22-09-2026 10:29 AM - editat 22-09-2026 10:30 AM
Salut, mă uitam puțin prin joburile publicate pe site-ul Orange și mi-a sărit în ochi acest loc de muncă. Curios să văd mai multe detalii, am găsit următoarele:
What you’ll be doing
What you need to know/have
Ce vedeți în neregulă aici? Se cere franceză fluentă, însă cunoștințele de rețelistică sunt cam opționale, în timp ce pachetul Office este obligatoriu. :)) Asta pentru un rol care are "inginer" în titlu? 🙃
Și ne mai mirăm de ce durează chiar și trei săptămâni până se rezolvă niște situații banale.
la 22-09-2026 11:15 AM
Salut,
Anuntul e plin de "corporate speak". In traducere e un post de suport clienti Franceza si Engleza.
Nu are nimic in comun cu ingineria 🙂
la 22-09-2026 11:19 AM
Eu cred că cerințele basic sunt necesare tocmai pentru că, cel mai probabil, se lucrează după un workflow sau o procedură și nu se abat prea mult de la ea. Fi sigur că nu o să-ți spună cineva de la tehnic „hai să ne conectăm prin SSH, deschide consola” sau să te întrebe, de exemplu, despre consumul de curent al ONT-ului. 😄
Persoana care te contactează are nevoie, în primul rând, de niște informații și verificări de bază, iar dacă problema este mai complexă, cazul este redirecționat către un nivel superior de competență. De aici și cerințele mai accentuate pe partea de comunicare și relația cu clientul.
22-09-2026 11:30 AM - editat 22-09-2026 11:34 AM
Până la SSH e cale lungă, mă refeream la chestii de bază, din astea care ne mănâncă nervii tuturor celor care mai avem habar de rețelistică:
– Bună ziua, nu mai primesc niciun IP pe routerul personal. ONT-ul este online și pare să aibă și conexiune la internet, deci nu e o problemă de la mine din locație. Nu mai funcționează de ieri, cam de pe la ora 22:53.
– ONT-ul apare în bridge, la noi este ok.
– Asta am zis și eu, doar că serverele dumneavoastră îmi ignoră routerul, deși văd trafic de la ele.
– Va veni un tehnician să verifice conexiunea.
– ???
După 23 de ore și vreo 50 și ceva de minute a funcționat din nou. Am cerut anularea vizitei tehnicianului, care ar fi trebuit să se prezinte pentru "instalarea serviciilor Orange", conform SMS-urilor primite.
Sper că tichetul a rămas deschis, fiindcă am cerut totuși o explicație pentru acest fenomen, întâlnit și de alții.
Nu cere nimeni SSH sau consum de curent.
la 22-09-2026 11:39 AM
Nici eu nu înțeleg faza cu venirea tehnicianului pentru verificări pentru o chestie care se poate face din butoane... Am semnalat și eu o problemă de software cu noul ONT și, ghici ce, am primit un sms că va veni un tehnician să verifice servciile fixe... deci, un workflow zic eu putin cam nepotrivit. În fine, am sunat și am spus că nu este nevoie, deoarece problema este software-ul, nu conexiunea la internet.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor