anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

4 aplicații pentru o traducere rapidă

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

Ieri, pe 30 septembrie, a fost sărbătorită Ziua Internațională a Traducerilor. 

Deja a vorbi în alte limbi a devenit o obișnuință și mulți dintre noi facem acest lucru în fiecare zi. Câteodată însă, bariera de limbă ne face să nu comunicăm chiar atât de bine pe cât ne-am dori și uneori mai pierdem din sensul cuvintelor sau sintagmelor. Din fericire, instrumentele digitale pe care le avem la dispoziție s-au înmulțit și facilitează acum aproape orice tip de comunicare. 

 

În topicul de astăzi am adunat câteva aplicații pentru traducere, utile atât în traducerea unui text, dar și pentru discuțiile cu alte persoane face2face sau pe rețelele de socializare.

 

 

Google translate

Este probabil cea mai folosită aplicație. A depășit deja 1 miliard de descărcări și până în prezent traduce în 108 limbi.

Funcționează cu texte scrise, transcrie în timp real ceea ce spune interlocutorul și traduce conversațiile. Are și o funcție foarte interesantă care ne permite să desenăm caractere în loc să le scriem, utilă în situația în care utilizăm un alt alfabet. 

 

iTranslate

Această aplicație este capabilă să traducă în 100 de limbi și funcționează chiar cu dialecte ale unor limbi. În plus, utilizatorul poate recita textul care trebuie tradus și programul îl copiază imediat pe ecranul său. Iar în cazul în care am scris greșit un cuvânt, există posibilitatea de a-l corecta doar făcând click pe el. 

În ceea ce privește utilizarea sa în rețelele de socializare, aplicația permite transmiterea traducerilor pe Facebook și Twitter și de asemenea prin e-mail și SMS. 

iTranslate are și o listă de fraze scurte și expresii colocviale pentru fiecare limbă și funcționează și offline.

 

Microsoft Translator

Traduce în mai mult de 70 de limbi, cu sau fără conexiune la Internet, efectuează traducere vocală și, prin intermediul camerei, înregistrează textul fotografiilor și capturilor de ecran. 

În cadrul întâlnirilor de grup, aplicația este capabilă să identifice până la 100 de utilizatori, are liste de expresii de zi cu zi pentru fiecare limbă și caută semnificații non-literare pentru expresii a căror traducere nu prea îl conving pe utilizator. De asemenea, are ghiduri de pronunție, traduce texte din alte aplicații și le și partajează.

 

PONS translate

Este o opțiune ușor diferită, care vizează o sferă mai mult profesională, cum ar fi cea a lingviștilor. PONS este una dintre companiile de top din lumea dicționarelor, cu peste 40 de ani de experiență. Astfel, își folosește imensa bază de date pentru a face această aplicație cât mai completă.

Este capabilă să traducă terminologie tehnică și cuvinte mai specifice. Are o funcție de căutare și o listă de „favorite” pentru a păstra și salva cele mai solicitate cuvinte și expresii. 

Traducătorul PONS încearcă să facă mai mult decât o simplă traducere literară și afișează mai multe informații, cum ar fi etimologia cuvântului. În mod similar, ia în considerare contextul în care este utilizat fiecare cuvânt pentru a reda o traducere adecvată și logică care îmbogățește conversația. 

 

Eu cel mai des folosesc Google Translate, iar când călătoresc mi se pare foarte utilă funcția aplicației de înregistrare și traducere și traducerea textelor din fotografii. În urmă cu doi ani m-am cazat în Italia la o doamnă care vorbea doar italiană și aplicația m-a ajutat foarte mult să pot comunica cu dânsa pentru că italiana mea lasă de dorit :))

Voi folosiți aplicații pentru traducere? Ce ne recomandați?

8 Răspunsuri 8

imch
Cunoscător certificat
Eu una folosesc Google. Pentru traduceri extrem de scurte (gen o fraza, sau ceva) folosesc uneori camera foto a telefonului :-).

teacher_
#StarMember
Sa trăiască tradiționalul Google Translate. Asta folosesc, de regulă doar limba franceză îmi dă de lucru, la engleza mă cam descurc.

imch
Cunoscător certificat
@teacher: am constatat ca la traducerile din franceza/germana, e mai bine sa il rogi pe nenea Google sa traduca in engleza, nu in romana. E mai buna traducerea, mai aproape de realitate.

delfinas
#StarMember
Si eu tot cu Google Translate... 🙂

Vio73
#StarMember & October Problem Solver
Și eu folosesc Google translate, pentru că mi se pare la îndemână. Mulțumim pentru aplicațiile oferite ca suport!

Vrajitoarea
Cunoscător
Google translate si aici 🙂

Georgia
Începător
Google Translate,simplu,ușor și la îndemmă

Leutzu_andrei
Junior
Da, cel mai des folosesc Google Translate dar multumesc frumos si pentru restul aplicatiilor ce ne sunt folositoare