anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce Digi Romania va distruge dominatia Orange-Vodafone

Anonim
Neaplicabil

In lumina recentelor evenimente marca Orange
pot sa spun cu tarie ca Digi va multumeste pentru ca ati apasat la maxim pedala acceleratiei privind portarile catre ei. Deja se intampla de prea mult timp si de prea multe ori ca sa imi mai aduc aminte exact datile de cate ori ati recurs la acest gen de inselatorii si, pana la urma, metoda voastra de a va arata dispretul fata de clientii pe care ii aveti. Intai ii momiti cu oferte la contracte, iar dupa scurt timp ii scui0pati in gura. Numai anul trecut, Digi a primit prin portare peste 700.000 numere.

Romanii incep sa se trezeasca din somnul prostiei (desi inca e prea adanc acest somn), astfel ca la statisticile de anul trecut, Orange avea pe fix o cota de piata absolut jenanta, de doar 15%, urmata de Vodafone cu numai 10%. Digi avea o cota de piata de peste 70% - o diferenta colosala care creste fara oprire.
Printre principalele avantaje majore pe care le pot enuma rapid la Digi fata de concurenta sunt urmatoarele:

- suport tehnic 24/7/365, fara costuri suplimentare, fara sunat la stelute, numere speciale, doar daca e o anumita zi a lunii samd

- cea mai extinsa acoperire de fibra si mobil din Romania, indiferent de ce zic unii sau altii

- Digi este singurul operator din tara care instaleaza microcelule pentru toti clientii, inclusiv in localitati mici, fara a face nicio diferentiere intre clientii PJ si PF

- au cel mai mare numar de antene active

- acoperirea 5G a crescut masiv si abia acesta este inceputul

- nu face RAN sharing cu nimeni

- au cei mai multi angajati proprii cu care chiar poti discuta chestii tehnice
- sunt cei mai corecti in relatia cu clientul, nu modifica tarifele peste noapte si nici nu factureaza la un curs valutar preferential

- cele mai bune servicii fixe din tara, cu cel mai mic timp de raspuns

Acestea sunt doar cateva din principalele motive pentru care nu voi parasi niciodata Digi si care, cu siguranta, vor distruge Orange in anii urmatori, asa cum a distrus Telekom-ul care acum este aproape inexistent si acum a venit dupa Vodafone, iar urmatorul stim deja cine va fi...

119 Răspunsuri 119

Nu stiu ce infrastructura au prin SUA, dar tin minte ca eram la AT&T si nu aveam semnal in multe zone din orasele mari, intre orase era si mai slab, iar fibra si viteze decente erau doar in unele zone. Majoritatea zonelor (in special rurale) erau fericite daca aveau DSL. 🙂
Per ansamblu, cred ca noi stam MULT mai bine decat americanii la internet de viteza mare si acoperire retele mobile.

Pentru infrastructura mobila:

https://coveragemap.com/

Pentru infrastructura fixa: in orasele mari exista fibra, cu cat de departezi (spre rural), "cupru" este predominant sau routere prin cartele SIM. Sunt mostenirile Bell (in cea mai mare parte).

Da, asa era atunci, acum noi am cam rămas în urmă. Vad ca la ei s-au mai schimbat lucrurile. Ma uitam la acoperirea lor, viteze de internet și ce oferă și vad ca stau mai bine ca noi și ținând cont de ce suprafață au ei. Acoperire 5G în peste 50% din suprafața acoperita per total, noi avem 5G doar în vreo 18 orașe prin centru și atat. Viteza la internetul mobil vad ca este buna, în medie puțin mai mare decât la noi, fibra cu acoperire ok și viteze de la 300 mbps la 10 gbps. Am văzut ca au chiar și 20 și 40 gbps în unele zone. T-mobile testează mai nou telefonia mobila normala care primește semnal de la sateliții Starlink. Au și Starlink-ul care pentru ei este mai accesibil, ținând cont de veniturile lor și nivelul de trai. Echipamente, routere...etc. mai bune care la noi nu sunt. Au și mai multe rețele, iar concurenta este mai mare. Nu știu, părerea mea este ca ei stau mai bine ca noi, bineînțeles raportat și la suprafața foarte mare a lor și la cât din ea este acoperita...

Razvan
#StarMember

Adevărul este că nici eu nu am semnal 4G/5G indoor la Orange în sectorul 5, la Telekom am 4G+ și 5G, iar 4G-ul lor este mult mai bun ca 3G-ul de la ORO. 

arsradu
#StarMember

Si 6310i-ul meu se tine bine. 😄 Pe post de telefon secundar. Imi pare rau ca niciun operator nu mai suporta protocolul WAP GPRS. M-as fi bucurat sa pot deschide macar un site WAP de acum multi ani. Dar cel mai probabil nu mai e niciunul oricum. Good old times. 🙂

arsradu_0-1709011753185.jpeg

Client Orange

Wow, ce fain e. Alta legenda. Era telefonul din mașinile de lux. Caut și eu modelul asta într-o stare buna. Site-urile wapp, ce vremuri faine...

