anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum să ștergi rapid fotografiile duplicate de pe telefonul mobil

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Cred că ni se întâmplă frecvent tuturor să facem mai multe poze cu același cadru pentru a obține cea mai bună poză, dar apoi uităm să ștergem ce nu ne-a plăcut. Știu sigur că mie mi se întâmplă des acest lucru, în special când călătoresc :))

 

Rezultatul? Galeria telefonului nostru mobil se umple cu imagini duplicate, ceea ce ne face să pierdem multă memorie de stocare. Acesta este unul dintre motivele pentru care este recomandat să avem o galerie cât mai “curată” și să eliminăm toate fotografiile duplicate. Desigur, este ceva ce putem face și manual, dar ar fi o muncă obositoare și ar dura foarte mult timp. Din fericire, există aplicații care ne permit să o facem mult mai rapid:

 

Google Files 

Managerul de fișiere Google are mai multe funcționalități pentru a rezolva această problemă foarte rapid și ușor. În plus, nu numai că este capabil să găsească fișierele duplicate în galeria noastră foto, dar analizează și găsește orice duplicat sau fișier nedorit pe care le-am primit pe WhatsApp sau Telegram. 

 

Prima dintre funcționalități ne permite să ștergem de pe telefon toate acele imagini și videoclipuri care au fost deja salvate în cloud în Google Photos . Acest lucru ne ajută să eliberăm memorie, păstrând doar imaginile care sunt deja încărcate în cloud. 

 

A doua opțiune facilitează găsirea fișierelor media duplicate. Google Files analizează dimensiunea și data fiecărui fișier în parte pentru a verifica dacă sunt aceleași, chiar dacă fișierele au nume diferite. 

 

Odată ce fișierele duplicate sunt găsite, trebuie doar să apăsăm „Select and release” de pe cardul „Duplicate files”. 

 

 

Remo: Duplicate Photos Remover

Remo este o aplicație disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS și este gratuită. Are o interfață simplă și atractivă cu care putem găsi și elimina toate fotografiile duplicate în doar câteva minute. 

 

Pentru a șterge fotografiile duplicate cu această aplicație trebuie să deschidem și să facem click pe opțiunea „Scan”. În acest moment, dacă nu am folosit niciodată aplicația, va trebui să îi acordăm permisiunea de a accesa galeria din telefon. Durează câteva secunde sau minute, în funcție de cât de multe sau puține imagini avem acolo. 

 

Când scanarea galeriei s-a finalizat, vor fi afișate toate fotografiile duplicate. Pentru a șterge dublurile va trebui doar să apăsăm butonul „Select All” , care apare în colțul din dreapta sus, apoi opțiunea de ștergere și confirmare a selecției. La fel de bine putem selecta fiecare imagine separat, folosind butonul care apare în colțul din dreapta jos al imaginilor. 

 

Voi cum procedați când vreți să faceți “curățenie” în galeria de fotografii? Ne recomandați și alte metode?

4 Răspunsuri 4

mihai_13
Maestru
Eu incerc sa evit pe cat posibil sa instalez o aplicatie (m am saturat de ads;)) si selectez folderul cu poze de exemplu si le sortez dupa dimensiune - cele duplicat se aseaza in ordine consecutiva obligat fortat 🙂 si selectez manual dublele apoi delete ..

Ciucuras
Cunoscător certificat
Eu le șterg manual. Din cand în cand fac curățenie și șterg duplicstele, ce nu a ieșit bine, ce nu vreau sa păstrez. Bineînțeles că îmi scapa. Într-adevăr îți ia mult timp sa faci asta. O sa încerc sa folosesc aplicațiile prezentate. Mulțumim frumos

Vio73
#StarMember
Și eu le șterg manual manual, atât cât pot și le observ. Acum, fiecare folosește metodele care i se pare cele mai la îndemână. Mulțumim foarte mult pentru metodele prezentate!

Zarusul
Junior
Manual , un pic mai costisitor si mult timp pierdut :)))