la 14-09-2023 11:32 AM
trebuie sa fii mereu cu ochii pe competitie si ofertele lor... riscul de a pierde clienti devine aproape ceva normal..
Pana si Vodafone, ai zice ca au luat-o pe ulei, dar au oferte bune si ei... Oare ce se intampla doctore... ?
15-09-2023 10:14 AM - editat 15-09-2023 10:16 AM
M-am referit la site-uri GSM (de telefonie mobilă).
15-09-2023 10:17 AM - editat 15-09-2023 10:19 AM
eu sincer, iarta-ma , dar nu prea inteleg ce ai vrut sa zici numai daca nu detaliaezi umpic mai mult, ca....pai sunt deja site-urile www.digi.ro si www.orange.ro si www.vodafone.ro ce alte site-uri?
cum sa pui site-uri prin tara, e un site valabil pt toata lumea,, www.orange.ro , nu ?
15-09-2023 10:18 AM - editat 15-09-2023 10:21 AM
În contextul actual, am făcut referire la piloni (stâlpi) de telefonie mobilă ca să vorbesc pe aceeași limbă.
Se mai zice și site-uri GSM, dar nu toți înțeleg că de fapt sunt piloni.
15-09-2023 10:50 AM - editat 15-09-2023 11:00 AM
de fapt sunt relee de semnal GSM. asa li se zice, asa e in limbaj. un site, este un website : World Wide Web www. iar acele deviceuri sunt : antene / relee de semnal GSM , asta daca ne referim la acelasi lucru..
pilonul (stalpul) e de fapt structura pe care sta prins releul GSM, device-uri de semnal gsm. e o mica diferenta intre ele. bine , cred ca merg impreuna nu : pilonul si releul de semnal GSM, dar site gsm e un website ca si www.orange.ro.. asta nu are de a face cu releele de semnal gsm..
https://ro.wikipedia.org/wiki/GSM
Drept consecință, releele GSM, numite și „stații de bază”, care au antenele în poziții fixe pe stâlpi la sol sau pe clădiri mai înalte, trebuie să fie numeroase, împânzind astfel mari suprafețe, de ordinul unor întregi zone metropolitane și chiar și mai mari, tinzând cu timpul spre acoperirea completă a țărilor.
Zonele globului în care în general rețeaua GSM nu pătrunde sunt:
Arhitectura unei rețele GSM
Fiecare releu GSM deservește doar o mică suprafață, mai mult sau mai puțin rotundă și cu diametrul de cca 8 – 10 km, numită „celulă”. Dacă posesorul telefonului mobil se deplasează (de ex. călătorește cu mașina), sistemul îl „pasează” de la un releu la altul, urmărindu-l peste tot unde se află. Dacă la trecerea în altă celulă (teritorială) posesorul tocmai vorbește la telefon, convorbirea sa nu este întreruptă și nici măcar deranjată.
la 15-09-2023 10:56 AM
Sunt foarte bune explicațiile oferite de tine.
Mulțumesc, Adrian!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor