.Cascadă Transfăgărășan,

4 și 5. Vulcan stins, peisaj marțian,

6. Lacul de smarald,

7. Coloane de bazalt

Vio73
Imagini mirifice, Răzvan! Nu știu cum aleg unii să-și petreacă timpul liber în alte țări, când aici avem așa ceva! Mulțumim!

FLo1
#StarMember
Nu vad o imagine de... litoral. Si totusi pentru cei din capitala parca la litoral e lapte si miere.... trist. Si daca e atat de mirific, oare de ce nu ne ingramadim in zone montane ci preferam tot litoralul? Si de ce sa dai 3-400 lei/noapte la litoral romanesc (ca deh, lenesul e invatat cu all inclusive), cand in strainatate cu avion cu tot nu depasesti un cost total de 200 lei/noapte (si nu ma refer la greci sau bulgari care stiu sa puna in valoare turismul, ci la nemti, francezi, italieni etc.)

Vio73
@Flo, eu nu sunt cu litoralul, ci cu muntele. Nu mai departe de acum 2-3 săptămâni am fost chiar pe Transfăgărășan. Pe la mare n-am mai dat din 2015! Sigur, fiecare cu plăcerile lui, iar gusturile nu se discută!

FLo1
#StarMember
@Vio73: Nu era cu referire la tine, ci la autostrada A2 vesnic aglomerata de parca doar pe acolo e ruta catre "bucuriile verii". Anul acesta parca am observat ca o parte din cei care s-au saturat de valea Prahovei (de parca ar fi singura zona de munte), incep sa descopre frumusetile zonei buzoiene.... mult mai aproape de capitala , de altfel.

Ascary
Campion certificat
Există între Râmnicu Sărat și Buzău o pistă de formula 1 pe care am nimerit ieri, din greșeală, în căutarea drumului național care leagă Bucovina de Republica lui Ascary. Bolizii de diferite dimensiuni zumzăie pe acolo din toate direcțiile, ca la Monte Carlo în zi de cursă, poate și pentru că pe acolo nu am văzut polițiști, aceștia fiind direcționați spre sectoare de drum cu adevărat periculoase. Am avut slăbiciunea să dau prioritate unui pieton aflat la intrarea pe o zebră strategic plasată în câmp și am fost ratat / depășit de un TIR bulgăresc venit în viteză mare umplut, probabil, cu castraveți în început de fermentare (altfel neexplicându-mi graba omului cu ceafă groasă). Noroc că cetățeanul, văzând urgia din spatele meu, a rămas pironit pe trecerea de pietoni, cramponându-se de viață și întrebându-se dacă TIRul mă va depăși sau va rata de puțin. A reușit, dovadă această postare. Revenit pe pista de alergare, după ce l-am întrebat cu degetul mijlociu de ce a vrut să mă omoare, am sperat că s-a spart ghinionul. După vreo jumătate de oră însă din față, pe banda opusă, cu 200 de km pe oră și flashuri luminoase a apărut Majestatea sa Regele Șoselei. În față lui un șofer la fel de strălucitor mintal care rula cu 100 de km pe oră pe banda lui, banda din stânga. Eu pe contrasens cu ochii măriți de groază. Regele mă vede și decide, totuși să mă cruțe, drept care întrerupe depășirea pe care o tânjea și începe să frâneze, o idee bună deși cam tardivă, după cum am văzut în retrovizoare. Prin habitaclu conversația decurgea liniștită, atât soția cât și aia mica nerealizând cât de aproape trecuseră cu toții de reuniunea de urgență cu strămoșii. Nu am realizat cât de grav a fost accidentul determinat de acroșarea pomenită că în zece secunde eram la peste un km și ar fi fost periculos să opresc sau să mă întorc. La urma urmei pista de curse de acolo are alte reguli. Dar simt că de ceva vreme șoselele noastre sunt mai periculoase decât Covidul. Sarcasmul la o parte. Era să crăpăm, de 2 ori, ieri doar pentru că toți netoții iau carnet, că nimeni nu oprește aceste curse infernale de pe șosele și pentru că nimănui nu-i pare rău de alții, dacă de sine nu-i pasă...

Vio73
Sunt multe locuri extraordinare, care merită văzute, în toate provinciile istorice ale țării, fiecare dintre ele având specificul său aparte.

Vio73
Căteva poze din zona Moeciu-Cheile Grădiștei, jud. Bv:

Vio73
Dumbrava Sibiului:

DanielaH
Moderator
Am fost săptămâna trecută într-o scurtă vacanță prin țară, ocazie cu care am descoperit 2 aplicații care mi-au fost de mare ajutor și care au contribuit foarte tare la deconectarea și relaxarea mea, dar mi-au îmbunătățit și cunoștințele. Pentru cei care nu ați folosit încă, recomand Sky Map (doar ridici telefonul către cer și aplicația îți afișează toate stelele pe care le vede, denumirile lor și liniile de legătură între stele în cadrul constelațiilor) și Seek (un fel de Shazam care identifică diferite specii de plante și animale - în momentul în care este încărcată o poză, aplicația afișează numele speciei și oferă și alte informații sulimentare despre ea). Am stat destul de mult în natura, prin pădure, și am descoperit o gramadă de plante și insecte pe care nu le mai văzusem și despre care nici măcar nu auzisem. Despre stele nu mai vorbesc, seara eram tot timpul cu capul în nori :) Ambele sunt geniale și pentru copiii pasionați de natură.