anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce Digi Romania va distruge dominatia Orange-Vodafone

Anonim
Neaplicabil

In lumina recentelor evenimente marca Orange
pot sa spun cu tarie ca Digi va multumeste pentru ca ati apasat la maxim pedala acceleratiei privind portarile catre ei. Deja se intampla de prea mult timp si de prea multe ori ca sa imi mai aduc aminte exact datile de cate ori ati recurs la acest gen de inselatorii si, pana la urma, metoda voastra de a va arata dispretul fata de clientii pe care ii aveti. Intai ii momiti cu oferte la contracte, iar dupa scurt timp ii scui0pati in gura. Numai anul trecut, Digi a primit prin portare peste 700.000 numere.

Romanii incep sa se trezeasca din somnul prostiei (desi inca e prea adanc acest somn), astfel ca la statisticile de anul trecut, Orange avea pe fix o cota de piata absolut jenanta, de doar 15%, urmata de Vodafone cu numai 10%. Digi avea o cota de piata de peste 70% - o diferenta colosala care creste fara oprire.
Printre principalele avantaje majore pe care le pot enuma rapid la Digi fata de concurenta sunt urmatoarele:

- suport tehnic 24/7/365, fara costuri suplimentare, fara sunat la stelute, numere speciale, doar daca e o anumita zi a lunii samd

- cea mai extinsa acoperire de fibra si mobil din Romania, indiferent de ce zic unii sau altii

- Digi este singurul operator din tara care instaleaza microcelule pentru toti clientii, inclusiv in localitati mici, fara a face nicio diferentiere intre clientii PJ si PF

- au cel mai mare numar de antene active

- acoperirea 5G a crescut masiv si abia acesta este inceputul

- nu face RAN sharing cu nimeni

- au cei mai multi angajati proprii cu care chiar poti discuta chestii tehnice
- sunt cei mai corecti in relatia cu clientul, nu modifica tarifele peste noapte si nici nu factureaza la un curs valutar preferential

- cele mai bune servicii fixe din tara, cu cel mai mic timp de raspuns

Acestea sunt doar cateva din principalele motive pentru care nu voi parasi niciodata Digi si care, cu siguranta, vor distruge Orange in anii urmatori, asa cum a distrus Telekom-ul care acum este aproape inexistent si acum a venit dupa Vodafone, iar urmatorul stim deja cine va fi...

134 Răspunsuri 134

Exact, asa este și asa s-a ajuns, din pacate. Digi are monopol pe partea fixa, iar Orange și Vodafone nu prea par interesate asa de mult de partea asta. Speram ca pana la urma Orange și Vodafone sa se trezească și sa înceapă sa investeasca și pe partea fixa, ca altfel, cu Digi având monopol pe partea asta, nu iese nimic bun...

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Orange se extinde pe partea fixă, dar nu atât de mult cât să ajungă din urmă Digi, care are totuși o vechime considerabilă pe acest segment. De exemplu, la mine, în Argeș, s-a extins aproape în toate localitățile rurale, în doar câțiva ani.

Asa este, dar lucrurile merg prea greu și în ritmul greoi cu care se extinde, vad ca orașele le cam lasă la urma, se concentrează mai mult pe zonele rurale. Totuși orașele ar aduce mai mulți clienți, ar trebui sa meargă în paralel cu ambele, urban și rural, sa se miște mai repede și sa îmbunătățească rețeaua unde sunt probleme, nu cum fac acum, ca în ritmul asta nu ii ajung ei pe Digi prea curând...

Nu înțeleg cum poate Orange să îi ajungă pe Digi, doar daca Digi se oprește (stagnează).

Digi la rândul său se extinde.

Daca Orange ar fi mai interesați și ar investi mai mult și mai repede pe partea fixa, i-ar ajunge pe Digi. Orange e o companie mai mare, mai puternica, cu buget mai mare și cu mai mult potențial decât Digi. Dacă vor, pot. Cum a făcut de exemplu Vodafone în Germania cu fibra optica, a făcut rețeaua repede, s-a extins și sunt cei mai buni pe partea fixa de acolo, asa ar putea face Orange și Vodafone și la noi. Dar stai, ca noi nu suntem Germania, la noi nu prea exista interes și suntem mereu ultimii la toate...

Digi are ceva ani avans.

Investițiile ar trebui sa fie enorme.

