anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicații de fitness care te ajută să faci mai multă mișcare

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Se spune că “Mens sana in corpore sano”. Este foarte important pentru noi toți să fim sănătoși; iar acest lucru depinde în foarte mare măsură de cât de multă mișcare facem și dacă avem un stil de viață echilibrat.

Chiar dacă vremea de octombrie de afară nu este prea prietenoasă și nu ne încurajează prea mult să ieșim să facem sport, sănătatea trebuie pusă înainte de toate. Așa că astăzi vă prezentăm câteva aplicații care să ne ajute și mai ales să ne motiveze în această direcție.

 

Pentru aceia dintre noi care stăm acasă în această perioadă, am găsit câteva aplicații pentru exerciții / fitness care pot fi făcute din confortul și siguranța casei:

  • Daily Workouts Fitness Trainer – are peste 100 de serii de exerciții care pot fi făcute acasă, fie cu echipamente, fie fără nimic altceva decât propria voință.
  • Nike Training Club  - este o aplicație dezvoltată de producătorul de echipament sportiv și oferă peste 185 de exerciții pentru toate nevoile, inclusiv recomandări personalizate.
  • 7 Minute Workout - are sute de serii de exerciții de câte 7 minute, care nu necesită niciun echipament adițional.

 

Luna aceasta sărbătorim Ziua Mondială a Mersului pe Jos, așa că pentru cunoscătorii de Tracking pentru mers și alergare există aplicații precum Step Counter, Runkeeper, Strava, Map My Run. Toate monitorizează distanța parcursă, viteza de mers, numărul de pași, caloriile arse și ritmul cardiac.

 

Pentru cicliști sunt disponibile foarte multe aplicații. Printre cele cu scor cel mai bun am găsit Strava, Map My Ride și Cyclemeter. Aplicațiile înregistrează distanța, viteza, viteza medie, altitudinea și traseul foarte detaliat. Toate aceste informații pot fi uploadate la fiecare final de tură și pot fi analizate mai în detaliu și chiar împărtășite cu alți utilizatori.

 

Și pentru că înotul este unul dintre cele mai populare și iubite sporturi, dezvoltatorii de aplicații recomandă și aici câteva: Swim Coach, SwimUp, Go Swim.

 

Iar pentru pasionații de Yoga recomandările cele mai multe sunt către aplicațiile Yoga For Beginners, 5 minutes Yoga și Yoga Studio.

 

Cu excepția aplicațiilor pentru înot care sunt doar pentru Android, toate celelalte sunt disponibile atât pentru Android cât și pentru iOS.

 

Voi faceți mișcare? Ce alte aplicații pentru sport ne recomandați sau ce sfaturi aveți pentru a face mișcare în această perioadă?

4 Răspunsuri 4

DanielaH
Moderator
Cel mai des folosesc aplicația Strava atunci când merg cu bicicleta. Îmi plac foarte tare hărțile interactive și faptul că monitorizează pulsul. Și sistemul de gamification este bine pus la punct, cu acele provocări lunare concepute special pentru a te motiva să obții rezultate mai bune față de activitățile anterioare. Iar pentru a contabiliza numărul de pași făcut zilnic aplicația Samsung Health preinstalată este mai mult decât suficientă, mai ales acum, în această perioadă când stau mai mult acasă. Nu fac mai mult de 1000 de pași/ zi și asta doar pentru că mă ajută simpaticul meu patruped 🙂

Neaplicabil
Aplicația Google Fit împerecheată cu aplicația preinstalată pe telefon pentru sănătate e o combinație sfântă... și nu, aplicațiile acestea nu te conving să faci mai multă mișcare... poate ești entuziast la început dar apoi revii la ritmul tău... eu înainte de pandemie făceam în fiecare zi minim 10.000 de pași, inclusiv sâmbăta, iar duminica cu puțină voință din partea mea. De când cu pandemia... mă trezesc nu mai târziu de 6:00, cobor în bucătărie și fac cafeua, apoi work la birou până la 11:00 - 12:00 când... brunch... apoi iarăși muncă până pe la 18:00 când dejunez frugal ca să nu se depună peste noapte și astfel nu reușesc să trec de 2000 de pași minim...

Vio73
#StarMember
În general, fac multă mișcare, dar fără să monitorizez aceste aspecte. Zilnic merg pe jos 1-2 km, mai fac treabă în gospodăria de la țară ( sparg lemne, tund gazonul, etc). Cred că este bine și să monitorizaăm aceste aspecte, dar chiar nu am cum s-o fac in cazul meu. Mulțumesc!

Leutzu_andrei
Junior
Da si eu fac miscare, folosesc Aplicatia Strava, recomand pentru persoanele clinic sanatoase si care si doresc sa mai dea jos cateva kilograme o plimbare sau o alergare usoara de 20 30 de minute dimineata pe stomacul gol