anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Buletin cu CIP-cirip , ceva nou, e tehnologie buna sau... ne"buna"

adrian87n
Cunoscător certificat

Studiu !

Buletinul cu cip-cirip... face furori la Cluj (am vazut real un buletin cu cip), se prezinta ca e ceva bun, cate zeci de avantaje aduce...

Am intrebat pe cineva " vad ca ai ales buletinul cu cip. zice DA, zic eu.. de ce? unde il bagi ...? a zis.... nu stiu , si de ce ai ales cu cip? zice... nu stiu asa e acuma.. " asta cu bagatu e ... destul de subtila, dar sa pastram discretia.. 

Oare chiar asa? (o fi spionaj si tot felul de conspiratii la mijloc) de ce cu cip daca nu avem unde sa il bagam deocamdata... ?!?

Se elimina toate cardurile la banci si va fi pe buletin si banii? buletinul valabil la bancomate ? vi se pare ceva SF ? 

Eu, parerea mea, imi pastrez frumusel propriul buletin clasic, nu merg cu trendul.. asta e sigur. 

Voi ce parere aveti ? 

Din ce ati auzit, ce parere aveti ? 

25 Răspunsuri 25

Si eu sunt credincios, dar chestia cu numarul necuratului inscriptionat pe CIP-uri sau ca Dumnezeu te bate daca iti faci noul buletin mi se pare o prostie si o exagerare, sa fim seriosi si realisti totusi. Nu e nici un pacat si nici un motiv in asta ca sa te bata Dumnezeu...

Sfintii Parinti au spus "Cel ce va primi noile documente, nu va scapa de pecetluirea ce va sa fie." cu foarte mult timp in urma, deci cel mai probabil se refereau la documente din perioada aceea. Afirmatia asta e prea vaga, generala si interpretabila ca sa ne dam seama la ce documente se refera mai exact, se pot referi la orice tip de documente, nu neaparat la noile buletine cu CIP. Nu e nimic concret, la fel de bine se pot referi si la vechile buletine, la actualele carti de identitate, la pasapoarte, la cardurile bancare, la diplomele de bac...etc... Cine stie...

„Vor scoate un act – vor spune că este provizoriu – și vor zice că nu este pecetea. Apoi va veni altul, și tot așa, până vor pune pecetea.”

„Mai întâi vor da buletine de identitate, apoi vor scoate un card, apoi actul acela inteligent, după care va veni pecetea pe mână sau pe frunte.”

Într-o lume în care influencerii spun ce e corect și ce nu, Părintele ne îndeamnă să fim atenți și conștienți. Oamenii nu ar trebui să accepte tot ce li se oferă fără să gândească, ci să analizeze cu mintea limpede și spirit critic.

alterego
Cunoscător

Vai de mine și de mine... numai oameni și oameni avem pe aici... voiam să folosesc alt cuvânt dar cred că ar fi un picuț, nu prea mult, exagerat...

Ideea din spatele documentelor "digitale" nu e rea doar că implementarea e făcută românește... și oricât v-ați feri de această nouă carte de identitate, din august 2031 e obligatorie...

Cât privește interpretările unor pasaje biblice de către sfinții părinți... e suficient telefonul, nu trebuie să ai nici un chip băgat pe sub piele, în Pepsi (sau oriunde vă imaginați)... și aș vrea să văd toți habotnicii cum își calcă telefoanele în picioare și se întorc la semnalele cu fum...

Exact, asa este, iar lumea trebuie sa evolueze, nu sa stagneze sau sa involueze. Oamenii astia se opun evolutiei si tehnologiei si cred ca le stiu ei pe toate, iar cei care accepta evolutia si tehnologia noua sunt **beep** si nu gandesc. Nu e chiar asa. Dar pe acesti oameni care se opun la aproape orice e "globalist" ii vezi toata ziua folosind internetul, smartphone-ul, Facebook-ul, Instagram-ul, Youtube-ul...etc., tehnologie "globalista", in loc sa se mute in pesteri. Uite unde era problema, intr-o mizerie de carte de identitate cu CIP sau digitala, care e o idee buna si e binevenita. As avea si eu mai multe de zis despre acesti oameni, dar mai bine ma abtin, am spus destule...

MihaiC99
Campion

Azi 4 iunie 2025 s-a lansat site-ul oficial al noii Cărți Electronice de Identitate (carteadeidentitate.gov.ro), un ghid clar și accesibil cu informații esențiale despre documentul digital și pașii necesari pentru obținerea lui.

https://carteadeidentitate.gov.ro/ 

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Ahh sh1t!

(Știu că acest comentariu va fi șters de moderatori, dar măcar am conștiința împăcată că am reacționat. "Tăcerea e al treilea tip de ateism" - Sf. Grigorie Palama)

Ai tot dreptul să alegi să nu folosești noul tip de document. Fiecare persoană are dreptul la propria opinie, motiv pentru care nu voi încerca să te conving că acest nou buletin este bun sau rău. Îți respect pe deplin decizia. Personal, voi opta pentru noul format atunci când actualul meu buletin va expira.

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Se mai spune prin târg, de asemenea, că nu este bine nici să se opteze pentru cartea de identitate simplă, dar în noul format, fiindcă camera cu care se face poza pentru buletin acum ar avea așa-numita marcare izotopică (pecetluirea). Dacă e adevărat sau nu, doar Dumenzeu știe, însă există și această posibilitate.

E normal să fim prudenți, dar e important să ne informăm din surse sigure. Fără dovezi clare, astfel de afirmații rămân doar zvonuri. Important e să ne informăm direct de la surse oficiale sau specialiști în domeniu. Îmi voi asuma acest risc.🙂

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Oricum ar fi, Dumnezeu să ne ajute să facem decizia cea bună, în conformitate cu voia Lui.

Doame-ajută și o seară bună tuturor!

😂😃😆😁  ....................🤣😆