la 14-01-2026 10:13 AM
Salut tuturor și un an nou fericit!
Continuăm seria de articole dedicate antreprenorilor și astăzi vorbim despre avantajele sistemului Wi-Fi Mesh pentru lucrul remote.
Indiferent dacă lucrați într-un spațiu de birouri dedicat sau de acasă, o conexiune stabilă la Internet este cheia succesului pentru orice antreprenor. Videoconferințele, aplicațiile de gestiune, plățile online, lucrul în cloud sau comunicarea cu clienții, toate acestea depind de calitatea rețelei. Totuși, mulți au observat că viteza Internetului poate fi diferită de la o cameră la alta sau între conexiunea prin cablu și cea prin Wi-Fi, iar acest lucru ridică întrebări firești.
În acest articol vom explica pe scurt de ce apar aceste diferențe și cum poate ajuta un sistem Wi-Fi Mesh la obținerea unei acoperiri mai bune în spațiile de lucru cu mai multe camere.
Un singur router pierde din putere pe măsură ce ne îndepărtăm de el sau semnalul trece prin pereți groși. Mesh adaugă „noduri” suplimentare care preiau semnalul și îl distribuie inteligent, astfel încât să permită o acoperire bună în orice încăpere.
În multe locuințe există locuri unde semnalul Wi-Fi aproape dispare: colțuri îndepărtate, birouri amplasate în camere secundare, mansarde, demisoluri etc. Mesh completează aceste zone, astfel încât laptopul să poată menține o conexiune stabilă oriunde ne-am afla.
Spre deosebire de repeaterele clasice, Mesh creează o singură rețea. Ne putem muta dintr-o cameră în alta fără să pierdem conexiunea sau să fie necesară reconectarea manuală.
Dacă lucrați în Teams, Zoom, Gmail, drive-uri partajate sau aplicații de facturare, aveți nevoie de stabilitate. Mesh nu doar extinde semnalul, ci distribuie traficul mai eficient, astfel încât să asigure o experiență fluidă chiar și când sunt mai multe dispozitive conectate simultan.
Dacă astăzi lucrați din dormitor, iar mâine din living, Mesh menține aceeași calitate a conexiunii oriunde alegeți să puneți laptopul, ceea ce contează enorm pentru antreprenorii care își adaptează spațiul de lucru în funcție de zi.
În concluzie, dacă vreți să vă faceți munca de acasă mai ușoară și mai eficientă, vă recomandăm să aruncați o privire și la soluțiile gândite special pentru antreprenori care lucrează remote. Găsiți mai multe recomandări utile aici
la 14-01-2026 10:28 AM
Mulțumim pentru topic. Informatii utile pentru oricine lucrează remote și vrea o conexiune stabilă.
la 14-01-2026 10:40 AM
Informația este foarte utilă, însă aș adăuga un aspect important legat de tipul și brandul echipamentelor utilizate, acestea având un impact semnificativ asupra performanței. Pe piață există echipamente mesh cu prețuri de 60–150 de euro care pretind că oferă aceleași funcționalități ca soluțiile din gama 300–500 de euro. Evident, pentru utilizatorii fără cerințe ridicate sau pentru un home user obișnuit, echipamentele din categoria low-cost pot satisface cerințele minime. Totuși, diferențele de calitate, stabilitate, scalabilitate și performanță devin evidente în scenarii mai complexe sau cu trafic intens.
la 14-01-2026 10:41 AM
Salut!
Pentru clienți sau doritori as adăuga in discuție si diferența între Mesh Wireless și Mesh prin Fir (Wired/Ethernet Backhaul)
la 14-01-2026 10:48 AM
Eu am ales Mesh-ul prin cablu pentru că a fost cea mai la îndemână soluție pentru mine și sunt mulțumit: conexiune bună în toată casa, fără întreruperi.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor