anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicații utile pentru planificarea unei vacanțe

DanielaH
Moderator

A venit vara si cu toții ne gândim deja la concedii. Pentru că aceste perioade sunt foarte importante și le așteptăm cu sufletul la gură după un an întreg de muncă, planificarea vacanțelor pare a fi o chestiune cât se poate de serioasă. Indiferent că alegem să mergem la munte, la mare sau în alt oraș din România sau din străinătate, este bine să ne pregătim cu ceva timp înainte.

Vă propun următorul scenariu. Să zicem că m-am hotărât să plec în Japonia (daaa, chiar îmi doresc foarte mult să vizitez această țară, sper să pot ajunge cândva 😊). Cam ce-aș putea face pentru o vacanță de succes? Dacă nu știu de unde s-o apuc, există o multitudine de aplicații care mă pot ajuta.

Primii pași sunt foarte simpli:

• Caut bilete de avion; oare sunt și curse low-cost către Japonia? (ex. Kiwi.com)
  • Caut o cazare decentă; ar trebui să fie și sigură, nu? pentru că acolo sunt cutremure dese; sau poate toate locuințele sunt sigure? 😊 (ex. Booking, Airbnb sau Hotel Tonight pentru last-minute)
  • Citesc câteva recenzii, opinii, sfaturi (ex. Tripadvisor)
  • Cum drumul până la destinație este cam lung, mă gandesc să-mi descarc niște filme în telefon sau Kindle (ex. Netflix)
  • Mă gândesc și la timpul petrecut in aeroport, fie că va fi o escală mai lungă, fie întarzieri ale curselor (ex. Lounge Buddy -  doar pentru iOS)

Și, da, scenariul continuă, am ajuns la Tokyo 😊. Ce fac mai departe? Și aici mă poate ajuta tehnologia.

• Am descărcat în prealabil hărți cu zona pe care vreau s-o vizitez pentru a le putea accesa și offline (ex. Google Maps)
  • Poate am nevoie de un taxi care să mă ducă de la aeroport la locul de cazare? (ex. Uber; nu știu dacă merge și în Japonia, dar în alte țări din Europa are mare căutare)
  • Cu siguranță am pe listă niște obiective de vizitat, de ce nu chiar muntele Fuji? 😊 (ex. Sygic Travel)
  • Oare o să mă înțeleg cu localnicii? Nu știu dacă toți vorbesc engleză (ex. Duolingo sau chiar Google translate)
  • Nu știu exact cât valorează un Yen acolo, deci m-ar ajuta și un convertor valutar (ex. XE Currency)
  • Și, nu în ultimul rând, vreau să pot comunica mereu cu cei dragi din țară (ex. WhatsApp)

Și pentru situații neprevăzute există aplicații care ne pot scoate din impas – de ex. First aid (sper să nu fie niciodată nevoie de ea), PackPoint, SAS (ghid de supraviețuire) și chiar Flush 😊. Și nu uitați de aplicația cu lanternă. Nu știi niciodată când ai nevoie de ea.

DanielaH_0-1687515727406.png

Desigur că și escapadele spontane pot fi reușite, dar eu personal prefer să las spontaneitatea pentru weekend sau pentru un city break last minute.

Voi cum v-ați planificat concediul? Folosiți astfel de aplicații? Vă aștept să ne povestiți. Și pozele din vacanță sunt binevenite.

28 Răspunsuri 28

arsradu
#StarMember

Santander, Spania, acuma cativa ani. 🙂

arsradu_0-1687546621762.jpeg

DSC_0221.jpg

DSC_0242.jpg

DSC_0225.jpg

DSC_0230.jpgDSC_0232.jpg

Si una care nu e de pe plaja, dar e tot din Spania, si mi-a placut cum a iesit. 🙂

arsradu_1-1687547121883.jpeg

Ca tool-uri, pentru bilete de avion, eu unul recomand Google Flights (flights.google.com). E un agregator foarte bun, si de obicei are si preturile cele mai mici. 

Pentru transport, am folosit o aplicatie a firmei de transport locale (nu mai tin minte numele) o bucata buna de drum. Si cu masina rudelor pana la Santander.

In rest, hai-hui, pe ici pe colo, prin tara 😄 Deci, doar Google Maps (cu hărți offline) si Here we Go (fostul Nokia Maps) pentru backup.

DSC_0895.JPG

file1409.jpg

file1399.jpg

file1348.jpg

file1374.jpg

arsradu_0-1687548146789.jpeg

arsradu_1-1687548206229.jpeg

arsradu_2-1687548234830.jpeg arsradu_4-1687548319760.jpeg

arsradu_3-1687548260009.jpeg

Client Orange

Faine poze! Cu ce cameră sunt făcute?

Nikon D60 cu obiectiv Tamron 18-250mm. 🙂

Client Orange

Cel din avatar? 😎

:))) Nu, nu e cel din avatar. Cel putin nu cred. Dar da, e tot un Nikon. Si mi-a placut poza. 😄

Client Orange

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Nu folosesc aplicații ci am destinații favorite pe care le frecventez. Doar că în ultima vreme preturile sunt aproape inaccesibile.

Mulțumim!