Da, asa este, iar investițiile se pot face. Și mai ales ca Orange are și rețeaua fostului Telekom fix, care are și ea acoperire și ar trebui îmbunătățită unde nu merge cum trebuie. Eu cred ca nu sunt interesați asa de tare de partea fixa, pentru ca cine este interesat de ceva, rupe munții și tot face ce și-a propus și își atinge obiectivele. De exemplu, Digi rupe băncile, se inglodeaza în datorii și tot extinde rețeaua fixa. Dacă poate Digi, poate și Orange, iar Orange la calibrul lui nu cred ca are nevoie de împrumuturi de la bănci. La noi totul merge greu și nu prea există interes, din pacate...

Din păcate, știu asta pe propria piele... Nu pot vedea diverse canale TV tocmai ca Digi nu vrea sa le bage. Ma mai salvează Orange TV Go (parțial). 

Da, e nasol, din punctul meu de vedere Digi sta mai rău la partea de televiziune. Eu am internet prin fibra de la Digi, dar nu am luat și televiziunea lor, am preferat sa rămân cu televiziunea prin satelit de la Orange care mi se pare mai buna, mai ales selecția posturilor TV. Iar ca pret, tot pe acolo m-ar fi ajuns ambele la 3 televizoare...

Nu stiu daca sa rad sau..., dar cica se ofera ce se cere. Desi Animal Planet (printre altele) s-a cerut destul de insistent, tot nu-l baga. Tot o tin ca ofera ce-si doresc clientii (fotbal, handbal, formula 1...). Norocul meu cu TVR Sport care ofera Cupa Mondiala la Bob (stii, sportul ala de iarna unde avem singura medalie olimpica (bronz) din toate sporturile hibernale, si in care, totusi, participam anual si ne incadram, de obicei, in primele 10-15 natiuni? Da, anul asta avem doua echipaje de bob 2 in primele 20, cu ceva sanse sa mai urce al treilea echipaj (juniori) pe 25 pe cand folbalul... (cate boabe a dat Manchester aseara?).

Sincer, sper ca NetCity (aia cu cablajele prin pamant) sa se extinda mai repede. Chiar e nevoie de concurenta si pe partea fixa.

Asta cu se oferă ce se cere e vrăjeală, Digi fiind o rețea ieftina, nu baga posturi ca să nu dea bani. Demult se cer multe posturi pe care ei nu le au în grila, dar nu le baga. Măcar pe partea de sport stau bine, cred ca mai bine ca restul. De exemplu, mie Digi Sport mi se pare mai bun decât Prima Sport. Și da, ar trebui sa promoveze și ei și alte sporturi, cum ar fi bob-ul, inafara de cele clasice...

Ar fi super ca NetCity sa se extindă cât mai mult și cât mai repede, este esențial sa fie concurenta și pe partea fixa. Mai vrem și altceva, nu doar Digi...

vladut12am
Cunoscător certificat

La mine, în mediul rural, există și Orange, care a instalat rețeaua de fibră optică acum 3 ani, odată cu preluarea fostului Romtelecom/Telekom Fix. Totuși, puțini locuitori s-au abonat la serviciile lor din cauza tarifelor considerabil mai ridicate comparativ cu cele ale Digi. Deși internetul fix oferit de Orange este superior, având viteze maxime de până la 2100 Mbps, față de 940 Mbps cu Fiberlink Gigabit Popular de la Digi, majoritatea oamenilor preferă prețul competitiv al Digi, în detrimentul beneficiilor oferite de serviciile Orange de TV și internet.

Apropos de semnal ca zona...stau in sectorul 5 BUC...si tot slab ca semnal..3 sau 4 linii la telefon,Un releu sau chiar o statie  mai de doamne ajuta nu ar strica..la 4 abonamente(141lei)zic ca sufar de pacaleala!

La nivel macro, se aplica expresia "paguba in ciuperci". La nivel micro, insa, concluzia depinde de clienti. In principiu, un furnizor mic (local) ar putea raspunde mai repede la probleme tehnice tocmai datorita ariei mici pe care o acopera.

Robert-Web
Junior

Digi raspunde solicitarilor dupa 2 saptamani, am retras serviciile lor si de pe persoana fizica si de pe firma. Serviciile lor sunt bune, dar angajatii lasa mult de dorit.