anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum recuperez fotografiile șterse de pe un smartphone cu Android?

DanielaH
Moderator

Dacă tocmai v-ați necăjit pentru că ați șters sau a dispărut din greșeală una sau mai multe fotografii importante din galeria voastră de pe mobil, nu trebuie să vă  faceți prea multe griji, pentru că există soluții.

Un lucru important de știut este că, chiar dacă apăsați butonul „Delete (Șterge)”, fișierele nu dispar complet sau definitiv de pe mobil. Primul lucru recomandat în  încercarea de a recupera o fotografie ștearsă este să deschidem „Trash (Coșul de gunoi) ” din Galerie pentru că este foarte probabil să fie încă acolo și s-o putem restaura.

Dacă acest “truc” nu funcționează, înseamnă că a trecut prea mult timp de la ștergerea ei și atunci recuperarea se poate face folosind aplicația Google Photos.

Iată pașii care trebuie parcurși:

• deschideți aplicația Google Photos
  • în bara de jos a ecranului faceți clic pe „Library (Bibliotecă”)
  • accesați butonul „Trash (Coșul de gunoi) ” al galeriei de imagini și acolo veți găsi pozele șterse
  • pentru a recupera o fotografie ștearsă trebuie doar să țineți apăsat pe ea până când imaginea se va selecta, apoi faceți click pe opțiunea „Restore (Restaurare)”
  • verificați apoi din nou galeria  pentru că fotografia va reveni la locul ei în câteva secunde

Mai trebuie ținut cont doar de câteva condiții:

Dacă ștergeți fotografii sau videoclipuri pentru care s-a făcut backup în Google Photos, acestea vor rămâne în coșul de gunoi timp de 60 de zile.

Dacă nu se face backup pentru o poză și ea este ștearsă de pe dispozitiv (Android 11 sau o versiune ulterioară), acesta va rămâne în coșul de gunoi timp de 30 de zile.

Vi s-a întâmplat să ștergeți poze și apoi să constatați că vreți să le recuperați? Cum ați procedat?

Dacă știți și alte metode, vă invităm să le împărtășiți cu noi în rubrica de comentarii.

Weekend frumos tuturor!

DanielaH_0-1718351052443.png

20 Răspunsuri 20

DA, corect. Însă activitatea curentă în cazul meu se limitează (în imagini) la câțiva GB, nu sute, nu mii de GB, deci ”simplu” e mai ușor de gestionat 🙂

O intrebare: in Google Foto, nu ai bifata sincornizarea? La mine (Huawei Cloud) pot selecta ce foldere (cu poze) pot sincroniza. Singurul telefon cu GMS pe care il am disponibil are Android 5 si nu cred ca mai e de actualitate interfata si optiunile disponibile la versiunile mai noi de Android.

PS: sa stii ca te-am "luat" la pret. Pentru 50GB (pe langa cei 5 gratuiti) platesc 45 lei pentru un an intreg 😋

arsradu
Fost #StarMember

:)) Da, e bifata sincronizarea....dar chiar si asa, nu sincronizeaza toate folderele. Deci, daca nu esti atent, iti va sincroniza doar pozele facute cu telefonul, nu si celelalte (screenshots, de exemplu). Si cumva are sens. De obicei, lumea nu pastreaza screenshot-urile foarte mult timp. Dar daca totusi ai screenshot-uri pe care le vrei, e bine sa fii atent si la acest aspect.

Cu iCloud-ul, da, varianta pe un an intreg e mai convenabila. O sa ma gandesc daca nu cumva trec si eu pe varianta asta. Oricum, daca nu ma insel, storage-ul folosit de Apple este tot....al Google-ului. :)) Nu mai stiu unde citisem chestia asta, acum mai multi ani. Daca s-a schimbat ceva intre timp, imi cer scuze, dar parca asa imi amintesc.

Client Orange

arsradu
Fost #StarMember

Intr-adevar, nici eu nu ma uit prea des peste poze foarte vechi. Deci, la fel de bine pot sta undeva local.

Problema acelui "daca" e ca nu stii nici cand, nici de ce anume ai nevoie. Si daca se intampla sa fie vorba de "acum" si "o amintire de acum multi ani", pe care o ai pusa bine la pastrare pe storage local....dar la care nu ai acces in momentul ala....lucrurile se complica un pic. :))

De-aia ziceam, o varianta mai ieftina (cel putin pe termen lung), si care sa-ti dea acces oricand la pozele respective, ar fi un NAS la care sa ai acces over internet. Caz in care....s-ar putea nici sa nu mai ai nevoie de subscriere. 🙂 Doar pui acolo pozele mai vechi, pastrezi storage-ul gratuit doar pentru pozele recente, si aia e.

Client Orange

Ca să amintesc un episod despre ”amintire de acum mulți ani”, deocamdată (exceptând cei din familie) nu am fost întrebat dacă am poze ....nud (erau parcă la modă pe vremea pozelor alb-negru 😁). De când cu pozele format digital, etapele principale sunt la purtător, cu sau fără multe detalii. De exemplu, și cu pozele la turn Effel / Arc de triumf și alte... avioane & locații pariziene, parcă de la o vreme nu mai prezintă același farmec, deși le pozez anual. E mai important că ai fost acolo. Dovezile... rămân pentru eternitate.

Iti dai seama ca atunci cand decizi sa le salvezi offline/local, nu peste mult timp buza va incepe sa arda mai mult decat canicula de afara...