Miha_Z
#StarMember

d287c4c0-d0d9-4ef2-adf4-a9fbd5b39501.jpg

IMG_0747.jpg

IMG_0805.jpg

b2a926df-5901-4f04-a850-e91ee0ee2551.jpg

74bac8d2-eca8-4ddf-8c53-c10cf2e1f053.jpg

d8c00a83-bbbf-4ead-afe0-36341c456c72.jpg

60825ac0-f5a6-4538-8abb-d6364f4eaee0.jpg

Pentru rezervări de cazare am folosit mereu Booking, atât în țară cât și străinătate. Noua ne place sa mergem cu mașina. Am fost de 2 ori cu avionul in Italia și apoi în Turcia și am ajuns la concluzia că e mai plăcut și pentru noi mai sigur cu mașina, soțul având și frica de înălțime. 😁

Am fost in urma cu vreo 4 ani la Zakynthos, împreună cu alte 2 familii. Ei au plecat cu avionul luni, iar noi am plecat de vineri. Și a fost mult mai frumos, că așa am vizitat mare parte din Grecia și am fost mai câștigați decât ei. Am trecut prin Salonic, unde am și stat 2 zile, una la dus și una la întors pentru odihna. Am vizitat multele Olimp, Atena, Corint-ul, iar la întoarcere Meteora. In Zakynthos am stat o săptămână, dar nouă ne-a plăcut mai mult circuitul pe care l-am făcut prin Grecia, decât zilele petrecute pe acea insula. Chiar daca am fost și în croaziere și am vizitat plaja Navagio și alte insulițe, mi-ar fi plăcut mai mult sa continui vizitarea Greciei, decât să stau atâtea zile la plaja. 😁

Frumoase zone dar și traseul a meritat. Nici în cazul meu nu se preferă de către familie varianta clătită pe nisip fierbinte. Așa că preferăm înainte de toate.... city-break: Parisul.... anual, și restul printre altele. Bineînțeles, escapadele interne sunt la ordinea zilei, nu ceva deosebit, și decise pe moment în funcție de vreme.

Anca07
#StarMember

Da, concediu❤️

Pe langa cele mentionate de tine, am folosit cu succes in Italia/Roma, Move it. Chiar am fost surprinsa de acuratetea informatiilor, si am putut sa ma bucur si de transportul in comun pentru a-mi planifica ziua.

De obicei folosesc si aplicatiile diverselor atractii turistice, pentru a procura bilete/pt program etc.

Zi cu soare!🌞

Pololică
#StarMember

Am uitat sa adaug un link pentru informatii ale unui youtuber: Wolter's World. Are informatii foarte utile (ce sa faci, ce sa nu faci, cum sa te pregatesti, etc)

Anonim
Neaplicabil

Foarte utile informațiile.

Dacă pleci în Japonia, posibil să vin cu tine (e și visul meu să ajung în Țara Soarelui Răsare) 🇯🇵

Doamne ajută! Să ne vedem acolo!

Pololică
#StarMember

Readuc in actualitate acest topic intrucat al meu mare sef o sa plece peste 2 saptamani in China sa aduca niste jucarii pentru firma (ma rog, merge si in vacanta, dar si cu treaba) si am aflat de aplicatia AliPay (nu, nu de la AliExpress, ci de la AliBaba). Din ce am inteles si am spicuit prin Sf Goagal, ar fi concurenta la PayPal si WeChat (dupa cum se stie, n-ai WeChat, nu existi in China). In linii mari, prin folosirea aplicatiei (printre altele, scaneaza coduri QR si se poate plati, oarecum similar cum se intampla in Japonia) se pot rezerva si achita diverse servicii (taxi, acces la diverse institutii si cladiri, comenzi online, etc).

Spre diferenta de WeChat (unde este "aplicatia tuturor aplicatiilor de servicii" in China), AliPay este disponibila si pentru straini. Cand mi se va intoarce seful, voi reveni cu mai multe informatii asupra utilizarii acestei aplicatii.

PS: i-am transmis sefului ca, daca nu vine cu orez si ceai "de la mama lor" pentru intreaga comunitate, sa nu se mai intoarca 😋

PS2: backpack your life face blog din China zilele astea si aminteste de aplicatie (zice ca o sa faca un video special pentru aplicatie, recomanda sa-l urmariti si pe el pentru informatii vizuale).

EDITARE: carnetele de conducere nu sunt valabile si in China by default (nici macar cele internationale). Nu va urcati la volan. Daca stati o saptamana-doua, nu cred ca merita bataia de cap pentru licenta speciala (sau ce se da strainilor ca inlocuitor de permis de conducere). Plus ca in toate metropolele sistemul de transport este bine pus la punct.

Revin cu actualizare pentru AliPay: ne-am intors din concedii (atat eu, cat si "tata mare" [patronul]) si, discutand despre ce a facut in China, as veni cu ceva informatii (telefonul folosit este IPhone 14Pro Max, deci ar fi bine sa se puna in context):

• AliPay, configurat corect (declarat datele cerute, gen pasaport, nr telefon, etc) este util in proportie de 90% la platile electronice. Zicea ca la nu stiu ce restaurant nu i-a mers (ceva erori), dar nu stie sigur daca i se trage de la VPN sau a fost doar o eroare.
  • pentru Meta (Whatsapp/Facebook) VPN-ul este mai mult decat util (pot reduce costurile, dar la ce abonament are, nu cred ca ar fi contat).
  • daca nu avea cardul personal inrolat, ar fi facut plati si pentru firma cu aplicatia. Cei cu care a discutat pentru firma ziceau ca accepta si aplicatia AliPay (pe langa WeChat si bancile traditionale).
  • se pot face diverse rezervari (diverse tururi si diverse obiective turistice). Au fost doar doua, dar, din ce vorbea cu alti turisti, nu s-ar putea plati chiar peste tot (parca prin Shanghai sau Guangzhu).