anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Era tehnologiei. Ce ne facem? De ce laptopurile nu mai au DVD-RW ?

adrian87n
Cunoscător

Era tehnologiei. Wow fantaaastic !  Ce ne facem? De ce laptopurile nu mai au DVD-RW ?

CD-urile, DVD-urile, ce facem cu ele, le pensionam?  

Staaai......, stiu ce o sa zici, " ia-ti frate un DVD-RW external cu USB , legi la laptop si ai rezolvat problema ". Fair enough. Corect. Dar hai sa vedem putin si dincolo de prima reactie tipica si normala... 

Oare voi v-ati intrebat de ce s-au scos DVD-RW / CD-RW ???

Motivul din spatele cortinei.... 

Uite, hai sa iti dau o problema simpla : Eu prefer si CD-urile si DVD-urile pt a pastra fotografiile/videoclipurile... Am si Cloud Nelimitat, dar sa zicem ca daca, independent de mine, se sterg fisierele de acolo, cine raspunde ? Le poti recupera ? Iti asumi un risc de a le pierde in caz de orice s-ar intampla.. exista backup pentru restore la cloud ?

Sunt foarte curios, voi ce parere aveti? 

10 Răspunsuri 10

MihaiC99
Cunoscător

Salut,

SSD-urile externe oferă o soluție modernă și eficientă pentru stocare, înlocuind DVD-urile și CD-urile, care sunt greu de scris și se degradează în timp. În schimb, un stick USB poate stoca TB de date, fiind compact și ușor de transportat – îl poți avea mereu la tine, fie în buzunar, fie ca accesoriu. Mai mult, renunțarea la discuri contribuie și la protejarea mediului.

delfinas
#StarMember

Sa fie cat mai subtire si mai usor laptropul. Nu mai tii teancuri de CD-uri, DVD-uri, stochezi si stergi/adaugi orice pe un stick de memorie sau un HDD/SSD portabil.

Pololică
#StarMember

Facem acelasi lucru ca la flagship-uri: renuntam la ele. Desi prefer stick-ul (cu un plus pentru capacaitate si portabilitate), parca un CD/DVD original cu un album muzical sau un film nu ar fi de lepadat.

Din ce vad, se trece carte dispozitive cat mai portabile (si mai mici fizic) cu stocare mare. Sincer, ca solutii pe termen lung cred ca va ramane stocarea in cloud. Un stick este usor de carat intr-un buzunar, dar, daca nu este de calitate, ca orice produs, la un moment dat va da eroare citire sau scriere (la fel si SSD-urile).

Teoretic, HDD-urile ar fi o solutie mai buna. In cazul in care se strica mecanismul de miscare al platanelor, se poate desface si schimba (motorul).

MihaiC99
Cunoscător

Daca datele sunt importante este recomandat sa utilizezi atât stocarea pe un HDD/SSD local cât și în Cloud.

Un laptop dotat cu un DVD-RW implica costuri mai mari pentru producător, in schimb unul fara poate duce la îmbunătățirea designului (mai subțire, mai mult spatiu pentru alte componente).

Este o situație câștigătoare atât pentru client cat și pentru producător (mai ales pentru producător).

Putem privi și la decizia de eliminare a încărcătoarelor pentru telefoane. Este in avantajul clientului?

Continuam sa protejam mediul.👍

FLo1
#StarMember

Păstrarea permanentă e mai ok la purtător, pe suport HDD (disc cu platane). În cloud, fără conexiune, vei fi privat de ele chiar când crezi că sunt la un click distanță. Pe de altă parte, SSD este o memorie cu un număr limitat de cicluri de scriere și o mai mare volatilitate vs. HDD. Am luat SSD de 4TB crezând că va fi mai bine pentru păstrarea datelor, dar am sfârșit cu date pierdute și produs dat la retur. Cauza: datele copiate nu mai puteau fi accesate.

Însă da, discurile optice nu sunt o soluție "long life". Am discuri de acum 20de ani care s-au exfoliat în timp: deci dacă nu se zgârie, poate să se exfolieze și să nu mai poată fi citit. 

Anca07
#StarMember

Buna @adrian87n 

Ceea ce povestesti tu, se numeste evolutie😊

De aceea e bine ca nu mai avem laptopuri ce au dvd-wr incorporat, si am trecut la next level, HDDuri externe/DVD-WR extern, etc. 

Personal, iti recomand sa nu pastrezi foarte mult timp CD/DVD-uri cu date importante pentru tine, deoarece, dupa un anumit timp devin inaccesibile (proprie experienta).

Si eu sunt melancolica, de ex imi aduc aminte cu drag, cand mergeam sa printez un document de pe floppy disc:) insa in acelasi timp ma bucur de evolutie si de tot ceea ce vine odata cu ea🥂

Zile cu soare sa ai!🌞

adrian87n
Cunoscător

si din toate variantele, care este cea mai buna , cea mai optima ? pentru ca vreau sa descarc to Google Cloud-ul de video si poze 280 Gb  si sa il am offline la indemana dar sa ramana pe un suport care cu timpul nu se deterioareaza, oricand vreau eu sa nu stau cu emotii ....

Degradarea fizica (naturala) este existenta la toate dispozitivele. Personal, as recomanda un HDD traditional si verificare la anumite intervale. Am doua HDD-uri de peste 10 ani de utilizare aproape zilnica si nu au patit nimic, dar si doua care au dat ratee dupa 5 ani (nu mai erau citite platanele) la o utilizare mai mult sau mai putin modesta.

Nu exista garanție pentru niciun dispozitiv.

Cel mai bine le stochezi pe mai multe dispozitive, inclusiv online.

Am și acum evenimente salvate atât pe DVD cat și pe HDD/SSD/USB stick.

In ceea ce privește DVD-urile, nici nu știu dacă mai sunt ok (nu mai am niciun dispozitiv le care sa le testez).

Momentan folosesc pentru stocare doua HDD-uri și un SSD.

Ca variantă de "arhivă", pentru siguranță  eu am mers pe HDD 4TB marca WD. Mai sigur și utilizez chiar 3 bucăți (2 HDD de mai bine de 10 ani, nu am probleme cu ele), iar altul de nevoie.... luat de 2 ani: celelalte erau pline :))))