Da, 6310, si varianta cu "i" la coada erau telefoane din gama "business". Eu l-am luat pe al meu de pe OLX, dar da, sunt din ce in ce mai putine in stare buna. Iar cele care sunt in cutie, si reconditionate...sunt la niste preturi de cred ca nici noi nu costau atat. Arata bine, nu zic nu, dar cu toata nostalgia, mi se pare un pret de specula, si eu unul am preferat sa mai caut.

Dar sunt si la preturi decente. Poate sa trebuiasca investit intr-o carcasa, si poate o baterie. Evident, ideal ar fi o carcasa originala. Dar nu mai gasesti asa ceva pe nicaieri.

L-as fi luat de nou, dar cand a fost in voga, nu mi-l permiteam, si acum cand poate ca mi l-as permite, nu se mai fabrica, si nu mai poti face mare lucru cu el. E un telefon pentru nostalgici, si un telefon de colectie intr-adevar. E un telefon excelent pentru functiile de baza. E un telefon in adevaratul sens al cuvantului. Nu un calculator portabil. Ai receptie buna, baterie, SMS, chiar si chestii mai "fancy" cum ar fi trimiterea de contacte prin BT si binenteles, traditionalul Snake II. Si nu trebuie sa-l trimiti in service daca vrei sa-i inlocuiesti bateria. Iar daca vrei sa-l desfaci, nu-ti trebuie decat o surubelnita si un pic de atentie. Telefonul asta (si nu numai) e mai modular decat multe alte telefoane aparute dupa el. :))

Client Orange

Asa este, atunci erau foarte scumpe, doar cei cu bani si-l permiteau. In vremurile alea erau multe telefoane superbe la care doar visam si nu mi le permiteam. Acum ca mi-as permite cam orice telefon, nu prea ma mai atrage nimic, toate mi se par doar niste telefoane plictisitoare care nu mai aduc nimic nou si nu prea mai evolueaza. Atunci fiecare telefon evolua de la an la an, acum totul cam stagneaza. De asta am si ramas la un Huawei Mate 20 Pro din 2019, dar care se cam cere schimbat deja, e cam obosit. Erau niste telefoane la care doar visam atunci la vremea aia, Nokia N8, Nokia N90, Nokia N96, chiar si Nokia 5800, dar erau prea scumpe, din pacate... Frumoase vremuri mai erau atunci, acum s-au stricat. Pacat... Arata foarte bine telefonul tau si este foarte bun si in starea in care este, nu prea ai nevoie de altul. Si avea si functii de top pentru vremea lui. L-ai prins foarte bine pe asta, o sa caut si eu unul ca al tau, e foarte tare. Atunci telefoanele erau telefoane adevarate, nu ca porcariile din ziua de azi...

Raul89
Junior entuziast

Orange vă crede fraierii, renunțați toți să de-a faliment 😏

Screenshot_20240302_211057_com.duckduckgo.mobile.android.jpg

Anonim
Neaplicabil

Falimentul Orange nu ar fi benefic pentru nimeni deoarece trebuie sa existe concurenta pe piata.

Trebuie sa avem cel puțin 4 furnizori pe piata că de nu preturile vor creste și mai mult.

Anonim
Neaplicabil

Cât mai durează aceasta distrugere a dominației Orange - Vodafone?

Acum serios e greu sa distrugi dominația Orange mai ales pe partea de date mobile.

Raul89
Junior entuziast

Screenshot_20240302_210329_com.duckduckgo.mobile.android.jpg

Screenshot_20240302_210128_com.duckduckgo.mobile.android.jpg

  abonamente decente la Digi .

Și nu sunt francezii 😉

Eee, eu am oferta și mai buna, 25 lei 1 Gbps de la Digi, pe rural, ca stau exact lângă oraș și merge blana internetul. E greu de bătut oferta asta. Și am rămas pe televiziunea full de la Orange si cu 3 receivere pentru ca îmi place mai mult selecția de posturi. Am și o oferta buna de câțiva ani. La Digi, televiziunea full cu 3 receivere m-ar fi ajuns tot pe acolo ca pret, iar dintre cele 2 o prefer pe cea de la Orange...

nu ma refer la internet fix  .... "linkurile" sunt de prepay sau abonamente  la retele mobile  care sunt sensibil mai mari decat ce se ofera in alte tari nu numai in UK  

ce vreau sa zic (ca sa ne intelegem) este faptul ca "inca" in RO  oferetele de prepay sau abonamente sunt foarte mici la orice retea  fata de de ce "vinde" in UE  la retelele mobile .