Deci, pana la urma cum e? Ai zis ca respecti conditiile (vechime minima de 18 luni si fara probleme la plata facturilor), dar, totusi nu ti s-a aprobat..
Ai incercat sa faci o simulare in magazinul online?
Portarea la concurenta este buna doar daca iti respecta reteaua conditiile tale (semnal, calitate, etc). Spun din proprie experienta: eu am 3 abonamente la Orange, sotia este la Vodafone (este singurul operator care are semnal la ea la munca (la interior)), iar soacra este la Digi (ma rog, abonamentul este pe numele meu). In cazul Digi, desi telefonul este compatibil cu VoLTE si VoWiFi, trebuie sa sunt la digi sa mi le activeze, nu merge ca la Orange sau Vodafone sa pun SIM-ul in telefon si am cele doua servicii active pe aparat. Plus ca la convorbiri calitatea se simte (sub Orange si Vodafone). Nu bate, nu troncane, dar, sa zicem ca daca la Digi am sunet "HD", la Orange am "Dolby Digital" (e doar un exemplu de calitate, nu ca ar avea vreunul Dolby pe telefon). Da, sunt si zone unde Digi are semnal (sau calitatea semnalului) este mai buna si ceilalti operatori nu (nu au antene in zona). N-am o problema sa recunosc asta, dar e bine sa te interesezi inainte sa faci pasul.
PS: daca ai IPhone, poti uita la DIgi VoWiFI (Apel WiFi). Inca nu e disponibil momentan. Doar VoLTE (deci nu poti folosi Apel WiFi in roaming cu utilizarea gratuita a minutelor nationale).