anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Buletin cu CIP-cirip , ceva nou, e tehnologie buna sau... ne"buna"

adrian87n
Cunoscător

Studiu !

Buletinul cu cip-cirip... face furori la Cluj (am vazut real un buletin cu cip), se prezinta ca e ceva bun, cate zeci de avantaje aduce...

Am intrebat pe cineva " vad ca ai ales buletinul cu cip. zice DA, zic eu.. de ce? unde il bagi ...? a zis.... nu stiu , si de ce ai ales cu cip? zice... nu stiu asa e acuma.. " asta cu bagatu e ... destul de subtila, dar sa pastram discretia.. 

Oare chiar asa? (o fi spionaj si tot felul de conspiratii la mijloc) de ce cu cip daca nu avem unde sa il bagam deocamdata... ?!?

Se elimina toate cardurile la banci si va fi pe buletin si banii? buletinul valabil la bancomate ? vi se pare ceva SF ? 

Eu, parerea mea, imi pastrez frumusel propriul buletin clasic, nu merg cu trendul.. asta e sigur. 

Voi ce parere aveti ? 

Din ce ati auzit, ce parere aveti ? 

8 Răspunsuri 8

Gabubu
Angajat Orange

Salut @adrian87n,

Ma gandesc aici ca ar fi mai mult pentru digitalizare, urmand ca datele sa fie identificate mai usor si sigur pe baza acelui cip (cum e folosit la randul ei pe carduri bancare). Tot odata, fiind un buletin ce are dimensiunea al unui card de debit, ar face ca aceasta sa nu iasa din portofelul omului. :))))

Stiu, sunt si dezavantaje, unde cipul nu poate fi folosit nicaieri inca (chiar daca o au implementata in Cluj), dar ma gandesc ca vor fi locuri pe viitor (magazine, biblioteci, bar-uri etc.) unde sa fie un card reader pentru a identifica persoana instant si sigur.

Acum fiind doar un inceput de drum, ar fi normal sa existe si mici erori, pe care vor fi remediate ulterior!

Toate cele bune,
Gabubu

Pololică
#StarMember

Salutare!

Putem face o comparatie cu versiunea americana: buletinul lor (ID) este un standard si pentru identitate, cat si pentru permis auto. Pentru ei (sistemul american) ajuta, dar nu si pe parte digitala (sa cuprinda mai multe informatii).

La un moment dat Star Trek va deveni realitate si digitalizarea este obligatorie. Nu sunt sceptic, dar nici nu ma avant prea tare. Ar fi un plus pentru cei care au mai multe documente si vor sa aiba "un singur plastic": buletin, permis auto, card de sanatate, etc. Sincer, prefer totul intr-un singur loc, dar astept o implementare mai generala a digitalizarii. Nu vad prea multa utilitate (cel putin nu momentan).

MihaiC99
Cunoscător

Salut,

Pentru moment, buletinul clasic este suficient pentru mine.

Sunt destule probleme care pot apărea în ceea ce privește buletinul cu cip.

Întotdeauna autoritățile prezintă doar avantajele, nu și dezavantajele.

Să testeze alții mai întâi și când va fi necesar voi trece și eu la acest tip de buletin.

mihai_13
Maestru

Acum 100 de ani  nu  ti-se permitea sa faci fotografii la nu stiu ce triburi de prin Africa  .. ca le "furai" sufletul 😁  ....Clar acum vor fi multi bigoti religiosi care se vor opune progresului 😎  nu vedeti si ACUM toti "candidatii" valizi si nevalizi  pentru alegeri sunt cu "doamne-doamne" in gura de parca ieri l-au descoperit ! 

Mi-ai adus aminte de primul episod al unei serii marca TVR: "Gari de poveste". "Vacile se vor speria atat de tare, incat nu vor mai da lapte..." (si lista continua).

Cand au intrat "pe piata" buletinele astea de plastic auzeam prin piata (inca nu aveam varsta de buletin) ca semnaturile nu vor mai fi valabile si nu se va mai cunoaste cine semneaza (pentru cine nu stie: buletinele de identitate [nu cartile de indentitate] cu foi aveau si semnatura titularului, iar cartile nu).

Progresul este normal, important este utilitatea implementarilor (tot ca o anecdota: Google Glasses. Au iesit acum vreo 10 ani si apoi pauza. Acum se discuta despre o noua generatie, dar mai mult pentru VR).

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Dacă nu ni se impune obligativitatea acestui card sau cu i-o zice, nu mă dau în vânt după așa ceva. De ce? Nu că am vreo problemă cu evoluția progresului sau cu nu știu ce conspirații, ci pur și simplu pentru că la noi nu prea ii văd deocamdată utilitatea. Adică aproape oriunde merg, ei nu sunt în stare să unifice bazele de date, dar să te identifice cu din astea. 

În schimb, poate apucă pe mână unora ,,mai dibaci" și cine știe!

Deocamdată merg așa dacă se poate pentru că mai  este mult până departe!

Mulțumesc!

Asta-i problema principala: utilitatea. Nu ai unde sa-l utilizezi in afara de verificare identica a identitatii ca si la buletinele actuale, adica doar vizual. Daca s-ar fi inceput digitalizarea in institutiile statului (nu stiu, Politia Rutiera, Spitale, Primariile din resedintele judetene, etc adica acolo unde viteza verificarilor ar putea scuti timp) in paralel cu emiterea buletinelor, cred ca ar fi fost mai bine vazute.

BlackWolf
Maestru

Salut!

Noul buletin cu sau fara CIP, nu conteaza, cel putin pentru mine, importanta este prima data dimensiunea, in sfarsit imi va incapea in portofelul cu carduri. Abia astept sa imi schimb buletinul vechi cu cel nou anul viitor cand imi expira porcaria asta mare pe care o am acum...

Si sa iti faci probleme de spionaj, conspiratii si alte porcarii doar pentru faptul ca buletinul are un **beep** de CIP in el, este o mare prostie, atata timp cat tu ai in buzunar un Smartphone, folosesti un PC si internetul, iar cardurile bancare pe care le are toata lumea au si ele toate CIP-uri in ele. Cu sau fara buletin cu CIP, esti la fel de urmarit, nu ai ce face, doar sa te izolezi intr-o padure, dar nici asa nu e sigur. Sa fim seriosi totusi...