anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Locuri minunate de petrecut vacanța în România și aplicații de ajutor în călătorii

Razvan
#StarMember

Un loc ideal și pitoresc de petrecut concediul este "Gradina Zmeilor, locul acela in care sa te refugiezi la finalul saptamanii ca sa cutreieri poteci prin padure. Fara telefon, email-uri sau alte device-uri care sa va perturbe intalnirea cu natura.

Aici nu va veti intalni cu personaje legendare, doar formatiuni geologice care au primit acest nume, cel mai probabil de la sateni.

Unde se afla? Marturie a perioadei Halocene, Gradina Zmeilor se afla pe dealul Dumbrava, in apropiere de satul Galgau Almasului, in judetul Salaj. Altfel spus, face parte din Podisul Somesan, cu doar 10 kilometri pana in orasul Jibou."

http://ideipentruvacanta.ro/calator-in-romania-gradina-zmeilor/?fbclid=IwAR1qLXk_FidDZL7kjo8OtwyhmKBImzrEsvtKCe00gtKxwYvkp3fYE5RO3Go

În această vara, ne-am propus să ajungem iar pe meleaguri maramureșene și datorita acestui loc minunat și pitoresc care se aseamănă foarte mult cu cel din Meteora (Grecia).

46 Răspunsuri 46

DanielaH
Moderator
@FaraUnID, am folosit și eu o aplicație similară, gratuită (Iasi Travel) când am vizitat Iașiul anul trecut și recunosc că m-a ajutat foarte mult. Este o aplicație administrată de municipalitatea ieşeană, disponibilă în română și engleză, și conține informaţii referitoare la cele mai atractive puncte de interes şi evenimente din zonă, servicii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, magazine etc.), dar și ştiri locale. Tot la Iași am descoperit și aplicația Iași City Report, gratuită și ea, care încurajează cetăţenii să transmită diverse sesizări către Primăria Municipiului Iași şi serviciile publice locale. Ați mai folosit și voi astfel de aplicații prin zonele pe unde v-ati petrecut vacanțele în România? Vi se par utile?

MihaelaA
Community Manager
Community Manager
Salut tuturor! Superbe locuri, trebuie neapărat să planificăm un nou roadtrip. Foarte interesante cele 3 aplicații (@FaraUnId și @DanielaH), le voi testa când voi ajunge în Neamț și Iași. Eu folosesc de cele mai multe ori maps.me sau Google Maps pentru stabilirea unui traseu și indicații, iar pentru recomandări de localuri Foursquare.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Google Maps mai folosesc și eu în călătorii! E foarte utilă.

Razvan
#StarMember

Câteva imagini spectaculoase din zona Cascada Călugărița, Lacul Vidraru, Cabana Capra și împrejurimi.

Ciucuras
Cunoscător certificat
Când am văzut pozele chiar m-am gândit la Meteora-Grecia, habar n-aveam ca exista asa ceva în România. Avem o tara frumoasa, chiar foarte frumoasa și este păcat ca nu o cunoaștem. Din păcate nici drumurile nu ne ajuta, nici promovarea nu e pe măsură. Sper sa am ocazia sa ajung și eu acolo. Poate ar trebui sa existe câte o aplicație de promovare turistica pentru fiecare judet/ zona/ regiune. Noi încercăm în fiecare an sa facem măcar o minivacanta in Romania într-un loc nou.

imch
Cunoscător certificat
Dragi colegi de Comunitate, vara asta merg cu familionul in Apuseni. Ceva aplicatie care sa ma ajute pe-acolo stiti? Am cautat eu pe net una alta si mi-am facut o lista de obiective, dar daca as avea totul intr-o aplicatie ar fi super! Sfaturi? Idei?

Razvan
#StarMember
Nu exista aplicație, însă se găsesc multe informații despre ce ai putea vizita pe acolo. Unde mai exact mergeți?

imch
Cunoscător certificat
Pe valea Ariesului, la Garda de Sus. O sa vedem.. Avem in plan ghetarul Scarisoara, Pestera Ursilor, casa memoriala Avram Iancu, poate si Dealul cu melci.. Mai sunt cateva chesti aproape de Scarisoara si Ursi. Pe drum inapoi ne oprim si in Hateg si vrem sa vizitam Castelul Corvinilor si cele doua cetati Sarmisegetusa. Daca ati mai vazut ceva interesant in zona, ascult orice sfat. Mai avem si cateva zile libere pentru un traseu-doua prin munti.

Vio73
Foarte frumoasă zona! Am fost prin vara trecută și mi-a plăcut enorm. Totuși, pe alocuri, calitatea drumului cam lasă de dorit.

Razvan
#StarMember
Daca mergi la Pestera Ursilor, poti sa urci apoi la Padis, apoi sa cobori si sa mergi spre Beius la Pestera cu Cristale. In zona Arieseni, mai poti vizita Groapa Ruginoasa, Cascada Petrahaitesti, Varciorog, mai este si Ghetarul de la Varciorog, cand am fost noi, plouase si drumul inaccesibil.

Miha_Z
#StarMember
@imch pe langa ce ti-a zis @Razvan iti mai recomand Izbucul Tauz, Muzeul etnografic Petrahaitesti, Cascada Pisoaia, poti merge inspre Cluj pe Trans Ursoaia sa vezi si Cascada Valul Miresei, Casa Memoriala Horea. E o zona de vis, de cel putin 4 ori am fost acolo si an de an m-as reintoarce. Efectiv nu te plictisesti, ai multe obiective turistice de vizitat, pesteri, cascade, izbucuri, muzee... Chiar daca semnalul e mai slab la mobil, iti va placea ca te vei relaxa si mai mult si vei uita de tehnologie in detrimentul naturii. Ai facut o alegere buna.

imch
Cunoscător certificat
Multumesc mult de recomandari. O sa caut informatii si o sa facem traseul in consecinta.

Vio73
Zone mirifice, care nu mai au nevoie de nicio prezentare!

Razvan
#StarMember

Semeringul bănățean, cu trenul pe ruta Oravița - Anina, măcar odată în viață.

https://www.infocs.ro/cu-trenul-pe-semmeringul-banatean-de-la-oravita-la-anina-cu-fasanc-si-bal-video/

Vio73
Poate cu ocazia crizei ăsteia provocate de Covid 19, ne mai vizităm mai mult țară! Sunt multe locuri minunate de vizitat. Eu de exemplu, aș vrea să ajung la Cascada Bigăr! Sper să o fac anul acesta!